Vijf gametips voor de maand november

4. Pokemon Let's Go

Pokémon Let's GO, Pikachu en Eevee zijn een nieuwe soort Pokémon van Nintendo en Game Freak. Het pakt de klassieke Kanto-regio en mixt dit met elementen uit Pokémon GO voor een simpele ervaring. De games zijn niet unaniem positief ontvangen, maar de bedrijven zelf hopen hiermee een nieuwe spin-off serie te creëren.

De games komen met een aantal nieuwe en terugkerende functies en opties. Pokémon lopen weer ouderwets achter je aan in de wereld, sommige kun je zelfs berijden, en Eevee en Pikachu kun je meer interacties mee verwachten. Voor het eerst is er co-op aanwezig, waardoor je samen met iemand anders Kanto kunt onderzoeken. Ook de link met Pokémon GO is aanwezig, waardoor je Pokémon van die game kunt importeren en gebruiken in Let's GO.

Nintendo en Game Freak doen hun best om er een aantrekkelijk geheel van te maken dat iedereen kan spelen. Hiervoor worden er ook risico's genomen. Wilde Pokémon gevechten zijn er niet meer (het vangen van Pokémon gaat zoals in Pokémon GO) en xp krijg je door Pokémon te vangen. De game ziet er interessant uit, maar de vraag is of het wel interessant genoeg blijft voor de veteranen onder ons.

We gaan het zien vanaf 16 november wanneer de games uitkomen voor Nintendo Switch.