Overwatch Q&A sessie

Naast de Q&A voor Hearthstone en het interview met Alan Dabiri voor Heroes of the Storm stond ook een Q&A voor Overwatch op het programma op Gamescom voor mij. Ik schoof aan in het theater met onder andere de ontwikkelaars van Overwatch en het animatieteam voor de nieuwste clip ontrent Blizzard's shooter, die Junkertown introduceerde.

De grootste toevoeging voor Overwatch tijdens Gamescom was natuurlijk Junkertown wat de thuisbasis is van het meest beruchte misdaadduo van Australië, Junkrat en Roadhog (teminste, totdat ze eruit geschopt werden). Tijdens de Q&A werd onder andere gevraagd of de Queen van Junkertown (die voorlopig alleen verschijnt als voice-over in de trailer) ooit als speelbaar personage toegevoegd gaat worden, gezien de positieve feedback van de community.  Voorlopig heeft Blizzard echter nog geen plannen om iets te doen met de Queen van Junkertown. "Voorlopig is de Queen van Junkertown alleen nog een stem. We willen nog niks bevestigen over de komende personages, maar we denken dat Junkertown wel een vruchtbare grond is voor het ontwikkelen van nieuwe features" zegt Chacko Sonny, de lead director van Overwatch.


Met de release van Junkertown kwam ook een short uit, The Plan, waarbij Junkrat en Roadhog het de Queen van Junkertown betaald proberen te zetten dat ze hen ooit heeft verbannen. De short brak met de lijn die de shorts van Overwatch tot nu toe gevolgd hebben: in plaats van een cinematic was de hele short geanimeerd in de engine van Overwatch en was het een stuk luchtiger van toon. Volgens Terran Gregory, de director van de in-game cinematic, kunnen we meer van dit soort filmpjes verwachten. "We willen de lijn volgen dat de in-engine shorts wat vrolijker zijn terwijl de gerenderde cinematics, die wat serieuzer zijn." De vraag of er ooit een vergelijkbare tool komt zoals de Source filmmaker, zodat spelers hun eigen filmpjes in Overwatch kunnen maken, wil Gregory niet zeggen.

Het team staat naar eigen zeggen wel open voor meer cinematics in de game zelf. "We hebben het geprobeerd met junkenstein, en dat heeft goed uitgepakt" aldus Gregory. "We willen kijken of we kunnen gaan experimenteren met verschillende technieken."

Tijdens Gamescom waren ook de summer games aan de gang, waarbij het seizoensevenement na een succesvolle launch vorig jaar terugkeerde met de oude skins, nieuwe sportieve skins en natuurlijk Lucíoball. Het volgende evenement dat dan op de kalender zou staan is Halloween Terror. Op het moment van schrijven is inmiddels bevestigd dat Halloween Terror terug gaat komen, hetzij in andere vorm. Voorwaarde voor de events is wel dat "het evenement een succes moet zijn om een kans te kunnen krijgen om terug te komen." does hoewel Halloween Terror vanaf 10 oktober weer terugkomt, hoeft dit niet te gelden voor bijvoorbeeld Winter Wonderland of Uprising.


Ook werd de vraag gesteld (waar de hele zaal zijn ogen bij rolde) of personages in Overwatch meer 'sexy' skins zouden krijgen. Deze vraag werd gelijk neergeschoten door Sonny. "We willen dat de skins passen bij het character. Ik zou D.va bijvoorbeeld niet in een bikini willen zien, maar wel in een bokskostuum. En we kunnen zeggen dat de lifeguard-skin voor McCree tijdens de summer games een sexy skin is!". daar valt inderdaad (evenals de sixpack van McCree) weinig op af te dingen.

McCree1
Overwatch Q&A sessie