Isle of Man TT: de gevaarlijkste en dodelijkste race ter wereld

6. Hollands glorie

In het lange bestaan van de TT zijn er ook enkele Nederlanders geweest die hun leven hebben gewaagd op de openbare wegen van Man. Twee hiervan kunnen het niet meer navertellen: de 40-jarige onderwijzeres Bernadette Bosman viel in 1999 met hoge snelheid uit het zijspan waar ze als bijrijder inzat en was op slag dood. Twee jaar geleden, in 2015, liet ook de 42-jarige Dennis Hoffer het leven toen hij tijdens een training de controle over zijn motor verloor en tegen een boom knalde. 

Eén Nederlander in 2017
Afgelopen jaar kende de Isle of Man TT eindelijk weer een Nederlands tintje met twee deelnemers van Hollandse bodem: Olaf Romijn en Jochem van den Hoek. Romijn kwalificeerde zich als beste nieuwkomer in de Supersportklasse, maar werd dat helaas net niet in de wedstrijd. Wel wist hij alledrie de races die hij reed, namelijk twee wedstrijden in de Supersportcategorie en één in de Supertwinklasse, succesvol te eindigen. 

Van den Hoek maakte grote indruk en keert dit jaar als enige Nederlander terug naar het eiland Man. De 28-jarige coureur uit Werkendam finishte vorig jaar als beste nieuwkomer in de Superstockrace en zette hiermee de 'newcomer lap record' op zijn naam. FOK!sport heeft deze straatracer weten te strikken voor een geschreven interview, inclusief uservragen. Stel hier je vraag aan Van den Hoek.

Bewaren