Vijf gametips voor de maand februari

3. Halo Wars 2

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Halo 5: Guardians uitkwam voor Windows en Xbox One. De dochterontwikkelaar van Microsoft, 343 Industries, is ondertussen druk bezig geweest met Halo Wars 2, de RTS-variant van de Halo-serie. Hoewel de strategiegame net zoals voorganger Halo Wars een compleet andere spelstijl heeft, past het qua verhaal netjes in de Halo-chronologie.

Halo Wars 2 speelt zich 28 jaar na Halo Wars 1 af, en slechts een jaar na de ontwikkelingen van Halo 5. Net zoals in deel 1 zijn er weer twee factions om uit te kiezen: de bekende UNSC, oftewel de goeden, en een nieuw alien-ras genaamd The Banished. Er is weer een campaign te spelen, bestaande uit 13 missies, die je zowel in je eentje alsook coöperatief kunt proberen. Voor de multiplayer geldt dat tot zes spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in verschillende modi zoals deathmatch, stronghold en dominion. Ook werd recent een nieuwe modus, Blitz, aangekondigd, die het reguliere base-building vervangt door een kaartspelsysteem.

Op 21 februari komt Halo Wars 2 uit. Hoewel het een play anywhere-titel betreft, waarmee je dus op zowel Xbox One als pc kunt spelen ongeacht waar je de game koopt, is cross-platform play tussen Windows 10 en Xbox One helaas niet mogelijk.