Vijf gametips voor de maand februari

4. For Honor

Alweer twee E3's geleden werd For Honor aangekondigd door Ubisoft. De game is een online action fighting game en geeft ons antwoord op een vraag die menig gamer zich wel eens heeft gesteld: wat is de sterkste factie uit de geschiedenis?

Volgens een melee combat systeem, The Art of Battle genoemd, strijden diverse facties tegen elkaar in bloederige gevechten. In de game komen ridders, samurai en vikingen die weer onderverdeeld zijn in diverse klassen. Zo heb je Vanguards, goed gebalanceerde klassen, maar ook Assassins, die specialiseren in snelheid. Elke factie kent zo vier klassen, dus er is genoeg om te ontdekken en te leren.

Daarnaast kunnen we aan de slag met vijf modi. In Dominion gaat het om area control en moeten op die manier punten worden verzameld. Dan heb je nog één tegen één, twee tegen twee, Skirmish en Elimination. Ook hier genoeg variatie om mee aan de slag te gaan, te leren welke combinaties werken en wat de beste tactieken zijn.

De testperioden hebben zowel positieve als negatieve reacties opgeleverd. De game oogt erg tof, daar zijn de meesten het over eens. Het ziet er goed uit, de combat is bruut en responsive en er is een hoge leercurve om écht goed te worden in de game. Daarentegen lijkt de content een beetje schaars, lijken een aantal modi op elkaar en is Dominion na een paar potjes een stuk minder interessant. De game lijkt te schitteren in de duels tussen de personages, maar daarbuiten iets minder.

Hoe dan ook, de potentie is er: het is nu aan Ubisoft Montreal om ons niet teleur te stellen. De open beta van For Honor begint 9 februari en duurt tot 12 februari, de game wordt gelanceerd op 14 februari.