Vijf filmtips voor de maand februari

3. John Wick: Chapter 2 (9 februari)

John Wick: Chapter 2

Releasedatum: 9 februari
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regisseur: David Leitch & Chad Stahelski
Cast: Keanu Reeves, Common, Franco Nero, Laurence Fishburne

Zo'n drie jaar na de succesvolle eerste film keert Keanu Reeves op 9 februari terug op het witte doek als de voormalige huurmoordenaar John Wick. In het tweede deel van de door Chad Stahelski en David Leitch geregisseerde film kan de legendarische huurmoordenaar nog steeds niet van zijn rust genieten. Hij moet namelijk opnieuw in actie komen wanneer een voormalige 'collega' de macht over een duister internationaal genootschap van huurmoordenaars wil overnemen en daarbij de hulp inroept van Wick. John Wick reist af naar Rome waar hij een dodelijke strijd aan zal moeten gaan met een aantal van de dodelijkste figuren ter wereld.

John Wick: Chapter 2 01

John Wick: Chapter 2 is de tweede film van de voormalige kickbokser en stuntman Chad Stahelski. De 48-jarige Amerikaan begon zijn loopbaan in de filmwereld als stuntman bij martial arts-films zoals Mission of Justice (1992) en Bloodsport III (1996). Ook was hij betrokken bij The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003) waarin hij fungeerde als de stuntdubbel van Keanu Reeves. John Wick: Chapter 2 is tevens de eerste film sinds The Matrix Revolutions (2003) waarin we Keanu Reeves weer met Laurence Fishburne in beeld zien komen.

John Wick: Chapter 2 02

Stahelski heeft inmiddels al bekend gemaakt dat John Wick: Chapter 2 het tweede deel uit een trilogie is en dat we dus nog een John Wick: Chapter 3 tegemoet kunnen zien. Tot die tijd is dit in elk geval zwaar verplichte kost voor liefhebbers van explosieve thrillers boordevol botbrekend geweld en ijzingwekkende actie.