Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Guitar Hero Live

Na een aantal jaar er tussenuit te zijn geweest keert Guitar Hero terug. Dit keer is de game ook verkrijgbaar voor mobiele apparaten. De kwaliteit en plezier ligt voor mij op een gelijk niveau als de console-variant. Ik heb er dusdanig veel lol uitgehaald dat ik het gewoon de moeite waard vind.

Guitar Hero Live iOS

Dit komt voornamelijk door het feit dat ik de game heb gespeeld zonder gitaar. Het bracht me terug naar de tijd waarin ik verslaafd was aan Rock Band Unplugged voor de PSP. Het is een soort Dance Dance Revolution, maar dan niet met je voeten maar met je vingers. Het ritme voelen, je vingers trainen en een snelheid bereiken die je niet voor mogelijk hield. Dat brengt een gevoel van tevredenheid mee en is de reden dat Guitar Hero Live ook weer verslavend is geworden.

Wanneer je de game downloadt uit de app store, krijg je slechts twee nummers. Je downloadt dan ook een demo en niet de volledige game: die moet je er los bijkopen. Schrik niet: dit kost 49,99 euro. Wil je met een gitaar spelen kan dit, maar moet je die er voor een vergelijkbaar bedrag bijkopen. Voor dat geld kun je Guitar Hero Live ook kopen voor een thuisconsole, dus als je dat in gedachten hebt is dat wellicht de betere keuze. 

Guitar Hero Live iOS 2

De mobiele versie heeft echter (zoals gezegd) het voordeel dat je vingers kunt gebruiken zonder gitaar, mocht je dit willen. Het is een ander soort gameplay dan je gewend bent en het werkt. Een ander verschil is dat de mobiele versie vier lanes heeft, waar de console-versie er slechts drie heeft. Je moet dus meer in de gaten houden, wat het geheel ook wat moeilijker kan maken. De afweging of je liever een mobiele versie hebt of een console-versie moet je dus even voor jezelf maken. 

Voor de rest is de game hetzelfde. Je hebt de nummers, het publiek is live en het geheel speelt lekker weg. De ouderwetse en verslavende gameplay van het muziekgenre wordt voor mij gehaald. De nummers vind ik iets minder, van mij mocht het gewoon bij rock blijven, maar zal ongetwijfeld een groter publiek aanspreken. Er ligt gewoon een game klaar vol kwaliteit. De prijs zal ongetwijfeld veel potentiele kopers afschrikken, maar als je de game besluit te kopen heb je altijd en overal een leuke muziekgame bij je die perfect past bij een mobiele filosofie (een nummertje spelen duurt immers maar een paar minuten per keer).

Guitar Hero Live is hier te downloaden voor iOS. De app is gratis, wil je alle nummers kost het je 49,99 euro.