Vijf gametips voor de maand oktober

4. The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is de tweede originele Zelda-titel voor Nintendo 3DS. De game kent twee nieuwe features: totems en outfits.

De game heeft een focus op multiplayer, waarin drie Links samen spelen. Deze kunnen stapelen, zodat je een totem vormt die maximaal drie hoog is. Hiermee kom je meer de hoogte in, wat zorgt voor nieuwe puzzels en gevechten. Daarnaast zijn er de outfits, waarmee jouw personage sterker wordt. Eén outfit laat je drie pijlen schieten in plaats van een, terwijl een andere outfit je laat zwemmen in lava. Deze twee samen worden verwerkt in een op missies gebaseerde aanpak, waarin je moet samenwerken om erdoorheen te komen. Daarnaast zijn er challenges, waarin je dezelfde missies doorspeelt met een verhoogde moeilijkheidsgraad. Het klinkt allemaal goed.

Het is nog de vraag of de singleplayer goed genoeg werkt, aangezien de focus ligt op de multiplayer. Ook is er geen 'echt' verhaal en is het nog maar de vraag of de game de interesse weet vast te houden. Nintendo en Zelda kennende komt dat ongetwijfeld goed.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes verschijnt 23 oktober voor Nintendo 3DS. Bekijk hier onze preview.