Vijf gametips voor de maand oktober

6. Assassin's Creed Syndicate

Assassin's Creed kan zich rekenen tot een van de meest gehate alsook geliefde franchises uit de recente gamegeschiedenis. Veelgehoorde kritiek is het recyclen van de typische Ubisoft-formule. Toch lijkt bij ieder nieuw deel nog een aanzienlijke Assassin's Creed-fanbase te bestaan.

Assassin's Creed Syndicate is het tweede deel in de serie dat niet door Ubisoft Montreal maar door de Quebec-divisie wordt ontwikkeld, volgend op Assassin's Creed Rogue, dat gelijktijdig met Unity uitkwam op last-genconsoles. Syndicate breekt met enkele traditionele game mechanics, waarbij je voor het eerst de mogelijkheid hebt om vrij te wisselen tussen de twee hoofpersonages Jacob en zijn zusje Evie Frye.

De game speelt zich af in een negentiende-eeuws Londen, tegen het einde van de industriële revolutie. Het is aan de heethoofdige Jacob en de welbespraakte Evie om de criminele onderwereld op te trommelen teneinde te kunnen onstappen aan het juk van de templars, die de stad in hun handen hebben.

Het vechtsysteem is enigszins op de schop gegaan met snellere gameplay en met meer vijanden die de speler gelijktijdig aanvallen. Signature weapons zijn onder andere boksbeugels, een wandelstok met verborgen zwaard en revolvers. Assassin's Creed Syndicate komt op 23 oktober uit voor PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie volgt op 19 november. Lees hier onze eerste indrukken in de FOK!-preview.