FOK! games en de hoogte- en dieptepunten van E3

Kensuke

Hoogtepunt 1:

Dit jaar is het jaar van de verrassingen. De drie megatons bij de Sony-persconferentie kwamen uit een of andere fanboy-dagboek, maar daar bleef het niet eens bij. Een dag eerder onthulde Microsoft uit het niets backwards compatibility. Verder verraste Square Enix vriend en vijand met een nieuwe Nier-game. Dat de meeste hype-games pas over jaren uitkomen, mag de pret niet drukken: deze E3 gaat te boek als misschien wel de beste ooit.

Hoogtepunt 2:

De Nintendo World Championships waren niet veel aan, tot Super Mario Maker het pleit moest beslechten. De getoonde levels waren hilarisch en demonstreerden bovenal dat er nog heel wat creatieve dingen met de oude Mario-elementen gedaan kunnen worden. Voorheen had ik weinig interesse in de game, maar nu is het een must-have.

Hoogtepunt 3:

Horizon: Zero Dawn is de meest indrukwekkende game die ik deze E3 heb gezien. De post-apocalyptische setting vol dino-robots spreekt tot de verbeelding. De Monster Hunter-achtige gevechten zorgen al helemaal voor rode oortjes bij deze schrijver. Guerrilla Games gaat misschien wel iets speciaals flikken.

Dieptepunt:

De Digital Event van Nintendo was één grote teleurstelling. Vergeleken met de andere uitgevers tonen de aankomende Ninty games geen ambitie. Daar waar de concurrentie dromen waarmaakte wist Nintendo juist dromen te vernietigen met ongeïnspireerde games zoals de nieuwe 'Metroid'.