Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

5. Slayin

Soms kom je een game tegen die nostalgische gevoelens naar boven probeert te halen, en daar houd ik wel van. Soms terugdromen naar de goede oude tijd is prima. Slayin doet dit met de simpele graphics en een simpele opzet. Je bent een hero in een arena, waarin uit de grond en lucht monsters je komen aanvallen. Jouw taak is simpel: vermoord ze.

slayin gameplay

Je hebt slechts drie bewegingsopties: links, rechts, springen. Hiermee moet je het zien te doen. In het begin start je als simpele ridder, met pantser en zwaard. Loop je met dit zwaard in een vijand, dan gaat hij dood. Simpel. In totaal zijn er nog vijf klassen die kunt vrijspelen: Wizard, Knave, Archer, Tamer en de Ninja. Elke klasse speelt anders dan de rest en houdt het geheel interessant.

Ook zijn er boss fights in de game, die lastiger zijn dan je denkt. Ze vereisen vaak precisie, goede timing en vingervlugheid. Ook in deze game is het de bedoeling zo lang mogelijk te leven en zo ver mogelijk te komen. Verwacht dus geen groots avontuur, maar een simpele arcadegame waarin je in een afgesloten 2D-arena zoveel monsters probeert te vermoorden. Je moet er zin in hebben, maar dan levert het ook zeker een leuke ervaring op.

Slayin is hier te downloaden voor iOS (0.99 euro) en hier voor Android (gratis).