Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

3. Hitman Sniper

Sniper-games zijn tof. Gevoelens van isolatie en spanning, van kilometers ver je doelwit uitschakelen en ongezien weer weg zijn. Heerlijk. Hitman Sniper weet deze gevoelens prima over te brengen

hitman sniper

In Hitman Sniper zijn er ruim 150 missies om te voltooien. Deze vinden allemaal plaats op dezelfde locatie, maar daar is slim gebruik van gemaakt. Waar je in het begin van de game de focus moet plaatsen op een zeer klein gebied, moet je in de latere missies het gehele hotel en de omringende gebouwen in de gaten houden, doelwitten zoeken en ongemerkt uitschakelen. Een agent neerschieten is namelijk leuk, maar als iemand anders het lijk vindt, wordt er alarm geslagen en vlucht je doelwit. Het zijn dus een reeks tactische beslissingen over wie je uitschakelt, wanneer je ze uitschakelt en waar. Maak je hierin een fout, dan is het vaak einde missie.

De missies tonen ook een sterke diversiteit onder elkaar. Vaak is het iemand uitschakelen, maar ook het kapot schieten van laptops komt voor. Daarnaast worden sommige missies moeilijk gemaakt, doordat het doelwit achter een raam met gordijn zit. Met X-ray moet je dus eerst jouw doelwit vinden, om vervolgens een perfect schot te plaatsen door glas en gordijnen. Dat is lastiger dan je denkt, maar o zo vervullend als het lukt.

Hitman Sniper is verder een game van simpele opzet. Je kunt nieuwe sniper rifles vrijspelen en meerdere (sub)doelen voltooien naast de hoofdmissie, maar je zit altijd in hetzelfde level vanaf dezelfde plek te snipen. Dit kan enigszins vervelen als je non-stop speelt, dus ook hier zijn kortere gamesessies aan te raden. De game an sich is echter een mooie ervaring voor iedereen die iets heeft met snipers of Hitman wil spelen.

De game is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android en kost 4.99 euro.