Vijf gametips voor de maand juni

Game: EA UFC
Platform: PlayStation 4, Xbox One
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: EA Sports
Releasedatum: 17 juni 2014
Genre: Sport

EA UFC is de nieuwe UFC-game die zal uitkomen op 17 juni. THQ was in het verleden verantwoordelijk voor de games, maar vorig jaar is de licentie overgenomen door EA. Het team achter de succesvolle boksgame Fight Night Champion houdt zich nu bezig met EA UFC en de verwachtingen zijn hoog.
De game is een van de eerste games van EA die exclusief voor de next-gen consoles uit zullen komen. De reden hiervoor is dat EA de rechttoe-rechtaan gameplay uit de vorige delen van THQ wou voorkomen en met de oude engine was dit niet mogelijk. De aandacht gaat vooral uit naar het onverwachtse in een gevecht, zonder dat iedere match in een KO eindigt. Ook zal er grafisch vooral veel oog voor detail zijn.

Waarom gaat dit spel slagen?
EA UFC kan een grote slag slaan door in te springen op de groeiende populariteit van de sport. EA heeft de verwachtingen voor het spel gigantisch hoog gemaakt. Met nieuwe features als full-body deformation system, The Ultimate Fighter, fysieke gesteldheid tijdens carrière en populariteit klinkt het tot nu toe goed.

Waar kan het misgaan?
THQ heeft met de Undisputed serie iets moois neergezet en het is aan EA om aan die verwachtingen te voldoen. Gevaar is niet door te schieten en allemaal next-genfeatures implementeren die straks misschien de gameplay totaal niet ten goede komen.