Vijf gametips voor de maand december

Game: Rise of the Guardians
Platform: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Wii U, DS, 3DS
Ontwikkelaar: Torus Games
Uitgever: D3 Publisher
Releasedatum: 4 december 2012
Genre: Action-adventure

Rise of the Guardians is een videogame gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm (in Nederland bekend als De Vijf Legendes). Je kunt spelen als Jack Frost, Tooth Fairy, Santa Claus, Easter Bunny of Sandman. Het spel heeft een drop-in/drop-out co-opgameplay waarbij maximaal vier spelers tegelijk kunnen spelen. Daarnaast heeft het spel een levelsysteem. Hiermee kun je voor de personages sterkere aanvallen en speciale team-aanvallen vrijspelen.

Waarom gaat dit spel slagen?
Co-opgameplay is altijd al heel leuk. Door het drop-in/drop-outprincipe is het ook heel makkelijk en toegankelijk om even snel mee te spelen in Rise of the Guardians. Daarnaast biedt het levelsysteem een stimulans om door te blijven spelen. En laten we eerlijk zijn; wie wil er nou niet hakken en zagen met de Paashaas?

Waar kan het misgaan?
Games die worden gemaakt op basis van films hebben nogal eens de neiging om te worden afgeraffeld in de ontwikkeling. Ze geven heel vaak het gevoel niet af te zijn. Net als bij de vele filmvergamingen die al zijn uitgebracht loopt ook Rise of the Guardians hiermee een risico.