DVD: Manchester United - Champ19n

Manchester United werd dit jaar voor de 19e maal in de historie landskampioen. Hierdoor mogen zij zich nu officieel de succesvolste club uit de Engelse geschiedenis noemen. Reden genoeg om een dvd uit te brengen met alle hoogtepunten van het afgelopen seizoen.

Het seizoen begon in 2010 voor The Red Devils in Amerika. Hier speelden ze verschillende oefenwedstrijden en toen de overstap naar Mexico werd gemaakt, sloot de nieuwe aanwinst Javier Chicharito Hernández aan bij het team. Deze aanwinst zou gedurende het seizoen vaak belangrijk zijn voor het team.

Vlak daarna begon het seizoen met de strijd om de Community Shield tegen Chelsea. Deze wedstrijd werd gewonnen en de eerste prijs was binnen. Iedere wedstrijd die werd gespeeld, of dat nou in de Champions League, de Premier League of in de eerste ronde van de Carling Cup was, wordt op de dvd samengevat in hoogtepunten en goed beeldmateriaal van alle doelpunten.

Wat nog een pluspunt is, zijn de diepte-interviews die tussen de wedstrijden door te zien zijn. Het is duidelijk te zien dat hier veel aandacht aan besteed is. Het gaat echt ergens over en 9 van de 10 keer ook nog eens over voetbal en niet de standaard antwoorden die je normaal na afloop van een wedstrijd te horen krijgt. Je krijgt bijvoorbeeld vanuit verschillende spelers een duidelijke mening te zien over het feit dat Nemanja Vidic als aanvoerder werd verkozen en ook zie je bijvoorbeeld doelman Edwin van der Sar zijn mening spuien over de komst van Chicharito. 

Al met al is het een fijne dvd om te zien, zeker als je voetbalfan bent. Dankzij het feit dat er dit seizoen ontzettend veel beeldmateriaal gemaakt is van United, valt er op deze schijf heel veel moois terug te zien. De interviews tussendoor zijn prettig om te zien en zorgen ervoor dat het niet te eentonig wordt. Als je een fan bent van The Red Devils is dit zeker een dvd die niet misstaat in je huiskamer.