[Foto's] Holland Cup 4 Eindhoven

Afgelopen weekend werd er bij het schaatsen in Eindhoven de Holland Cup 4 verreden. FOK!fotograaf Ivo Miesen was er bij en maakte onderstaande reportage.

De Holland Cup is een serie wedstrijden voor Nederlandse schaatsers die niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijden. Ze kunnen door het rijden van deze wedstrijden plaatsen voor de Holland Cup-finale die volgende week in Enschede gehouden wordt. Daar worden er startbewijzen verdeeld voor het NK afstanden van volgend jaar.

Op de eerste dag in Eindhoven reed Mayon Kuipers op de 500 meter met een tijd van 40,05 seconden een baanrecord. Hiermee bleef ze Sophie Nijman, Marit Dekker en Natasja Bruintjes voor. Op de kilometer was Nijman met een baanrecord van 1.19,92 ruim de beste voor Ingeborg Kroon en Linda de Vries. Bij de mannen won Ronald Mulder met 36,25 seconden de 500 meter voor Lars Elgersma en Michel Mulder. Op de dubbele afstand won Elgersma met 1.11,54 voor Ronald en Michel Mulder.

De tweede dag begon met de 1.500 meter voor de vrouwen. Yvonne Nauta won met 2.05,09 voor Ingeborg Kroon en Paulien van Deutekom. Bij de mannen was Pim Cazemier (1.52,86) de snelste voor Ben Jongejan en Luc van Alphen. Op de drie kilometer zegevierde Annouk van der Weijden (4.33,09), voor Paulien van Deutekom en Michelle Bodijn. Op de vijf kilometer bij de mannen klopte Mark Ooijevaar met 6.49,12 Ben Jongejan en Ted-Jan Bloemen.


Annouk van der Weijden zegevierde op de 3.000 meter


Paulien van Deutekom kwam ook in actie


Thom van Beek kwam er niet aan te pas


Eén van de deelneemsters kijkt naar de verrichtingen van de rest


Mark Ooijevaar won de 5.000 meter door in de laatste ronden bij Ben Jongejan weg te rijden


Jongejan wist nog wel tweede te worden


Een van de schaatsers staat klaar voor de start


Ted-Jan Bloemen komt net te kort om de 5.000 meter te winnen