[Foto's] Tour in beeld: deel 3

De 100e editie van de Tour de France is in Parijs afgesloten. Het was een ronde waarin veel gebeurd is en er tot op de voorlaatste dag strijd was tussen de vele wielrenners. In de derde van een driedelige fotospecial blikken we terug op de vijftiende tot en met 21e etappe.

In de laatste week van de Tour werd het klassement gemaakt. Bauke Mollema en Laurens ten Dam kenden een zware week en sloten de ronde uiteindelop een zesde respectievelijk dertiende plaats af.

Chris Froome leidde de Tour al, maar in de vijftiende etappe op de Mont Ventoux nam de Brit met een etappezege een definitief voorschot op de eindzege (Foto: Pro Shots)


Mollema ging tot zijn limiet en behield op dat moment net zijn tweede plaats in het klassement (Foto: Pro Shots)


De Mont Ventoux bleek het eindstation voor de 19-jarige Danny van Poppel die voor zijn ploeg Vacansoleil na twee weken koers naar huis werd gestuurd. De jonge Nederlandse sprinter had met enkele toptienplaatsen indruk gemaakt (Foto: Pro Shots)


Na de tweede rustdag reden de renners naar Gap. Rui Costa kwam aan de voet van de Alpen solo over de meet (Foto: Pro Shots)


Froome wilde naar eigen zeggen geen risico's in de klimtijdrit naar Chorges nemen, maar de Brit zegevierde uiteindelijk toch (Foto: Pro Shots)


Tony Martin was nog de winnaar van de eerste tijdrit, maar in deze klimtijdrit had de Duitse wereldkampioen weinig te zoeken (Foto: Pro Shots)


Ten Dam eindigde voor hem, maar kon ondanks zijn goede rijden niet voorkomen dat hij langzaam maar zeker in het klassement zou zakken (Foto: Pro Shots)


In de achttiende etappe werden de renners tweemaal over Alpe d'Huez gestuurd. Davide Riblon redde de Franse eer door bij de laatste beklimming als eerste boven te komen en de etappe te winnen. Vlak voor de laatste kilometer haalde de coureur van AG2R Tejay van Garderen in die hem onderop nog gelost had (Foto: Pro Shots)


Froome had het door een hongerklop moeilijk en mocht zijn teamgenoot Richie Porte dankbaar zijn dat hij niet meer tijd verloor (Foto: Pro Shots)


Wout Poels werd op de Alp aangemoedigd door de Nederlandse supporters (Foto: Pro Shots)


Rui Costa kon in het klassement door het wachten op Valverde geen potten meer breken, maar de Portugees was in de negentiende etappe in Le Grand Bornand ook de beste (Foto: Pro Shots)


Ryder Hesjedal was een van de aanvallers deze etappe, maar de Canadees had al zijn kruit al verschoten voordat de finale begon. Hij reed een tegenvallende Tour en kon al snel een goed klassement vergeten (Foto: Pro Shots)


Voor de Canadees Svein Tuft was het een hele zware ronde. De erkende hardrijder moest er vaak als een van de eersten af en werd uiteindelijk 169e en laatste op ruim vier uur van Froome. Hier ligt hij in de negentiende etappe op de grond (Foto: Pro Shots)


Nairo Quintana sloeg op de voorlaatste dag zijn slag. De Colombiaan won niet alleen de etappe naar Semnoz, maar verzekerde zich bovendien van de tweede positie in het eindklassement, de witte trui van beste jongere en mocht ook de bolletjestrui aantrekken (Foto: Pro Shots)


Alberto Contador viel op de voorlaatste dag nog van het podium. De Spanjaard moest op de laatste echte berg in de ronde passen en zakte naar de vierde positie in het eindklassement (Foto: Pro Shots)


In de laatste Touretappe gebeurde iets unieks, want voor het eerst en waarschijnlijk het laatst werd tijdens de plaatselijke rondes over de Champs-Élysées ook de Arc de Triomphe opgenomen in het parkoers (Foto: Pro Shots)


De etappezege was voor Marcel Kittel die hiermee zijn totaal deze ronde op vier bracht (Foto: Pro Shots)


De eindzege was voor Froome die na drie weken fietsen op het podium eindelijk zijn blijdschap toonde (Foto: Pro Shots)