Foto's: Dakar 2012

De Dakar Rally 2012 zit er weer op. De wedstrijd werd net als in de afgelopen jaren verreden in Zuid-Amerika en leverde weer fraaie beelden op. Cyril Despres zegevierde bij de motoren, Stephane Peterhansel bij de auto's en Gerard de Rooy bij de vrachtwagens. Hieronder volgt een reportage met beelden van een aantal van de Nederlandse deelnemers.


Gerard de Rooy viert met zijn hele team de zege (Foto: Pro Shots)


Hij kwam in de Peruaanse hoofdstad Lima aangereden met een goed beladen truck (Foto: Pro Shots)


Eerder in de rally moest De Rooy met de IVECO strijden om de voorsprong op te bouwen (Foto: Pro Shots)


Frans Verhoeven (rechts) kende bij de motoren niet zijn beste rally, maar werd wel vijftiende in het eindklassement en beste Nederlander (Foto: Pro Shots)


Debutant Bernhard Ten Brinke werd de beste Nederlander in het autoklassement met een negende plaats (Foto: Pro Shots)


Erik van Loon stond lang hoog in het klassement, maar verloor in de laatste etappes veel tijd. Hij kwam zoals hier op de foto enkele malen vast te staan in de duinen. (Foto: Pro Shots)


Tim Coronel wilde de rally in eerste instantie rijden met een elektrische buggy maar koos er op het laatste moment toch voor om in een traditionele eenzitter rond te rijden. Hij werd tweede in zijn categorie (Foto: Pro Shots)


Peter Versluis bleek de beste van het MAN-team te zijn met een tiende plaats in het klassement. Problemen in een van de laatste etappes weerhielden hem ervan om hoger te eindigen (Foto: Pro Shots)


Zoals iedere avond moest de truck in het bivak verzorgd worden (Foto: Pro Shots)


Jasper van den Heuvel werd op het laatste moment naar voren geschoven als vervanger van Frits van Eerd. Het team kende een stroeve start met onder meer veel turboproblemen, maar nadat deze opgelost waren reed hij een goede rally (Foto: Pro Shots)


Peter van den Bosch maakte onderdeel uit van hetzelfde team als Van den Heuvel. Ook hij kreeg te maken met veel problemen. Zo moest hij onder meer door zijn teamgenoten en Hans Bekx van een duin afgesleept worden toen zijn vrachtwagen op zijn zij lag (Foto: Pro Shots)