Foto's: Grand Prix van Roggel

Het was vandaag even gedaan met de rust in het Limburgse Roggel. Het gewoonlijk zo rustige dorpje stond namelijk geheel in het teken van de Vodafone Grand Prix. Formule 1-rijder Jenson Button nam het in de straten van Roggel met McLaren MP4-23 uit 2008 op tegen een aantal inwoners, die in een simulator het parcours aflegden.

Deze Grand Prix werd door Vodafone Thuis, in samenwerking met de Gemeente Leudal, georganiseerd. Als één van de eerste gemeenten van Nederland krijgt Leudal, waarvan Roggel deel uitmaakt, toegang tot supersnel glasvezel en de diensten van Vodafone Thuis. Dit werd vandaag gevierd door de inwoners van het Limburgse dorp met de Vodafone Grand Prix.

Het evenement was wegens logistieke redenen alleen toegankelijk voor de inwoners van Leudal. Binnen drie minuten waren de vijfduizend gratis kaarten anderhalve week geleden vergeven. De drie inwoners van Roggel die de strijd aan mochten gaan met Button, wisten zich zaterdag te kwalificeren.

Jenson Button moest zijn meerdere erkennen in Roy Heijmans. De inwoner van Roggel zette in de simulator een tijd van 53 seconden neer. Button deed er met 1 minuut en 1 seconde net iets langer over. "Yesterday I was second in Monza and today I didn't win again", deed Button lacherig zijn beklag tijdens de persconferentie. Button behaalde overigens zijn meest gedenkwaardige overwinningen in de regen. Op de vraag of hij een echte regenspecialist is antwoorde hij: "I like it wet!". Presentator Olav Mol moest hem na het hoongelach in de zaal uitleggen dat dat hier ook wat anders kan betekenen. "You all have dirty minds", antwoordde Jenson lachend. "I'm moving over here".

Fotograaf Danny van Schendel was erbij, en maakte onderstaande foto's.

© FOK.nl / Danny van Schendel

© FOK.nl / Danny van Schendel
Jenson Button rijdt door de Kloosterchicane

© FOK.nl / Danny van Schendel

© FOK.nl / Danny van Schendel

© FOK.nl / Danny van Schendel
Button rijdt door de Kloosterstraat

© FOK.nl / Danny van Schendel
Lachende gezichten tijdens de persconferentie. Op de foto: Jenson Button, Bart Hoffker (directeur consumentenmarkt Vodafone Nederland) en Olav Mol (presentator RTL GP)

© FOK.nl / Danny van Schendel

© FOK.nl / Danny van Schendel
Button bedankt Olav Mol tijdens de persconferentie