[E3 \'09] De terugblik: van Natal tot PSP go

<\/center>
Microsoft kan terugkijken op een geslaagde E3. Het meest opvallende was natuurlijk Project Natal, een systeem dat lichaamsbewegingen, gezichtsuitdrukkingen en stemmen kan herkennen. De demo met de avatar verliep niet helemaal vlekkeloos, maar de interactie tussen de vrouw en Milo, een creatie van Peter Molyneux, was niet minder dan indrukwekkend te noemen.
Natuurlijk had Microsoft ook een stapel games voor ons in petto. Zo had het bedrijf de eer om Metal Gear Solid Rising aan te kondigen, met een beetje hulp van Hideo Kojima. Over de game is nog niet zo heel veel bekend, maar het is wel duidelijk dat het verhaal los staat van de Metal Gear Solid-serie en het zal volledig draaien om Raiden.

<\/center>

Daarnaast lieten de heren uit Redmond ons ook weten dat Crackdown 2 in de maak is, net als Halo: Reach. Bovendien maakten twee gouwe ouwen hun rentree tijdens de conferentie. Microsoft liet ons nieuwe beelden zien van Splinter Cell: Conviction en Alan Wake. Microsoft liet ons ook nog eens kennis maken met een game die over gouwe ouwen gaat: The Beatles: Rock Band en liet ons weten dat het nummer \\\"All you need is Love\\\" exclusief in de Xbox 360-versie van de game zal verschijnen.

<\/center>

Raceliefhebbers zullen ook goed zitten bij de Xbox 360: Microsoft presenteerde twee racegames. Ten eerste was daar Joy Ride, een gratis kartgame waarin avatars de hoofdrol zullen vervullen. Echte racefanaten zullen echter meer met Forza Motorsport 3 hebben die met een korte video en een blitse bolide werd gepresenteerd.
Alsof deze batterij aan games (en dit was slechts een greep uit het aanbod) nog niet genoeg was, werden er ook een aantal nieuwe diensten voor Xbox Live aangekondigd. Zo wordt de Video Marketplace uit het raam gekieperd en vervangen door Zune Video. Grootste verschillen zijn dat Zune Video ook in Nederland beschikbaar zal zijn en dat de aangeboden beelden in FullHD beschikbaar zijn. Naast Zune Video werd ook ondersteuning voor Twitter en Facebook aangekondigd.
Voor mensen die niet van de Tweets, de Facebooks en het films downloaden zijn, maar gewoon willen gamen is er ook goed nieuws op het gebied van Xbox Live-services: Games on Demand. Met deze dienst kun je disc-based games downloaden naar je harddisk en spelen. Helaas kon Microsoft ons niet vertellen of en wanneer de dienst in Nederland beschikbaar zou worden.