FOK!games kijkt vooruit naar 2006

Naam:Strolie75
Functie(s):Reviewer / Columnist
1 Legend of Zelda: Twilight Princess Gamecube
2 Okami PlayStation 2
3 Ryu ga Gotoko PlayStation 2

Ik verwacht veel van het gamejaar 2006. Er zal meer informatie komen over de Revolution en de PS3 en hopelijk maakt de Xbox 360 de beloften waar. Ook ben ik benieuwd of Nintendo de reeks kwaliteitstitels op de DS kan voortzetten. Ik zal het in elk geval in mei allemaal kunnen zien wanneer ik samen met een aantal andere redacteuren van FOK!games de E3-beurs zal bezoeken. Echter, de games waar ik in 2006 het meest naar uitkijk verschijnen allemaal nog op de huidige generatie consoles. Op de eerste plaats staat The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Een nieuwe Zelda-game die beschikt over realistische graphics en een episch verhaal is een waardige afsluiter voor de Gamecube, de meest ondergewaardeerde console van deze generatie. Verder kijk ik erg uit naar de komst van Okami. Een game die aan al mijn persoonlijke voorkeuren voldoet. Deze game van de makers van Viewtiful Joe heeft niet alleen een prachtige artstyle (oude Japanse pentekeningen) maar beschikt ook over originele gameplay. Tenslotte ben ik erg benieuwd naar de nieuwe game van Toshihiro Nagoshi: Ryu ga Gotoko. Deze game speelt zich af in de onderwereld van Tokyo en belooft meer Shenmue te zijn dan GTA.

Game on!


Naam:Steeven
Functie(s):Reviewer
1 Legend of Zelda: Twilight Princess Gamecube
2 Europa Universalis II Nintendo DS
3 Sparta: Ancient Wars PC

Ik verwacht niet heel veel van 2006. Natuurlijk, we krijgen in ieder geval de Revolution, maar daar is op dit moment nog weinig over bekend. Ook is het nog onzeker of de PlayStation 3 nu in 2006 of in 2007 in de Europese winkels komt te liggen. Ik ben verder niet wild van de 360, dus let ik vooral op de releases op de PC en de Nintendo DS. Helaas komen de echt toffe PC-games waar ik niet op kan wachten pas in 2007. Dit jaar komt er echter wel een RTS-game over mijn favoriete tijdperk: Sparta - Ancient Wars. Deze titel lijkt me zeer interessant. Daarnaast kijk ik uit naar de mogelijk ultieme en mobiele strategygame Europa Universalis 2 op de DS. Op nummer één staat Zelda, omdat elke Zelda-game altijd allemachtig tof is geweest. Pass mij die 100 uur speelplezier even.


Naam:Kepler
Functie(s):Reviewer
1 Halo 3 Xbox 360
2 Huxley PC / Xbox 360
3 Test Drive Unlimited Xbox 360

Het jaar 2006 wordt als het goed is een druk games-jaar, maar eerst maar eens zien op de Revolution en de PS3 wel in 2006 in Europa uitkomen. Over deze twee consoles heb ik geen echte games waar ik naar uit kijk, vooral omdat er nog weinig tot niks bekend is over de games op deze consoles. De Xbox 360 is al wel te koop en daarom bestaat mijn top drie uit games voor deze console. Halo 3 staat bovenaan omdat Halo 1 en 2 twee van mijn favoriete games zijn en Halo 3 zal hier niet voor onder doen. Huxley is een soort MMOFPS, oftewel met veel mensen tegelijk in een wereld elkaar afschieten. Test Drive Unlimited is ongeveer hetzelfde idee maar dan met auto\\\'s en kan je op Hawaii tegen elkaar racen op meer dan 1000 kilometer weg.


Naam:Matthendriks
Functie(s):Photoshopper
1 Halo 3 Xbox 360
2 World of Warcraft: The Burning Crusade PC
3 Test Drive Unlimited Xbox 360

Nu ik eenmaal een Xbox 360 heb aangeschaft zijn mijn verwachtingen hoog. Vooral als het gaat om de aankomende games. Ik wil de échte power van dat ding zien. Halo was destijds het paradepaardje op de vorige Xbox, en ik hoop dat ze het deze keer ook weer lukt.
WoW: The Burning Crusade moet mij eigenlijk achter de 360 vandaan trekken. Deze MMORPG heeft tot nu toe als enige mijn echte aandacht gekregen op de pc, als het om hoge verwachtingen gaat.
Test Drive Unlimited moet mij het online gebeuren van de 360 laten zien zoals het hoort: perfect.
Zoals Kepler opmerkte: meer dan 1000 kilometer aan online raceterrein!


Naam:Thomas B.
Functie(s):Reviewer
1 Unreal Tournament 2007 PC / Xbox 360 / PlayStation 3
2 S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl PC
3 The Godfather PC / PlayStation 2 & 3 / Xbox (360) / PSP

In 2006 staat ons ongetwijfeld weer erg veel te wachten op gamegebied. Zo is er alleen al de release van twee nieuwe consoles en natuurlijk de Xbox 360 die zich dit jaar waar moet gaan maken. Omdat er eigenlijk nog niet goed te zeggen valt wat het jaar ons allemaal gaat brengen zo aan het begin doe ik maar een gooi naar games die ik in ieder geval graag wil gaan spelen.

Unreal Tournament is een van die games waar ik altijd weg van ben geweest en die je ook blijft spelen. Zeker vanwege het feit dat het een van de populairste online games is die er bestaan en het schieten (mij) eigenlijk nooit gaat vervelen ben ik erg benieuwd wat dit vierde deel ons gaat brengen. Kan ik ondertussen nog even sparen voor een nieuwe videokaart.

S.T.A.L.K.E.R. is een andere FPS die hoog in mijn verlanglijstje staat. Hoewel we deze game eigenlijk al ongeveer twee jaar geleden in handen hadden moeten hebben moet 2006 dan toch het jaar van S.T.A.L.K.E.R. worden. Het spel belooft goede graphics, realistische werelden en een goed thema. Zoveel uitstel moet toch ergens goed voor zijn, nietwaar?

Als derde game heb ik The Godfather. Voor wat we tot nu toe gezien hebben lijkt het me een erg tof spel dat bijna naadloos aan zou moeten sluiten op de films. Hoewel gameinterpretaties van films meestal niet al te best zijn wil ik The Godfather graag een kans geven.


Naam:Lexie
Functie(s):Reviewer
1 Legend of Zelda: Twilight Princess GameCube
2 The Elder Scrolls IV: Oblivion PC / Xbox 360
3 Children of Mana Nintendo DS

2006 wordt voor mij het jaar van de RPG\\\'s/adventures. Mijn meest geliefde genre, en het lijkt een absoluut topjaar te worden met deze drie nieuwe delen van absolute topseries. Zelda is per definitie goed en meestal zelfs briljant. Aangezien in Twilight Princess eindelijk de volwassen Link weer terugkeert in een wereld die lijkt op het beste stukje game ooit (het tweede deel van Ocarina of Time) kan dit geen misser worden. In de stukjes die ik al gezien heb lijken ook veel filmische elementen te zitten die mij sterk deden denken aan de stijl in Resident Evil 4. Als dit goed gebruikt wordt zou dit wel eens de eerste serieuze concurrent zijn voor de titel beste game aller tijden: Ocarina of Time.

The Elder Scrolls 3: Morrowind heeft me ontzettend lang weten te boeien en gezien de eerste beelden van deel vier Oblivion lijkt ook het volgende deel weer een absolute topper te worden. Deze game zou voor mij wel eens de reden kunnen worden om een Xbox 360 in huis te gaan halen.

Ah, jeugdherinneringen. Secret of Mana was een van de beste games die voor de SNES is uitgekomen. Hele zomers lang heb ik samen met mijn broer geleefd in de sprookjeswereld en gezocht naar die allerlaatste orb (die uiteindelijk niet bleek te bestaan ). Even langs de flater Sword of Mana kijkend lijkt Children of Mana weer een waardig deel in deze serie te worden. Een game die zoveel herinneringen zal laten herleven, daar kan ik alleen maar naar uitkijken. Nu maar hopen dat ik uiteindelijk niet wordt teleurgesteld zoals bij Sword of Mana .