FOK!ker van de week: dwerg

Dwerg draait al jaren mee op vooral het forum, waar hij een buitengewone kennis en interesse etaleert over film, muziek en bloemen. Altijd al willen weten wie de man is achter de soms knorrige posts? Lees dan snel verder...


dwerg met vergiet


FOK!
 • Hoe ben je op FOK! terecht gekomen?
  Tijdens de eerste Big Brother zat er iemand uit het dorp waar ik woon in het BB-huis, en via via kwam ik daardoor ook op Fok terecht. Daarna heb ik een half jaar zelfs niet meer aan FOK! gedacht. Pas tijdens BB2 heb ik me geregistreerd en ben ik begonnen met posten. Mijn eerste post was in een topic over Fewrdy, in het BB2-forum. Iedereen dacht te kunnen horen dat Fewrdy uit het Gooi kwam, maar ik wist toevallig dat het een Leienaar was. Daarna ontdekte ik dat er eigenlijk nog veel leukere forumonderdelen waren en dat Big Brother maar een klein onderdeel was van FOK!.


 • Wat is je favoriete stukje van FOK!?
  Het forum, en dan in het bijzonder het muziekforum. Waar mensen met heel verschillende muzieksmaken in vrede posten. *snif*


 • Welke crewleden haat je en welke vind je tof?
  Ik haat niemand. Ik verbaas me wel eens over de domheid van sommige crewleden, maar dat heb ik ook bij users. De toffe crewleden zijn degenen die lekker meeposten in hun eigen (en andermans) forum. Mods waarvan je eigenlijk niet eens doorhebt dat ze een kleurtje hebben zijn de beste. De muziek- en FTR-mods zijn al jaren een voorbeeld voor de rest.


 • Voor welke functie vind je jezelf de ideale man/vrouw?
  Uiteraard zou ik de perfecte muziekmod zijn.


 • Welke FOK!ker zou je een schop onder zijn/haar kont willen geven?
  De users op de FP die zelfs in een bericht over een pasgeboren ijsbeer in Diergaarde Blijdorp of de belachelijk hoge winst van NUON nog in staat zijn om een reactie te posten met het woord Marokkanen erin.


 • Wat is het beste topic dat je zelf hebt geopend?
  Tulpen kweken met dwerg. 95% van de topics in F&F gaat over huisdieren, en dit is ťťn van de weinige topics over bloemen. Het loopt al een tijdje en heeft inmiddels bijna 20.000 views. Da's niet slecht. Tenminste, dat vind ik dan.


 • Wat is jouw favoriete topic in het algemeen?
  In het muziekforum vind ik het leuk om topics te lezen over bands die me interesseren, met nieuwtjes, verslagen van concerten en foto's. Ook is het leuk om zo af en toe bij de gesloten topics in FB te kijken wat er 's nachts allemaal voor onzin is gepost door users als Loedertje.


 • Met welke FOK!ker zou je een beschuitje willen eten?
  Ik zou wel eens willen ontbijten met Marble, en dan gezellig kletsen over Buffy, Grey's Anatomy, muziek en andere dingen die er werkelijk toe doen.


 • Wat zou je doen als je voor 1 dag admin zou zijn?
  De policy voor de verschillende onderdelen van FOK! gelijktrekken, want het is natuurlijk belachelijk dat in het muziekforum alle links naar muziek verwijderd worden, en op het weblog links staan waar hele albums te downloaden zijn. Als ik dan nog tijd over heb, zou ik ervoor zorgen dat er een nieuwe rechtengroep komt: mensen die allťťn in ONZ kunnen posten.


 • Welk seksspeeltje zou je wel eens op de Frontpage willen winnen?
  Ik doe niet aan seks, maar ik denk dat de skippybal-buttplug een enorme rage gaat worden.


 • Op welke manier heeft FOK! jouw wereldbeeld doen veranderen?
  Mijn wereldbeeld bepaal ik aan de hand van kranten, de BBC en andere buitenlandse zenders. Mijn beeld van de Nederlanders hangt gelukkig niet alleen van Fok af. Als de gemiddelde Nederlander gelijk zou zijn aan de gemiddelde FOK!er had niet de SP, maar Geert Wilders 28 zetels behaald.


 • Wat had je kunnen doen als je geen duizend uur aan FOK! zou hebben besteed?
  Een fatsoenlijke opleiding. Meer trainen. Op de fiets naar Kaapstad. Zoals de Comic Book Guy in The Simpsons al zei: I've wasted my life.


  Buiten FOK!
 • Leeftijd, woonplaats, opleiding, beroep.
  35 jaar, Roelofarendsveen, na het atheneum heb ik een MBO-opleiding tuinbouw gedaan, nog wat cursussen in die richting, en ik ben alweer een tijdje bloemenkweker.


 • Wat zijn jouw hobbies?
  In de zomer speel ik cricket, en in de winter ben ik waterpoloscheidsrechter (wat ik ook zo'n 20 jaar zelf gespeeld heb). De seizoenen sluiten mooi op elkaar aan. Verder ga ik zo af en toe naar de bioscoop, hou van muziek, en bezoek regelmatig concerten.


 • Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je twee keer zo oud bent als nu?
  Gezien mijn familiegeschiedenis is het niet erg waarschijnlijk dat ik twee keer zo oud word als ik nu ben.


 • Wat is de laatste cd die je hebt gekocht?
  See The Sun van Pete Murray, na zijn concert op 9 november in het Paard van Troje. Sympathieke AustraliŽr, die oprecht verbaasd was dat hij hier niet alleen veel publiek trok, maar dat het publiek ook zijn nummers mee kon zingen.


 • Wat was je allertofste vakantie?
  Een paar jaar terug hebben we met het cricketteam een aantal wedstrijden in Engeland gespeeld. Dat doen we wel vaker, maar het gebeurt zelden dat je dan alleen maar zon hebt: het was in mei en je moest je zonnebrandcreme gebruiken om niet te verbranden. We sliepen met het hele team in een cottage, met een grote tuin waar je 's ochtends heerlijk in het zonnetje kon ontbijten. Een klein dorp waar de mensen hun deuren niet op slot deden, met de lokale pub als middelpunt.


 • Waar heb je nu echt een onwijze teringhekel aan?
  Mensen die gemaakte afspraken niet nakomen.


 • Stel: je bent voor ťťn dag de president van de Verenigde Staten, wat zou je doen?
  Luisteren naar mijn adviseurs. Als die zeggen dat het een goed idee is om het leger langzaam uit Irak terug te trekken, dan zou ik niet nog eens 20.000 militairen sturen. Verder ging ik eens lezen wat het Kyoto-verdrag inhoudt, of iemand om een samenvatting vragen.


 • Wat doe jij aan een beter milieu?
  Natuurlijk doe ik de gebruikelijke dingen zoals afval scheiden, de thermostaat een graadje lager, energiezuinige lampen, je kent het wel. Verder werk ik in de tuinbouw waar gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen. De afgelopen jaren hebben we (in de hele glastuinbouw) het gebruik enorm terug weten te dringen, onder meer door het inzetten van biologische bestrijders. Nuttige beestjes zoals lieveheersbeestjes en mijten eten schadelijke dieren zoals luis en trips. Dat is een goede zaak.


 • Op welke SBS6-nieuwslezeres/nieuwslezer zou jij het wel kunnen?
  Wat een schunnige vraag! Nawal Bakkali van TV West vind ik best een lekker ding.


 • Tenslotte: wat wil je de wereld nog vertellen? Dit is je kans.
  Aangezien het jaar bijna om is een goed voornemen voor 2007: laat anderen uitpraten, respecteer hun mening, en wees verdomme eens wat meer verdraagzaam naar je medemens.


  De rest...
 • Welke vijf FOK!kers wil je ook wel eens deze vragen zien invullen?
  du_ke, R@b, mvdlubbe, Nuongirl, Bupatih.


 • Mijn vraag aan de volgende FOK!ker van de week:
  Stel, het is december 1940 en de Duitsers zijn van plan om hier nog een tijdje te blijven. Zou je actief verzet plegen, of denk je 'ze gaan vanzelf wel weer weg'?


 • De vraag van SCH: Heb je wel eens geweld gebruikt en hoe voelde dat?
  Toen ik 20 was heb ik iemand een keer voor z'n bek geslagen. Hij had het verdiend, en het luchtte enorm op. Ik heb er ook geen spijt van, maar daarna heb ik niemand meer geslagen, en ik zal het nooit meer doen.