FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 december 2022

Skicrosser Graf verslaat Canadezen, Nšslund pakt weer dubbele zege

Voor de kerstdagen begonnen kwamen de beste skicrossers ter wereld nog even bijeen in Süd-Tirol. In Innichen werden twee World Cup-wedstrijden afgewerkt, waar weer op het scherpst van de snede gestreden werd.

Vrouwen 1
In de finale stonden de Canadese Marielle Thompson, de Zwitserse Fanny Smith, topfavoriete Sandra Näslund uit Zweden en haar verrassende landgenote Linnea Mobärg. Näslund kende zoals vrijwel altijd de beste start en komt normaal dan gelijk weg, maar dit keer sloot Smith aan. In de slotmeters werd het razendspannend, maar Näslund won met de vingertopjes tóch nog. Smith werd tweede, voor Thompson, terwijl Mobärg naast haar eerste podiumplek greep.

Mannen 1
Het was een flink Canadese finale: Brady Leman, Reece Howden en Kristofor Mahler namen het op tegen de Oostenrijker Mathias Graf, die onlangs debuteerde en een dag later zijn eerste zege pakte. De beste start was voor Howden, maar Graf kwam er na een stevig duel langs en wist de hele Canadese ploeg te winnen: vier World Cup-starts, twee zeges, een prima begin van zijn carrière. Howden werd tweede, Leman hield Mahler van het podium af.

Vrouwen 2
Smith stond ook in de tweede finale, net als Andrea Limbacher uit Oostenrijk, haar landgenote Sonja Gigler en uiteraard Näslund. De Zweedse liet de rest gelijk weer achter bij de start en was verdwenen: haar ongeslagen status dit seizoen bleef staan. Smith leek plek twee te pakken, maar maakte een foutje, waardoor Gigler geen uitwijkmogelijkheid had en er vol achterop knalde. Zo ging Limbacher ineens naar de tweede plek, terwijl Smith en Gigler de derde plek deelden.

Mannen 2
Simone Deromedis vertegenwoordigde het thuisland in de finale, Ryo Sugai stond er namens Japan in, Howden was ook weer van de partij en ook de Duitser Niklas Bachsleitner stond in de eindstrijd. Howden kende een goede start, Sugai volgde en Bachsleitner en Deromedis deden ook nog goed mee. In die volgorde bleef men ook, want op Howden stond dit keer geen maat: hij won én pakte de leiding in de World Cup, Sugai werd tweede, voor Bachsleitner en de toch wat teleurgestelde Deromedis.

Faithless-zanger Maxi Jazz (65) overleden

Maxwell Fraser,  bekend onder zijn artiestennaam Maxi Jazz als zanger bij de Britse band Faithless, is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat liet de band weten op social media. De artiest kampte al langere tijd  met gezondheidsproblemen. Hij stierf ‘vredig in zijn slaap’ thuis in Londen. Faithless is internationaal bekend van hits als God is a dj en We come 1.

"Hij was een man die ons leven op zoveel manieren heeft veranderd", schrijven de overgebleven bandleden. "Hij gaf een echte betekenis en boodschap aan onze muziek. Hij was ook een lief mens met tijd voor iedereen en wijsheid die zowel diepgaand als toegankelijk was. Het was een eer en natuurlijk erg fijn om met hem te werken." De band roemt Maxwell als een ‘geweldige tekstschrijver’. "En een dj, boeddhist, een geweldige persoonlijkheid op het podium, liefhebber van auto’s, eindeloze prater, mooi persoon, een moreel kompas en een genie. Rust zacht, liefste Max. Zoals hij altijd zei: zorg goed voor elkaar, hoor je wel?"

Maxi Jazz was vanaf het begin van Faithless het gezicht van de band. Toch was de rapper met het donkere stemgeluid al voor het bestaan van de groep bekend. In 1983 kwam hij in aanraking met hiphop en niet veel later had hij zijn eigen hiphopkroeg. Vier jaar later kreeg Maxi Jazz een radioprogramma op de plaatselijke piratenzender. Met de band Soulfood Cafe bracht hij in 1990 een eigen album uit, getiteld Original Groovejuice, Vol. 1. In 1992 was het tijd voor Maxi Jazz’ eigen label: Namu Records. In 1993 kwam Maxi Jazz naar de Amsterdamse concertzaal Melkweg als voorprogramma van de debuterende band Jamiroquai. 

Na een toevallige ontmoeting met producer Rollo ontstond het idee voor een samenwerking. Een naam was door de overtuigd Nichiren Shoshu Boeddhist snel verzonnen: Faithless. In 2006 maakte hij met DJ Tiësto de song Dance4Life. Het werd gemaakt voor de organisatie Dance4Life, een organisatie die danst tegen aids en hiv. Hij was tevens de ambassadeur ervan en gaf onder andere op het concert van Tiësto in GelreDome in Arnhem op 21 september 2007, elke toeschouwer twee condooms, ter promotie van veilig vrijen.

Biontech start klinische studie naar Malariavaccin (mRNA)

Het in Mainz gevestigde farmaceutische bedrijf Biontech is een onderzoek gestart naar een malariavaccin. De veiligheid, verdraagbaarheid en effectiviteit van het kandidaat-vaccin moeten worden onderzocht.

Op de fase 1-studie kunnen zich ongeveer 60 gezonde mensen inschrijven die nog nooit een malaria-infectie hebben gehad op meerdere locaties in de Verenigde Staten, aldus het bedrijf . Het 'kandidaat-vaccin' zal op drie verschillende dosisniveaus worden onderzocht. Mede-oprichter van Biontech, Türeci, zei dat het doel is om een op mRNA gebaseerd vaccin te ontwikkelen dat malaria kan helpen voorkomen en de mortaliteit kan verminderen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat in 2021 wereldwijd meer dan 600.000 mensen zijn gestorven aan malaria. Ongeveer 95 procent van de ziekten en sterfgevallen werd geregistreerd in Afrika. Kinderen onder de 5 jaar zijn de meest kwetsbare doelgroep vanwege het hoge risico op ernstige ziekten en chronische complicaties.

Moederbedrijf Tiktok geeft toegang tot gegevens Amerikaanse journalisten toe

Het Chinese moederbedrijf Bytedance van TikTok heeft toegegeven toegang te hebben gekregen tot gebruikersgegevens van twee Amerikaanse journalisten.

Dit gebeurde toen verschillende medewerkers van het bedrijf in Peking lekken in het bedrijf wilden opsporen, aldus Bytedance. Volgens TikTok zijn er inmiddels vier medewerkers ontslagen. Het bedrijf sprak van een "misplaatst initiatief" dat een ernstige schending is van de gedragscode van TikTok.

Taliban perkt rechten van vrouwen verder in

Na het universiteitsverbod heeft het islamitische Taliban-regime de rechten van vrouwen in Afghanistan verder beperkt. Het ministerie van Economische Zaken heeft alle hulporganisaties in het land opgedragen hun vrouwelijke werknemers tot nader order te verbieden naar het werk te gaan. Sommigen van hen zouden zich niet aan de dress code houden, volgens het ministerie. 

Niet-gouvernementele organisaties uit binnen- en buitenland worden door het verbod getroffen. Het is onduidelijk of het bevel ook geldt voor organisaties van de Verenigde Naties.

Eerder deze week verbood de Taliban vrouwen met onmiddellijke de toegang tot alle universiteiten. Protesten hiertegen werden met geweld neergeslagen - meest recentelijk in de stad Herat, waar ook waterkanonnen tegen de vrouwen werden ingezet.

Sinds de machtsovername in augustus 2021 hebben de islamisten de rechten van vrouwen in Afghanistan massaal beknot. Meisjes en vrouwen zijn nu grotendeels uitgesloten van het openbare leven. Vrouwen die opkwamen voor hun rechten werden in het verleden keer op keer vastgehouden, soms wekenlang.

Kerstpakketten voor minderbedeelden: 'Wens nummer ťťn is waspoeder'

In Amsterdam hebben meer dan vierhonderd mensen met een laag inkomen een kerstpakket gekregen. Het gaat om mensen die niet bij de Voedselbank terecht kunnen, maar wel moeite hebben met rondkomen. In de Indische Buurt is dat aantal minimahuishoudens groot. "Er zitten maaltijden in voor eerste en tweede kerstdag." Zo meldt AT5

Met een inzamelingsactie is meer dan twaalfduizend euro opgehaald. Initiatiefnemer Tim Doornewaard is trots. "Onvoorstelbaar dat dit is gelukt binnen een week", zegt hij. "Dat honderden mensen hebben gedoneerd en tientallen mensen vrijwillig helpen, hartverwarmend."

Armoedemonitor
Volgens de laatste cijfers van de armoedemonitor per wijk, behoort 26 procent van de huishoudens in de Ams3 Indische Buurt tot de minima. 30 procent heeft een laag inkomen.

Wasmiddel en doucheschuim
Achter Doornewaard zijn de vrijwilligers van het initiatief van 'Club 10' druk bezig met het inpakken van de kerstpakketten. De organisator heeft bij de groep voor wie de dozen zijn gevraagd wat ze graag zouden willen hebben. "Op nummer één stond waspoeder", vertelt hij. Daarom hebben ze twee soorten poeder en wasmiddel per doos. "En doucheschuim, dat is een luxeproduct." Daarnaast krijgen de ontvangers ingrediënten voor twee maaltijden, voor eerste en tweede kerstdag.

"Ik hoop dat de mensen er blij mee zijn", zegt Doornewaard. "En dat ze zich gezien voelen."

SkiŽr Yule slalomt naar derde zege in Madonna di Campiglio

Nog net even voor Kerst kwamen 's werelds beste alpineskiërs - in elk geval die op de slalom - nog één keer in actie. In het Italiaanse Madonna di Campiglio stond de inmiddels traditionele avondslalom aldaar op het programma en die werd weer heerlijk spannend.

Na de eerste run stond de Noor Lucas Braathen bovenaan, met een redelijk verschil naar zijn eerste achtervolgers: Loïc Meillard uit Zwitserland gaf al 0,42 seconden toe en werd gevolgd door de Duitser Linus Strasser (+0,50) en de tweede Zwitser, Daniel Yule (+0,55). Braathen's landgenoot Henrik Kristoffersen stond op 0,74 seconden, voor de Oostenrijkers Fabio Gstrein en Johannes Strolz (beiden +0,79), terwijl uiteindelijk de hele top-12 binnen één seconde van Braathen stond.

In run twee kreeg Strolz te maken met een portie pure pech: een van de stokken die de poortjes vormen schoot uit de sneeuw, gleed voor de Oostenrijker langs en kegelde hem zo onderuit. Gstrein zakte drie plekken terug, waardoor landgenoten Manuel Feller en Marco Schwarz op één en twee stonden, met nog vijf mannen te gaan. Kristoffersen pakte met 0,45 seconden de leiding, Yule dook daar nog eens 0,08 onderdoor. Strasser verloor met 0,18 seconden twee posities, waarna Meillard in de fout ging en niet finishte. Braathen mocht het afmaken, maar haalde het niet: vierde op 0,27 seconden. Zo pakte Yule voor de derde keer de zege in Madonna, voor Kristoffersen en Strasser.

In december was 18 procent van inwoners China besmet met COVID-19

In China zijn volgens een rapport in de eerste drie weken van december 248 miljoen mensen ofwel 18 procent van de bevolking besmet met corona.

Volgens de "Financial Times" zijn de schattingen afkomstig van de vice-directeur van de gezondheidsafdeling, Sun Yang. Dat blijkt uit aantekeningen van een vergadering van de National Health Commission in Beijing op woensdag. Volgens dit rapport zijn alleen al deze week dinsdag 37 miljoen mensen besmet. Officieel worden veel lagere aantallen gerapporteerd.

Na bijna drie jaar van lockdowns, gedwongen quarantaines en massale tests hief China op 7 december abrupt zijn harde zero-Covid-beleid op. Dit werd gerechtvaardigd door het feit dat de infecties met de nieuwe Omicron-varianten een milder verloop kenden. Experts vermoeden echter ook dat economische redenen meespelen. 

Zie ook: De oorzaak en gevolgen van de enorme huidige coronagolf in China 

China heeft kritiek op Amerikaans defensiebudget, het hoogste ooit

De Chinese regering heeft kritiek geuit op het nieuwe Amerikaanse defensiebudget, dat met 858 miljard dollar het hoogste ooit is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zei letterlijk "grote onvrede te hebben met de hoogte". Tegelijkertijd werd gezegd dat de Verenigde Staten zich moedwillig bemoeiden met de binnenlandse aangelegenheden van China. Het Amerikaanse budget omvat ook tot $ 10 miljard voor de veiligheid van Taiwan. China beschouwt het eiland als zijn soevereine grondgebied. Taiwan dringt aan op onafhankelijkheid.

Munitietekort in het Russische leger

Volgens de Britse militaire inlichtingendienst hebben de Russische troepen in Oekraïne amper munitie en raketten. Het ministerie van Defensie in Londen zei dat ondanks het aanvullen van mankracht, een tekort aan munitie hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste beperkende factor blijft bij Russische offensieve operaties.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van kruisraketten heeft Rusland ook zijn aanvallen met langeafstandsraketten op de Oekraïense infrastructuur beperkt tot ongeveer één keer per week.

De voorraad artilleriemunitie is niet voldoende voor grotere offensieve operaties. Dit komt doordat er dagelijks talloze granaten en raketten nodig zijn voor de verdediging langs het front. Het Britse ministerie van Defensie heeft op basis van inlichtingeninformatie dagelijks informatie gepubliceerd over het verloop van de oorlog sinds het begin van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne eind februari.

Gisteren werd bekend dat president Poetin de bazen van de wapenindustrie heeft opgeroepen meer te doen om ervoor te zorgen dat het Russische leger snel alle wapens krijgt die ze in Oekraïne nodig hebben. "De belangrijkste taak van ons militair-industrieel complex is om onze eenheden en troepen in de frontlinie te voorzien van alles wat ze nodig hebben", zei hij. Het is volgens Poetin ook belangrijk om de wapens aanzienlijk te verbeteren op basis van recente gevechtservaring.

WK darts: vijf Nederlanders naar laatste 32

Op het wereldkampioenschap darts zit de tweede ronde erop, waardoor er nog 32 spelers over zijn. Namens Nederland hadden Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zich al geplaatst voor de derde ronde, in de laatste twee speeldagen voor Kerst kwamen er daar nog drie bij.

De voorlaatste speeldag werd geopend door Krzysztof Ratajski uit Polen, die de jonge Nederlander Danny Jansen tegenover zich had. Dat was niet het beste duel ooit en op de tweede set na (0-3) kwam Jansen er nooit echt aan te pas: 3-1 voor Ratajski. Vervolgens speelde de Engelsman Ryan Searle tegen Adam Gawlas, die enigszins partij kon bieden, maar wel elke set verloor: 3-0.

Mensur Suljovic uit Oostenrijk speelde tegen de Belg Mike De Decker, wat ook al geen zinderende partij werd: 3-0 voor Suljovic, ondanks wat matig spel. De sessie werd afgesloten door een lekkere partij tussen Dirk van Duijvenbode, die de sympathieke Tsjech Karel Sedlacek uitschakelde. Daar was wel een beslissende vijfde set voor nodig, waarin Van Duijvenbode met 4-2 de beste was na een spannende en zeer vermakelijke wedstrijd.

De avond werd geopend door oud-wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland, die best wat moeite had met de Let Madars Razma. Elke set ging naar een beslissende vijfde leg, maar na vier sets was het wel klaar: 3-1 voor Anderson. Met James Wade werd vervolgens een grote naam uitgeschakeld: de Engelsman ging in vijf niet al te spannende sets ten onder tegen de Welshman Jim Williams.

Luke Humphries uit Engeland begon stroef tegen de Duitser Florian Hempel, maar na drie sets kwam de Engelsman er beter in: met 3-0 en 3-1 maakte hij het af en pakte hij een 3-2 zege. Vincent van der Voort stoorde zich al vóór de wedstrijd aan de Schot Cameron Menzies, die hij na een daverende start met 3-0 van het podium speelde - Menzies wilde hem omhelzen, maar Van der Voort 'wilde dat héél graag niet'.

Op de laatste middagsessie voor Kerst kwamen twee Nederlanders in actie. Jimmy Hendriks opende tegen de Noord-Ier Brendan Dolan, maar op een degelijke derde set na had hij weinig in te brengen: 3-1. Martijn Kleermaker kreeg zijn stunt van vorig jaar ook niet voor elkaar en tegen de Engelsman Chris Dobey lukte het de Hierdenaar niet om een set te winnen: 3-0.

Ross Smith stond bij vlagen de sterren van de hemel te spelen tegen Darius Labanauskas uit Litouwen, hoewel die de derde set nog wel wist te winnen en verder redelijk bij kon blijven. De Engelsman hield zijn gemiddelde boven de 100 punten per beurt en pakte een 3-1 zege. Oud-wereldkampioen Rob Cross maakte er een uitstekend Engels onderonsje van met Scott Williams, waarbij het vier sets lang naar vijf legs ging. Cross won er drie van en pakte zo de 3-1 zege.

De avondsessie begon uitstekend met een wedstrijd waarin de Duitser Martin Schindler afrekende met de Engelsman Martin Lukeman: 3-1, nadat Schindler na set twee de touwtjes echt in handen nam. Danny Noppert kwam vervolgens in actie tegen de Canadees David Cameron, en gaf daarbij één set even weg. Verder maakte Noppert een prima indruk en wist hij met 3-1 te winnen.

De jonge Danny van Trijp kon daarentegen weinig inbrengen tegen Jonny Clayton uit Wales, die vooral in set twee fenomenaal goed speelde. Verder speelde Van Trijp ongeveer op zijn niveau, wat simpelweg nog niet goed genoeg is: 3-0, maar zeker geen schande. De Engelsen Joe Cullen en Ricky Evans sloten de tweede ronde af met een partij waarin Evans halverwege even een flinke opleving kende, maar verder was Cullen simpelweg te stabiel: 3-1.

De derde ronde gaat dinsdag van start met sessies om 13.30 uur en 20.00 uur, net als woensdag. Donderdagmiddag volgen dan wederom drie derderondepartijen, en 's avonds sluiten Vincent van der Voort en Luke Humphries die ronde af, waarna donderdagavond ook de achtste finales beginnen.

De oorzaak en gevolgen van de enorme huidige coronagolf in China

In China loopt het aantal coronabesmettingen momenteel snel op. Het Chinese leiderschap lijkt de omvang en ernst van de besmettingsgolf te bagatelliseren. Zo meldt China slechts enkele duizenden besmettingen per dag, terwijl buitenlandse experts uitgaan van ongeveer een miljoen nieuwe besmettingen per dag. In het buitenland zijn er zorgen dat er bij zoveel besmettingen nieuwe virusvarianten kunnen ontstaan.

Volgens de Britse immunoloog Andrew Pollard van de Universiteit van Oxford is zero-Covid in theorie een verstandig beleid om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen van Covid-19. Maar dan moet je de tijd verstandig gebruiken om de zwakken in de bevolking te vaccineren, legde hij uit. Kortdurend en effectief geïmplementeerd, is zero-Covid logisch. Het probleem in China is echter dat de bevolking bijna drie jaar lang de negatieve gevolgen van het zero-Covid beleid heeft moeten doorstaan. De cruciale factor hierbij was het gebrek aan vaccinaties, vooral met betrekking tot de meest kwetsbare mensen in de samenleving, benadrukte Pollard.

Professor Paul Hunter, medisch professor aan de Universiteit van East Anglia, voegde eraan toe dat China sinds februari van dit jaar zeer weinig vaccins heeft ontvangen. Daardoor is de meeste bescherming tegen infectie al verloren gegaan. Hunter ziet een bijzonder probleem met de strenge lockdown-regelgeving in verband met het zero-Covid-beleid van China. De Chinese bevolking heeft tot voor kort weinig besmettingen gezien. Daardoor hebben maar heel weinig mensen hybride immuniteit gekregen en is veel van de bescherming tegen ernstig ziek worden door COVID-19 verloren gegaan. Hunter verklaarde dat de zaken in het Westen er anders voorstaan. De meeste mensen hier hebben nu hybride immuniteit, dus de sterftecijfers voor infecties zijn veel lager dan een jaar geleden. Hunter gelooft daarom niet dat het Westen nu een groter risico loopt door de hoge besmettingscijfers in China. 

Ondanks de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen blijft China afhankelijk van binnenlandse vaccins. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in Peking dat de binnenlandse productie wordt uitgebreid en voldoende is. De vaccinatiegraad in het land neemt toe. De overheid heeft tot nu toe vaccins uit het buitenland afgewezen. De bevolking krijgt meestal het Chinese Sinovac-preparaat, dat als minder effectief wordt beschouwd dan dat van Biontech/Pfizer. Tot nu toe heeft Peking alleen afgesproken dat Duitse burgers in China gevaccineerd mogen worden met het Biontech/Pfizer-vaccin.

In China is het aantal besmettingen drastisch gestegen sinds het zero-covid-beleid is gestopt na veel protest van de bevolking, maar er zouden nu alleen al in Shanghai enkele miljoenen besmette mensen zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie sprak haar bezorgdheid uit. De VS riep Peking op om transparant te zijn over de aard en aanpak van de golf van coronabesmettingen.

Parijs: verdachte noemt racistisch motief voor schietpartij

Na de dodelijke aanslag gisteren in Parijs heeft de vermeende dader een racistisch motief toegegeven.

De 69-jarige verdachte had bij zijn aanhouding een koffertje met tijdschriften en zeker 25 patronen bij zich. Hij werd al eerder beschuldigd van geweld vanuit een racisme. 

Bij de aanslag bij een Koerdisch cultureel centrum zijn gisteren drie mensen dodelijk gewond geraakt. Als gevolg hiervan verhoogde de Franse regering haar beschermende maatregelen voor ontmoetingsplaatsen van de Koerdische gemeenschap, maar ook voor Turkse diplomatieke missies.

Na de schietpartij ontstonden er ongeregeldheden rond de locatie van de schietpartij, hierbij raakten enkele politieagenten gewond. 

Koerdische groepen in Parijs hebben opgeroepen tot een demonstratie voor vandaag om 12.00 uur. Een overkoepelende organisatie van Koerdische verenigingen bestempelde de aanslag van gisteren als terrorisme.

Kerstprijsvraag: ROCCAT Kone Air

Iedereen die de hele dag achter een computer zit weet, een goede muis kan het verschil maken tussen een fijne werkdag of niet. Of je nou de hele dag in Excel zit te werken, of noob sownd in je favoriete Shooter, je wilt gewoon iets lekkers in je handen hebben liggen. Bij ROCCAT hebben zij daarom een ideale muis ontwikkelt die lekker in de hand ligt, goed over je bureau glijdt en niet te veel knoppen en nog eens lekker lang meegaat. 

Horrorkou in Amerika

Dat waar we in Nederland al jaren op hopen, is in Amerika orde van de dag de laatste dagen. Witte kerst. Maar of men er daar heel blij mee is? De koudste kerst in tientallen jaren staat voor de deur met gevoelstemperaturen van -45(!) graden of meer. Ook valt er veel sneeuw wat voor problemen zorgt. Automobilisten komen vast te staan in onder andere Colorado en Oregon. Ook zijn er veel vluchten geannuleerd.

In Denver daalde de temperatuur in een uur met 37 graden, van 42 naar slechts 5 graden. Donderdagochtend was het er -24, een graad "warmer" dan het kouderecord aldaar. Voorlopig blijft het ook nog flink koud in het noorden van Amerika en het zuiden van Canada. In de loop van volgende week trekt het koufront richting het noordoosten, net als het grote lagedruk gebied dat voor veel sneeuw zorgt. 

Echter zorgt de sneeuw ook voor mooie beelden:

Extreme kou in noordwest Amerika (Foto: _UserName_/windy.com)
Extreme kou in noordwest Amerika (Foto: _UserName_/windy.com)

Veel sneeuw in noordoost Amerika (Foto: _UserName_/windy.com)
Veel sneeuw in noordoost Amerika (Foto: _UserName_/windy.com)

FOK! Wat een weer: pre-kerstdag; steeds wat droger

winterbanner

Goede morgen!

En dat is het zeker want voor velen is het een lang kerstweekend dat voor het gevoel vandaag al begint. Waar de dag in ieder geval niet mee begint is een waarschuwing, dat is weer even geleden. 

In het zuidoosten valt nog wat regen, ook in het oosten kan nog een buitje vallen. de dag begint vrij warm met 8 tot 10 graden bij een matige tot vrij krachtige wind. Vanmiddag wordt het overal droog en is er wat ruimte voor de zon, de temperatuur doet niet heel veel en zal zo rond de tien graden blijven. Ook vanavond blijft het droog, de zwakke tot matige wind komt uit het zuiden.

Vannacht trekken er weer buien over het land en hoe het er morgen uit ziet, dat lees je dan hier! Tot dan!

Klokhuisje was in Tenerife en legde de regenboog op de gevoelige plaat (Foto: Klokhuisje)
Klokhuisje was in Tenerife en legde de regenboog op de gevoelige plaat (Foto: Klokhuisje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #106
special
Random Pics van de Dag #844
review
Dead Space
review
One Piece Odyssey
special
AI Picture Gallery #105
special
Random Pics van de Dag #843
©FOK.nl e.a.