Blu-ray: Girls Night Out

De film Girls Night Out - internationaal uitgebracht met de titel Rough Night - werd gehyped als de nieuwe The Hangover, alleen ditmaal met enkel vrouwen in de hoofdrol. Aangezien de zojuist genoemde film een groot succes is geweest, zouden we dan ook veel mogen verwachten van zijn vrouwelijke equivalent met onder andere Scarlett Johansson, Zoë Kravitz en Kate McKinnon in de hoofdrollen. Girls Night Out, vanaf heden te verkrijgen op blu-ray, fungeert prima als komisch tussendoortje op een doordeweekse avond - echter mag deze film zeker niet in één adem genoemd worden met The Hangover.

girls night out

Vijf studievriendinnen - Johansson (Avengers-reeks), Kravitz (Fantastic Beasts and Where to Find Them), McKinnon (Saturday Night Live), Ilana Glazer (Broad City) en Jilian Bell (22 Jump Street) - besluiten om nog één keer flink los te gaan zoals vroeger wanneer Jess, het personage van Johansson, gaat trouwen. Het vrijgezellenfeest is in volle gang in een prachtig huis aan het strand in Miami. Als kers op de taart is er zelfs een mannelijke stripper aanwezig die voor een onvergetelijke avond moet zorgen. Onvergetelijk wordt het zeker, want deze striptease komt op een nogal ongelukkige manier ten einde. Dit zorgt ervoor dat de vriendinnen de wanhoop nabij zijn en alles op alles zetten om hun foutje recht te zetten, wat zorgt voor een reeks aan komische situaties.

De komedie is het langspeelfilm-regiedebuut van Lucia Aniello, die wel al een aantal afleveringen van de serie Broad City mocht regisseren. Dat Aniello nog onervaren is wordt wel duidelijk aan een aantal zwakke momenten die de film rijk is. Bij een film die wordt neergezet als de vrouwelijke The Hangover zitten kijkers namelijk niet te wachten op een ontvouwend melodramatisch zoetsappig drama. Helaas neemt dit aspect van de komedie echter wel langzamerhand de overhand en blijft hierbij de beloofde af en toe hilariteit achterwegen. Gelukkig weet McKinnon, bekend van haar hilarische persiflages in SNL, als de Australische Pippa voor een aantal komische momenten te zorgen. Ook Bell's personage werkt op de lachspieren, maar haar grappen voelen af en toe wel wat geforceerd aan.

girls night out 2

Regisseur Aniello doet een goede poging naar een leuke chickflick met Girls Night Out. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze film zeker niet alleen gekeken moet worden, maar in het gezelschap van een groepje vriend(innen) kan er zeker genoten worden van deze cast die toch vaak de juiste snaar raken. Ondanks een paar missers, zoals de verhaallijn van Johansson's echtgenoot, is het namelijk verrassend genoeg best een goed gelukte komedie. 

De kwaliteit van het blu-ray schijfje van Girls Night Out is goed, en doet zeker niet onder voor de bioscoopversie. Met een nette ondersteuning voor Dolby Digital 5.1 audio en een 1080p beeldtransfer met een formaat van 2.35:1 hoort en ziet de film prima aan op het kleine scherm. Daarnaast zijn er nog een aantal extra's aanwezig, zoals een sing-a-long en een featurette, maar dit is niet een film waar iemand nog de moeite neemt voor de extra's. Girls Night Out is namelijk een prima komedie voor tussendoor, maar het niet waard om in huis te halen.