Blu-ray: Love, Simon

Als je zin hebt in een leuke coming-of-age film, dan ben je bij Love, Simon aan het juiste adres. Hoewel de film op eerste blik een middelmatige romantische komedie lijkt (en misschien eigenlijk ook is), kunnen we deze film toch als bijzonder bestempelen. In Nederland zijn we op dit vlak al veel verder, maar dit is toch echt de eerste mainstream Amerikaanse film met een homoseksuele tiener als hoofdpersonage. Dit is misschien al reden genoeg om de film een kans te geven, maar gelukkig weet Love, Simon in zijn luchtigheid vermakelijk te zijn, ondanks dit wel ten koste gaat van het realiteitsgehalte.De zeventienjarige Simon Spier (Nick Robinson) is op zoek naar ware liefde, net als ieder ander. Voor hem is het zoeken naar deze speciale band wel net iets ingewikkelder: hij moet zijn familie en vrienden namelijk nog vertellen dat hij homoseksueel is, én hij weet niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt hilarisch, angstaanjagend en zet Simon's leven totaal op zijn kop. Love, Simon is een grappig en oprecht verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.
 
Love, Simon is een verfilming van het young-adult boek uit 2015 Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. Dit boek werd al gauw een bestseller en door velen geroemd doordat het aanstipt op diversiteit. Een verfilming liet logischerwijs dan ook niet lang op zich wachten. De coming-of-age film geeft het mainstream publiek een blik hoe het moet zijn als je als tienerjongen niet in de kaders past. Dit is iets wat voor velen, die zich in dezelfde situatie bevinden, als heel fijn kan worden beschouwd. Als tiener is het leven sowieso al wat lastiger, en al helemaal als je nét iets anders bent dan de rest. De film verdient hier dus al veel lof voor het feit dat het de eerste Amerikaanse mainstream-film is die dit onderwerp aansnijdt.
 
love, simon
 
Dat terzijde moet er wel gezegd worden dat het geheel wel heel rooskleurig wordt afgebeeld: ouders reageren wel heel erg begripvol op bepaalde onderwerpen en ook de klasgenoten van Simon zijn erg lief te noemen. Je vraagt je dan ook soms af waarom Simon zijn gevoelens zo geheim wil houden. Desondanks weet Nick Robinson het hoofdpersonage erg goed en realistisch te vertolken. Kijkers kunnen goed met hem meeleven en zich indenken hoe hij zich bepaalde situaties zou moeten voelen. Deze vertolking, en ook de prestaties van de andere acteurs, veranderen deze middelmatige highschool-film in een hartverwarmend en baanbrekend geheel voor de homogemeenschap. Als je dus een avondje zin hebt om mee te zwijmelen een verliefde jongen, zet dan vooral Love, Simon op!
 
Verder is er ook weinig aan te merken op het blu-ray schijfje. De disc heeft de originele beeldverhouding van 2.39:1. Elk detail is goed overgebracht op deze transfer en de beeldkwaliteit is dan ook erg hoog. De geluidskwaliteit (DTS-HD Master Audio 5.1-track) is daarnaast ook prima, aangezien de dialogen centraal staan in deze rom-com. Ten slotte wordt het schijfje nog aangevuld met een aantal leuke extra's, waaronder verwijderde scènes, een featurette over hoe het boek uiteindelijk een verfilming heeft gekregen, audiocommentaar en een extra over de cast & crew. Al met al een goedgevuld blu-ray schijfje!