Blu-ray: Suits - seizoen 7

Inmiddels draait deze Amerikaanse advocatenserie alweer een tijd mee, daar het allemaal begon in 2011. Dit is verder ook wel te zien in de uitwerking van het zevende seizoen. De kijkcijfers dalen, maar desondanks heeft Suits een grote fanbase. Hen zal het waarschijnlijk minder uitmaken dat de verhaallijnen steeds eentoniger worden, en Mike en Harvey steeds minder pit in hun spel hebben. Desondanks heeft het seizoen wel één troef in handen, het is namelijk het laatste deel waarin Meghan Markle - tegenwoordig natuurlijk hertogin van Sussex - haar opwachting maakt.

Even een terugblik, maar let op voor spoilers uit seizoen zes: Advocaat Harvey nam in het eerste seizoen een stagiair aan, de slimme en gewiekste Mike. Eigenlijk studeerde Mike geeneens rechten, en blufte hij zich maar door het hele advocatenwereldje heen omdat hij moest vluchten voor de politie. Nadat dit uitkwam zorgde Harvey ervoor dat Mike aan kon blijven, tot groot ongenoegen van Louis. Aan het einde van het zesde zeisoen viel het team uiteen, omdat Mike uiteindelijk toch voor al zijn perikelen de gevangenis in moest. In seizoen zeven zien we vervolgens hoe Mike weer terugkomt bij het kantoor Pearson Specter Litt. Terwijl Jessica vertrekt, moeten Harvey en Louis hun persoonlijke irritaties opzij zetten om de firma te redden. Hierdoor ontstaan er nieuwe dynamieken, en ook Donna en Rachel zitten niet stil om complotten te smeden.

Het is veel meer een soap geworden dan een serie over juridische zaken. De één vindt dit mooi, en de ander zit hier juist minder op te wachten. Ook wordt er een duidelijk verhaal opgezet voor een spin-off waardoor trouwe kijkers voorlopig niet bang hoeven te zijn dat er te weinig Suits op televisie komt. Verder komen er in de serie weer genoeg machtsspelletjes aan bod. Met personages die soms wel eens drie dubbele agenda's hebben wordt het als kijker af en toe lastig om bij te houden waar het plot ineens heen gaat.

suits 7

Suits heeft een beetje zijn glans verloren, wat vaker gebeurd met langlopende series. Desondanks zullen trouwe fans tevreden zijn, waarbij ze nog één keer naar een aantal geliefde personages kunnen kijken die in het volgende seizoen helaas niet meer hun opwachting zullen maken. Daarnaast is er niets aan te merken op de blu-ray uitgave van dit seizoen. De zestien afleveringen worden verdeeld onder vier schijfjes, wat zorgt voor scherpe en heldere beeld- en audiokwaliteit. Daarnaast zijn er nog verwijderde scènes en een leuke terugblik op de honderdste aflevering op de blu-ray uitgave te vinden.