Telefoon: Oukitel K10000 Pro; Onbetwiste accukoning

4. Scherm, Camera & Batterij

Scherm: 

Het scherm van de K10000 pro is een 5.5 inch IPS LCD paneel. Alhoewel het scherm niet gelamineerd lijkt te zijn is de afstand tussen het LCD en het glas beperkt; dit zorgt ervoor dat er weinig reflecties zijn in de zon. De maximale helderheid had iets hoger gemogen met een score van rond de 390 nits, dit zou er voor zorgen dat het toestel in de zon iets beter af te lezen is. 

De kleuren van het toestel lijken out of the box redelijk goed afgesteld te staan. Wel is het duidelijk dat het contrast van het scherm wat te wensen overlaat, enorm slecht is het met 1050:1 ook niet, maar het toestel valt hiermee niet direct positief op. Al met al valt er weinig te klagen over het scherm in de Oukitel K10000 pro, maar opvallend goed is deze helaas ook niet. 

Camera:

De camera van de Oukitel is een 13MP AR1355 cameramodule van het merk Micron, deze camera is uitgerust met een F2.2 lens. Vooraf had ik al niet al te hoge verwachtingen van de camera en dat lijkt gegrond. De camerasoftware is matig, er wordt gebruikt gemaakt van een camerainterface uit de Android 4.4 tijd. Zo zijn er bijvoorbeeld geen handmatige exposure en sluitersnelheidinstellingen te vinden. 

Grootste probleem voor de camera is de exposure; het dynamische bereik is (te) klein waardoor delen van je foto snel te licht of donker worden. Verder haalt de sensor weinig licht uit donkere situaties en schiet de ruis op dit soort momenten omhoog. Ook de focus van de camera laat te wensen over. 

Oukitel K10000 Pro foto 1

Oukitel K10000 Pro foto 2

Oukitel K10000 Pro  foto 3

Oukitel K10000 Pro foto 4

Oukitel K10000 Pro foto 5

Oukitel K10000 Pro foto 6

Oukitel K10000 Pro foto 7

Oukitel K10000 Pro foto donker

 

Frontfacing camera:

Oukitel K10000 Pro foto front

Batterij

Dan zijn we aangekomen bij het paradepaartje van de Oukitel K10000 Pro. De accu, ik wist door het reviewen van het voorgaande toestel al wat mij te wachten stond. Uren wachten, in de videotest kwam het toestel tot een indrukwekkende 36 uur! Hierbij staat het toestel in vliegtuigmodus op 200 nits in loop een aflevering van een serie af te spelen.

Ook de andere benchmarks duren uren en laten vergelijkbare scores zien. Al met al is de batterijduur is super te noemen. In diverse batterij testen komt het toestel ruim 4x verder dan high-end van concurrenten. Na 5 dagen stand-by stond de accu nog op 89% en gaf aan dat het toestel nog bijna 46 dagen in stand-by kon liggen, met meldingen van apps aan.

Met het testen van het toestel door middel van Youtube en wat benchmarks daalde het batterijpercentage ongeveer 7% en ging de schermtijd met ongeveer 2 uren omhoog. Daarnaast gaf het toestel met de Antutu accutest in de Antutu tester app niet snel op, een test die 50% van de batterij verbruikt deed er meer dan 7 uur over. 

Al met al denk ik dat een schermtijd van 14-18 uur en een dag of 3-5 gebruik op een enkele acculading niet onmogelijk is. Wel merk ik dat het heel erg afhankelijk is van het gebruik. Luister je iedere dag muziek, game en YouTube je dan ga je de 5 dagen niet redden. Whatsapp je alleen wat en luister je hoogstens een uurtje muziek dan moet 4 dagen met enig gemak te doen zijn. 

Al met al ging ik zonder problemenen met 30% op de teller de deur uit; dan haalde ik zonder al te veel problmemen avond. 

Laden:

Vooraf dacht ik dat het laden van het toestel weer lang zou gaan duren. In de praktijk verbaasde mij het in eerste instantie positief. Het verloop van het laden zag er als volgt uit:

0 u 00 m: 0%
1 u 00 m: 40%
1 u 30 m: 62%
2 u 00 m: 87% 
2 u 15 m: 92%
2 u 35 m: 100%

2.5 uur voor het laden van een batterij van 10.000 is een zeer inrukwekkende prestatie. De tweede keer heb ik dan ook gebruik gemaakt van mijn USB tester en de gegevens gedurende het laden gelogd. 

Oukitel K10000 Pro laden 2

Hier zien we dat er het meer en deel van de tijd wordt geladen op 11.8V met een Amperage van 1.8A; dit komt neer op ongeveer 20 watt. Dit is dan ook de reden dat het toestel zo ongelofelijk snel vol zit. Na 9094 seconden (2.5 uur) slaat de lader effectief af en geeft het toestel 100% weer. 

Tijdens het laden schrok ik toch een beetje. Toen ik het toestel oppakte was dit bijna pijnlijk aan de handen, na een meting blijft dit ook logisch te zijn. Het toestel is rondom ongeveer 42 graden warm. Op enkele plaatsen is het toestel zelfs nog een paar graden warmer. Ik vraag mij af wat dit doet met de batterij en de veiligheid bij langdurig gebruik van het toestel, al is het hier in de ruime maand testen niet fout gegaan. 

Oukitel K10000 pro batterij