Telefoon: Oukitel K10000 Pro; Onbetwiste accukoning

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk

Groot groter grootst, dit gaat wel een beetje op voor de Oukitel K10000 Pro. Het model van vorig jaar was ook al geen klein toestel maar de K10000 pro is (in de marge) nog groter. Dit is mijn inziens een gemiste kans, met de grotere energiedichtheid van batterijen, dunnere schermen, kleinere schermranden en andere vooruitgang in het afgelopen jaar zou je juist verwachten dat het toestel het zelfde zou kunnen leveren in een kleinere behuizing. Helaas is dit niet het geval.  

Gelukkig is er op een ander vlak wel wat vooruitgang geboekt. waar het toestel vorig jaar nog 317 gram was is de opvolger met 292 gram 25 gram lichter. Dit neemt niet weg dat dat het toestel nog zwaar is; dit gewicht komt niet alleen weg uit de enorme accu. Ook de body van het toestel dat geheel van metaal gemaakt is draagt hier aan bij. Het zorgt voor een solide ontwerp dat zeker tegen een stootje moet kunnen. 

Oukitel K10000 frame

Als we het toestel bekijken zien we rechts de volume en power knop. Aan de linkerkant van het toestel vinden we alleen de micro SD / Simkaart slot. Aan de onderkant van het toestel vinden we de mono speaker (alleen rechts) en micro USB aansluiting. De achterkant is van een nepleder/plastic, aan de achterkant zit een uitstulping met de camera, flitser en vingerafdrukscanner.  De voorkant van het toestel heeft 3 captitatieve knoppen, en -goede- speaker en frontfacing camera. 

Oukitel K10000 Pro front

Oukitel K10000 Pro back

Oukitel K10000 Pro rechts

Oukitel K10000 Pro onder

Het toestel voelt niet alleen zwaar maar ook erg solide aan. Ik ben dan ook niet bang dat het toestel bij de eerste val stuk zal gaan. Met een enkele hand bedienen is door het gewicht en de afmeting net te doen, maar wanneer je wat kleinere handen hebt zal het wellicht wel een uitdaging worden. Zelf vond ik het wennen aan de afmeting en het gewicht erg lastig; het toestel is duidelijk niet voor iedereen weggelegd. 

De micro USB poort zit diep verzonken in de behuizing, hierdoor kan je niet zomaar iedere micro USB kabel gebruiken. Dit is iets wat we vaker zien bij rugged en big-batterty smartphones. Wanneer je een extra kabeltje wilt bestellen moet je hier dus op letten; dergekijke kabels zijn op Aliexpress wel verkrijgbaar. Wel maakt het even snel laden van de telefoon met de lader van een vriend lastig. De 3.5mm aansluiting is gelukkig niet verzonken en werkt met alle normale 3.5mm oordopjes.