MINIX Neo X6 Android TV-box

4. Prestaties

 

Het is een budgetmodel van MINIX en dat merk je ook zeker in wat benchmarks die ik gedraaid heb. Verwacht geen krachtpatser maar een goede basis voor multimedia waarbij je toch wel tegen de beperkingen aanloopt van 1 GB werkgeheugen. Het opstarten van een app of het wisselen tussen verschillende apps kost gewoon wat meer tijd. 

Benchmarks

  • Antutu: 18589
  • Ice Storm Extreme: 2336
  • Geekbench: 380 single-core 1053 multi-core

minix-antutu (Foto: rene90)

Wifi

De X6 staat naast mijn tv op zo’n 4 meter van de router zonder muren ertussen. Ik had de verwachting dat door de losse antenne het bereik wel dik in orde zou zijn maar helaas is dit niet het geval. Het is heel erg spelen met de antenne om het beste bereik te krijgen. Na veel testen kom ik uiteindelijk uit op het hoogste haalbare van 13,01Mbps download en 1,98Mbps upload waar ik op mijn telefoon op dezelfde plek 19,89Mbps download en 2,28Mbps upload heb.

Kortom, aansluiten via ethernet is zeker aan te raden / nodig.

Gamen

De wat simpelere games zoals Angry Birds 2 en een Candy Crush werken prima, met hier en daar hooguit wat haperingen als er steeds meer gebeurt op het beeld. Maar voor de zwaardere games kom je gewoon kracht tekort en dat laat ook zien dat je deze X6 niet moet kopen als je doel is om er flink mee te gamen.