MINIX Neo X6 Android TV-box

3. Design en bouwkwaliteit

 

De Neo X6 is een klein apparaatje met z’n 11,5 centimeter in de lengte / breedte en 2 centimeter dikte. Het heeft nog wel een losse antenne die voor een beter draadloos signaal zou moeten zorgen dan boxjes waarbij dit ingebouwd zit. Het voelt gelijk erg degelijk aan en zit allemaal goed in elkaar. Het geheel is van een mat plastic gemaakt met op de bovenkant MINIX uitgefreesd wat er strak uitziet en zeker niet storend is. Aan de rechterkant vinden we de aan/uit-knop, microSD-kaart lezer en 2 USB-poorten (2.0).

minix-rechts (Foto: rene90)

Aan de achterkant een 3,5mm jack voor audio, een HDMI-poort en ethernet-poort. Helemaal rechts vind je nog een DCIN-poort voor de stroomvoorziening. Links tot slot nog de antenne die helaas wat ondermaats is, wat blijkt in het volgende hoofdstuk.

minix-achterkant (Foto: rene90)

Op de voorkant de IR-sensor met daarnaast een ledje om te laten weten of de X6 aan /uit staat. Aan de onderkant van de box hebben we gelukkig vier rubberen voetjes zodat het allemaal niet gaat schuiven. Aan het geheel merk je dat het erg goed in elkaar zit en het voelt dan ook heel degelijk aan met ook best wat gewicht. Nergens rondom vinden we ventilatiegaten dus MINIX denkt blijkbaar dat er genoeg warmte kan worden afgevoerd door de behuizing.

minix-hoek (Foto: rene90)

De afstandsbediening is simpel, met puur een paar basisknoppen om te navigeren. Maak je gebruik van het MINIX-startscherm heb je over het algemeen genoeg aan de standaard afstandsbediening. Deze ligt zeker prettig in de hand en de knoppen zijn ook goed bereikbaar en op de juiste plek te vinden. Wil je echter ook veel typen / browsen op internet is een airmouse zeker aan te raden.

minix-aftandsbediening (Foto: rene90)