Cabaret: Katinka Polderman - Polderman baart zorgen

Een jaartje pauzeren. Iets wat mensen wel vaker doen, meestal zonder enig nut. Kantinka Polderman deed het toch en kwam daarna met een splinternieuwe show aanzetten. Deze show heeft ze onder regie van Micha Wertheim in elkaar gezet en ging afgelopen zaterdag in De Verkadefabriek te Den Bosch in première.

Katinka Polderman moet het voor een groot deel hebben van haar persoonlijke, soms nergens op slaande, maar altijd humoristische liedjes. Haar humor is meestal zo droog als de Sahara en met name haar oplossing om Nick & Simon te gebruiken bij constipatie is echt een geniaal gevonden liedje. Het enige wat op deze liedjes aan te merken is, is dat ze hier en daar net iets te lang lijken te duren.

De centrale lijn in Polderman baar zorgen is toch wel het knutselen. Op het podium staat een soort minitheater met allerlei door haarzelf in elkaar geknutselde dingen. Een groot deel van de show speelt zich hier af. Er staat een camera op gericht waarmee het op het grote doek geprojecteerd wordt. Dit in elkaar geknutselde minitheater is echt een uniek iets. Constant wisselen de achtergronden en overal heeft Katinka weer nieuwe (zelfgemaakte) attributen bij. Van Aiaiwaiwais (daar moet een liedje bai) bed tot en met de artiesten uit De Rijdende Rechter de Musical.

Tussen de liedjes en het theater door staat Katinka natuurlijk ook nog wat te ouwhoeren. Denk hierbij aan de “fan” Johan die ze aan het zoeken is, omdat ze zijn reacties op één van haar YouTube-filmpjes wil beantwoorden. Ook haar ideeën om de natuur een handje te helpen zijn geniaal, met als één van de hoogtepunten het Girafdruiprek, want waar is die lange nek anders goed voor?
Mocht je nog op zoek zijn naar een goede voorstelling om te bezoeken, dan is Kantinka Polderman absoluut aan te raden. Het is anderhalf uur lang droge, goede humor met als hoogtepunt De Rijdende Rechter De Musical.


Op de site van Bunker Theaterzaken is de rest van het speelschema te vinden.