Film: Horrible Bosses

Het komische duo Jason Sudeikis en Charlie Day werden bij het grote publiek bekend in de romantische komedie Going the Distance. Sudeikis was al bekend van de Amerikaanse tv-show Saturday Night Live en Day speelt vanaf 2005 in de serie It's Always Sunny in Philadelphia. Waarschijnlijk beviel het de twee goed met elkaar, want nu zijn ze te zien in de komedie Horrible Bosses. Ook grote namen als Jennifer Aniston, Kevin Spacey en Jamie Foxx spelen een rol.

De drie beste vrienden Nick (Jason Bateman, Juno), Dale (Day) en Kurt (Sudeikis) zijn allemaal redelijk gelukkig met hun leven. Alledrie hebben ze een vriendin, een leuke woning en een baan, diie brood op de plank brengt. Maar dat laatste is niet helemaal rooskleurig. Ze hebben namelijk allemaal een vreselijke baas. Na een avondje in de kroeg besluiten ze om hun bazen te vermoorden, maar dat lijkt nog niet zo gemakkelijk als gezegd.

De film is heel erg direct, want vanaf de eerste minuut gaat het al over de drie vrienden en hun bazen. Elke baas wordt op een hilarische manier voorgesteld en er is geen tijd om de hoofdpersonages rustig te introduceren. Al snel komt het idee van de moord op tafel en dan kan het feest echt beginnen, want wat is daar allemaal bij nodig? Het plannen gaat gezamelijk met verrassende gebeurtenissen, obscure personen en goede one-liners van de drie hoofdrolspelers.

Vooral het duo Sudeikis en Day zijn erg goed op dreef op het gebied van humor. Met sarcastische opmerkingen, onverwachte situaties en briljante grappen stelen ze de eigenlijke komische hoofdrol. De drie bazen van het trio leveren eveneens een goede rol. Jennifer Aniston als de wulpse, maar oversekste tandarts Julia, Kevin Spacey als de klootzak Dave en Colin Farrell als de drugsverslaafde Bobby. Allemaal zijn ze deel van het totaalplaatje en geen enkel personage is overbodig.

2011 is tot nu toe op het gebied van komedie een beetje teleurstellend. Niet veel komedies zijn dit jaar het bezichtigen waard, maar Horrible Bosses maakt dit ruimschoots goed. De komische geniëen Charlie Day en Jason Sudeikis nemen je mee in een achtbaan vol onverwachte en hilarische gebeurtenissen. Vergeet The Hangover Part 2 en (vooral) Bridesmaids, want Horrible Bosses is de beste komedie van dit jaar tot nu toe.