Soundgarden Klokgebouw Eindhoven

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst in de geschiedenis SoundGarden gehouden. De eerste editie van deze geluidstuin werd gehouden in het Klokgebouw te Eindhoven. Ooit waar Philips haar lampjes begon te maken werd het jaren later omgetoverd tot een tuin vol House muziek. FOK!er Houniet was erbij en maakte dit verslag.


Rond 00.00 uur kwamen we in Eindhoven aan. Het Klokgebouw is makkelijk te vinden ondanks de grote puinhoop rondom Eindhoven met haar snelwegen.
Omdat we met de wagen waren moest deze natuurlijk eerst geparkeerd worden. Gelukkig waren er genoeg plaatsen beschikbaar, maar omdat wij wat laat waren werden we genoodzaakt te parkeren in de achterliggende woonwijk. Uiteindelijk hadden we een plek gevonden en begon de kruistocht richting de ingang. Bij de ingang was er de mogelijkheid om kluisjes te huren voor jassen.

Ik ben al eens eerder bij een housefeest geweest wat ook werd georganiseerd in het Klokgebouw. Hier heb ik slechte herinneringen aan wat betreft de lange wachtrij om naar binnen te komen. Er komen honderden mensen en ze hebben maar twee deurtjes openstaan. Ja écht, twee gewone huisdeurtjes. Niet echt een pretje in die kou kan ik je vertellen. We kwamen aan bij de ingang van SoundGarden, en ja hoor precies hetzelfde verhaal als vorig jaar. Iedereen moest weer door die kleine deurtjes heen. Maar gelukkig hadden we van de organisatie perskaarten gekregen met backstage toegang.

We werden binnen welkom geheten en kregen wat kleine instructies. We kregen om te beginnen wat consumpties, complimenten, die had ik niet verwacht. Helaas waren de bandjes voor de backstage toegang op. Dus zodra we de tuin instapte konden we niet meer naar achteren. Op zich niet zo heel erg want ik kom voor een tuin vol House en niet voor een saaie schuur.

Er waren die avond twee zalen, The Garden en Flavour. Via de artiesteningang kwamen we terecht bij de stage Flavour. In eerste instantie leek dit een saaie stage te zijn omdat er maar een man of tien aan het dansen was. In deze zaal kon er die avond eten en drinken worden gehaald. Deze waren vol bezet met personeel dus je eten en drinken had je binnen no time. Dit is zeker een compliment waard want ik kom voor de muziek en niet om in de rij te gaan staan voor een cola (ja ik moest rijden). De zaal was matig aangekleed met hier en daar een vaag blikje aan het plafon. Ik kreeg dus niet echt het idee dat ik in een tuin was gestapt. Op zich wel jammer want de website van SoundGarden was echt mooi. De website straalde echt een tuin uit en daarom was ik ook benieuwd hoe ze het Klokgebouw om zouden toveren tot een ware geluidstuin.

Wat me een beetje tegenviel was het weer in de tuin, het tochtte als de ziekte . Wel lekker als het buiten 25 graden is maar omdat het zo koud buiten was moest je echt als een idioot gaan staan dansen om je eigen op te warmen. Natuurlijk geil ik op aandacht maar niet als iedereen me raar staat aan te kijken omdat ik een of andere Groeten uit de Rimbo ritueel aan het dansen ben. Lullig voor Ricky Rivaro die aan het draaien was want de meeste besloten hierdoor om naar de andere zaal te gaan.

Eenmaal aangekomen in The Garden stond ik wel even te kijken. Deze zaal was volgens mij acht keer groter. Het was nog niet heel druk dus we besloten een stuk naar voren te lopen. Vaak zit de sfeer er vooraan beter in dus we gingen naar voren. De zaal was aangekleed met allerlei kleine bomen waardoor je een beetje het tuingevoel kreeg. Helaas bleef het hierbij. Nergens kwam ik gras, beesten, takken of andere dingen tegen. Natuurlijk is het lastig om een lege fabriek om te toveren in een tuin maar doe dan in ieder geval je best. Dat kon ik er niet echt uithalen helaas. Wel hingen er veel grote posters van SoundGarden zelf om de boel een beetje aan te kleden.


Lucien Foort was lekker aan het draaien en de sfeer zat er goed in. Ook in deze zaal had je snel je drinken te pakken. Dit is natuurlijk lekker op een feest, ik heb helaas wel eens anders meegemaakt. Ik neem aan dat iedereen weet wat er te wachten staat als je veel drink, inderdaad, je moet wateren. We gingen opzoek naar de toiletten. Hier was een aparte zaal voor achterin. Ook hier kon je lekker snel wateren en waren er gelegenheden om je handen te wassen. Dat kom je ook niet overal tegen op een feest dus ook zeker een pluspunt. Er was voldoende plek om te wateren dus je kon weer lekker snel terug de tuin in om verder te housen. In deze zaal kon je ook je munten kopen, nou ja munten, papier. Ik heb liever munten omdat die niet zo snel stuk kunnen gaan en beter in de hand liggen . Een muntje (papiertje) was een halve waard. Als je cola had gewild moest je een heel muntje betalen, ja twee halve dus goed zo . Niet echt praktisch, ik heb liever 1 muntje en niet twee halve papiertjes.

Tevens was er een plek waar je gemasseerd kon worden als je moe was. Je kon lekker relaxen en je werd getrakteerd op een goede beurt van een mooie dame. Op zich leuk maar om nou gemasseerd te worden op een housefeest moet je je afvragen wat je daar doet. Ik kom voor de muziek dus dan ga ik niet liggen relaxen. Het zou wat zijn als je met tien man naar een relaxeoort gaat om te housen. Dan staan ze ook raar te kijken hoor.

In The Garden zat de sfeer er goed in. Deze line-up was dan ook erg sexy. Hardwell, Lucien Foort, Sunnery James & Ryan Marciano, Gregor Salto, Sidney Samson en Benny Rodrigues gingen hun opwachting maken. Mijn favorieten die avond waren toch Sidney Samson en Gregor Salto. Natuurlijk is dit voor iedereen persoonlijk dus vandaar dat ik hier niet teveel aandacht aan besteed. Later op de avond liepen de zalen goed vol en de sfeer was relaxed. Ik heb geen enkel opstootje gezien. Er liep genoeg beveiliging rond wat ook zijn rust uitstraalde. Voor mij geeft dat wel een stukje veiliger gevoel. Je voelt je op je gemak en er kon zodra er wat gebeurde snel worden ingegrepen.

Ohja, er werd wel iemand bij Flavour de zaal uitgetrokken omdat hij stond te blowen . Vijf minuten later zag ik hem weer binnen . Hij moest hem waarschijnlijk buiten oproken. Maar goed als ze iedereen die stond te roken naar buiten moesten trappen dan stond er volgens mij nog maar honderd man te housen . Massaal geen anti-rookverbod dus die avond, geweldig. En dat uit de woorden van een niet-roker. Ik vind als niet-roker dat er op zo'n feest gewoon gerookt moet kunnen worden, dat hoort er in mijn ogen gewoon bij.

De beste DJ bij Flavour vond ik Jeroenski. Hij kreeg het voor elkaar dat Flavour vol kwam te staan en waarbij iedereen ook echt uit zijn plaat ging, heerlijk gewoon. Constant knallen en niet te veel pauzes er tussen. Zo bleven we allemaal lekker warm en tevreden .

Al met al kreeg ik niet het idee dat je écht in een tuin stond. Maar daarentegen kon je snel wateren en je had snel eten of drinken. Het was niet te druk waardoor je goed uit je plaat kon gaan. De meeste Dj's deden hun werk goed en de sfeer zat er goed in. Soms te goed, want ik heb die avond een hoop dronken vrouwen gezien. Maar dan ook écht dronken, ik zal je de details voor de rest besparen .

Of ik naar de tweede editie van SoundGarden ga moet ik nog wel even over nadenken.

Hoofdingang: 5
Parkeergelegenheid: 7
Muziek: 7.5
Bekleding: 5
Drinks / Food: 7
Sfeer: 7