DVD: Ground Zero - The Live Registration

Ground Zero – The Live Registration

Ground Zero 2007 De tweede editie van Ground Zero werd gehouden op de magische datum 07.07.07. De organisatie van dit feest was in handen van Multigroove en UDC. Naast de cd is er uiteraard ook een dvd met beelden van het evenement. De schijf komt, net als de cd, in een mooie kartonnen verpakking die geheel is opgemaakt in de stijl van het feest. Er zijn beelden te zien van, onder andere: Mark EG vs. Proteus, Miss Djax, One Man / Half Machine, Darrien Kelly, Nosferatu, Champ-e-on, Human Resource en Dano.

Als eerste krijgen we beelden te zien van Marg EG vs. Proteus. Ze hebben het erg naar hun zin, maar de beelden laten een erg lege dansvloer zien. Daarna is, onder begeleiding van een fijn stukje schranz, Miss Djax aan de beurt. Voordat we de beelden van One Man / Half Machine krijgen te zien, wordt de robot act nog even fraai in beeld gebracht. Wat een prachtig pak heeft die man aan! Het past helemaal binnen het thema van het feest. One Man / Half Machine moet het doen met iets minder robotattributen, maar je kunt je afvragen of het prettig zit als je staat de draaien. De film gaat verder met close-up beelden van het gezicht van Darrien Kelly. Hij kijkt stoďcijns naar z’n apparatuur en is erg geconcentreerd bezig. Hij lijkt zich niet bewust te zijn van wat er om hem heen gebeurt. Inmiddels geeft de camera weer een sfeerimpressie van de dansvloer. De mensen staan te springen in het natte zand; gras is nergens meer te bekennen. De beelden van de surprise act beginnen met een shot van DJ Gizmo, daarna volgen een aantal anderen. De muziek die er onder is geplakt is een waanzinnige remix van Euromasters – Alles naar de klote. De scčne eindigt dan ook met iemand die inderdaad naar de klote is en tot niets anders in staat lijkt dan op zijn kont tegen het hek aan te zitten.

Als we overschakelen naar de Fire community komt Nosferatu in beeld. Hij heeft er duidelijk zin in! In combinatie met een paar shots van de danseressen levert dit leuke beelden op. Daarna volgen korte beelden van Partyraiser, Delta 9, Tommyknocker & Mad Dog, Buzz Fuzz vs. Vinyljunk en Endymion. Bij de switch naar Forest community zien we beelden van Champ-e-on. Terwijl de muziek steeds sneller gaat, versnellen ook de beelden van de feestende mensen. Dat ziet er erg komisch uit! Als de heren van Human Resource op het scherm verschijnen brengen ze twee van hun klassiekers ten gehore. Erg leuk om dat weer eens voorbij te horen komen! Leviathan wordt begeleidt door de klassieker Hardcore to the Bone van Masters of Ceremony. Daarna volgen nog beelden van Chosen Few en Dano. De hoofdfilm sluit af met beelden van A.S.Y.S., Vortex, Trance Generators, Da Pauli – die staat te draaien voor een bijna lege dansvloer - Franky Dux en Furax. De camera neemt ons mee naar de uitgang waar we uiteraard een stapel flyers aangeboden krijgen. En die pakken we natuurlijk niet aan!

Ground Zero 2007


Als extra zijn er en aantal partypics opgenomen. Ze geven een aardige sfeerimpressie, maar als je net de bewegende beelden hebt gezien komt dit als mosterd na de maaltijd. De korte film Building Ground Zero laat zien hoe stalen frames en een zompig recreatieterrein worden omgetoverd tot een prachtige feestlocatie. Dat is leuk om te zien, maar het voegt weinig toe. Hat laat wel zien dat de bouwers er misschien nog meer zin in hebben dan de feestgangers! De clip Promotion at Defqon is een beetje vreemd. We zien beelden van een boot met daarop een spandoek voor Groud Zero. Het leukste is nog om het vuurwerk van Defqon te zien. De extra Infiltration Cam is een film van meer dan 20 minuten. Deze beelden geven een veel betere sfeerimpressie van Ground Zero dan de hoofdfilm. Dat komt waarschijnlijk omdat hier de nadruk meer ligt op de bezoekers dan op de artiesten.

Deze dvd heet weliswaar The Live Registration, maar dat is het niet echt. De muziek matcht zelden met de beelden. Van een live registratie als bij een concert is dus geen sprake. In de hoofdfilm worden de beelden geregeld voorzien van een afbeelding die er overheen wordt geplakt. Dat werkt erg storend en verpest aan aantal mooie shots. En zoals altijd zijn er ook feestgangers die iets willen zeggen tegen de camera. Omdat het geluid niet overeenkomt met de beelden kunnen we alleen maar raden wat er gezegd wordt. Deze schijf is ongetwijfeld leuk als herinnering aan een feest waar je zelf bij bent geweest. Ben je niet geweest? Dan moet je hem vooral laten liggen.


Label: ground Zero Releasedatum: 20 september 2007 Kijkwijzer: Waardering film: Waardering extra's: