FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 september 2007

Handtas met hakenkruizen uit handel gehaald

Het Spaanse modeconcern Zara gaat een hele partij vrolijk gedecoreerde handtasjes uit de handel halen. Naast bloemetjes, fietsjes en diertjes siert er namelijk nog een afbeelding de damestas, een vrolijk gekleurde swastika. Het door de nazi's geadopteerde symbool werd opgemerkt door een Britse klant.

Waarschijnlijk werd het foute symbool in een creatieve opwelling door de fabrikant op het tasje gedrukt. De modeketen bestelt hun produkten namelijk bij uitheemse fabrikanten. Zara zegt zeker te weten dat er geen hakenkruizen voorkwamen op het oorspronkelijke ontwerp van de tas.

De fabrikant van de tassen, die in India zetelt, moet de swastika er dus later zelf bij hebben verzonnen. De hindoes aldaar waren vast niet op de hoogte dat hun religieuze symbool in de westerse wereld een heel andere betekenis heeft.

Bush wil nog meer geld voor oorlog Irak

Icoon Amerika De Amerikaanse president Bush heeft nóg meer geld nodig voor de financiering van de oorlog in Irak. Volgende week gaat hij het congres vragen of ze meer geld willen uitbesteden aan de oorlog.

De regering had eerder gezegd voor volgend jaar 147,5 miljard dollar nodig te hebben, maar volgens The Los Angeles Times zal het bedrag nog eens 47 miljard hoger uitvallen.

Als Bush de financiering rond krijgt, dan zal 2008 het duurste jaar worden sinds het begin van de oorlog in Irak. De extra middelen zijn vooral nodig voor de inzet van extra materieel, onder meer trucks die beter bestand zijn tegen aanslagen met bermbommen. De oorlog in Irak kost de Amerikaanse regering momenteel 12 miljard dollar per maand.


Zuinige priesters letten op de kleintjes

Steeds meer priesters blijken bij een mis port te gebruiken in plaats van de traditionele wijn, die het bloed van Jezus symboliseert. Ze schenken de port niet omdat het lekkerder is dan wijn, maar omdat port minder snel verzuurt dan wijn.

Omdat er vroeger veel meer missen werden gehouden, was een flesje miswijn ook veel sneller leeg. Ook waren er vroeger meer koorknaapjes aanwezig om van de wijn te drinken.

Als een fles miswijn eenmaal is geopend, moet deze binnen twee weken worden leeggedronken. Na die tijd is de wijn absoluut niet meer te drinken. Port blijft echter maandenlang houdbaar. Om de kosten te beperken, zijn sommige priesters overgegaan op het aanschaffen van kleinere flessen wijn. Anderen zijn resoluut overgestapt op de port.

Katholieke geestelijken zijn verplicht om tijdens een mis drank te schenken die van druiven is gemaakt. Port is net als wijn van druiven gemaakt, alleen de bereidingswijze verschilt.

Uitslagen Eredivisie 22/09/2007

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - Roda JC 1-0
45' Kargbo 1-0

Scheidsrechter: Vervecken (Bel)
Toeschouwers: 12.000.
Gele kaart: Cristiano (Willem II), v. Tornhout, Hadouir, Saeijs (allen Roda JC)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Baelum, Swinkels (Hill/74), v.d. Struijk, Mathijssen, Kargbo, Messoudi, Bobson, Poepon (Boutahar/65), Cristiano (Demouge/78).

Roda JC: Castro, Saeijs, De Fauw, Kah (Van Kouwen/46), De Jong, Tioté (W. Janssen/82), Meeuwis, Hadouir, Lamah, v. Tornhout (Cissé/59), Yulu Matondo.



Sparta - Heracles 1-1
31' Boukhari 1-0 (Assist Jaggy)
63' Everton 1-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 10.121.
Gele kaart: v. Bueren, Dissels (Sparta), v.d. Bergh, Smit, Boakye (allen Heracles).

Opstellingen

Sparta: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Jaggy, v. Bueren, Slot (Rose/72), Lindenbergh, Dissels, Roberts (Emnes/82), Boukhari.

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Wuytens, Bosnar (Everton/46), Looms (Smit/46), Maas, Bridji (De Vries/87), Klavan, v.d. Bergh, Lakic, Quansah.



Vitesse - De Graafschap 0-2
68' Fränkel 0-1
90+3' Powel 0-2

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 17.000.
Gele kaart: v.d. Schaaf, Verhaegh (Vitesse)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Due, Swerts, v.d. Schaaf, T. Janssen (Pryor/61), Yakubu, Kolk (Lorca/52), Gommans (Junker/68).

De Graafschap: v. Fessem, Schuurman, Keller, Volmer, Fung a Wing, Meijer (Johnson/90), Hese, Schone (Robbemond/83), Vidarsson (Fränkel/67), De Groot, Powel.

Zatte bromfietser springt in sloot

Een 23-jarige bromfietser uit het Friese Balk is afgelopen nacht in de sloot gesprongen. Hij liep bewust een nat pak op, want hij hoopte zo aan de politie te ontsnappen.

Even na het middernachtelijk uur reed de jongeman op zijn bromfiets, maar wist toen ternauwernood een botsing met een tegemoetkomende auto te voorkomen. Zonder helm en licht reed de brommer verder door de donkere nacht. Dit trok de aandacht van een paar agenten die de achtervolging inzetten.

De agenten probeerden de bromfietser tot stoppen te manen, maar die weigerde dit en reed door. Om erger te voorkomen, zette de politie de zwaailampen aan. Ze hoopten zo andere weggebruikers af te remmen, en zo de schade te beperken.

Plotsklaps sloeg de jongeman af en verschanste zich achter een bestelauto. Toen hij in de gaten kreeg dat hij alsnog was ontdekt, maakte hij zich uit de voeten en sprong in een sloot. Hier werd de natte bromfietser opgewacht door agenten.

Eenmaal op het politiebureau van Balk, bleek de Fries ruim vier keer zoveel te hebben gedronken als toegestaan. Het rijbewijs van de jongeman is ingevorderd.

Akkoord ter bescherming ozonlaag

Icoon BuitenlandsVertegenwoordigers van 191 landen hebben vandaag in het Canadese Montreal een nieuw akkoord gesloten om de ozonlaag rond onze planeet beter te beschermen. De Canadese gastheer van de conferentie van de Verenigde Naties, milieuminister John Baird, sprak van een historische dag.

Een zegsman van het milieuprogramma van de VN, Unep, prees tegenover Canadese media vooral de opstomende supermacht China om diens bijdrage aan de conferentie. De bijeenkomst markeerde de twintigste verjaardag van het zogeheten Montreal Protocol. Het verdrag, een van de succesvolste internationale milieuakkoorden, werd gesloten nadat in 1985 een gat in de ozonlaag boven Antarctica was ontdekt. Inzet van het pact was de productie van stoffen die de ozonlaag aantasten (bijvoorbeeld die in koelkasten) eerst te verminderen en uiteindelijk helemaal te stoppen. Onderzoek wijst erop dat de ozonlaag zich inmiddels begint te herstellen.

De aandacht van het protocol ging in eerste aanleg uit naar cfk's, chloorfluorkoolwaterstoffen die toen gefaseerd werden verboden en sindsdien goeddeels zijn verdwenen uit spuitbussen en koelkasten. Voor de zogeheten 'zachte cfk's', de hcfk's, werd in 1987 afgesproken dat deze in 2030 (industrielanden) of 2040 (ontwikkelingslanden) volledig vervangen zouden zijn door milieuvriendelijker alternatieven.

In Canada is nu afgesproken de doelstellingen tien jaar eerder te bereiken. Dat is volgens deskundigen enorme winst voor de planeet. De toezegging van China is evenzeer cruciaal omdat 80 procent van de gebruikte hcfk's in ontwikkelingslanden in feite aan China toevallen. Dat is weliswaar nauwelijks nog een ontwikkelingsland te noemen, maar op milieugebied is China zeker nog onderontwikkeld.

De ozonlaag beschermt de aarde tegen schadelijke ultraviolette straling van de zon. De laag was door milieuvervuiling steeds dunner geworden of zelfs gedeeltelijk verdwenen. Volledig herstel zal ondanks positieve ontwikkelingen als het Montreal Protocol nog wel decennia op zich laten wachten.

[Vooruitblik] Eredivisie Super Sunday

Morgen is het Super Sunday. Op deze dag staan er namelijk twee topwedstrijden op het programma. AZ neemt het in eigen huis op tegen Ajax en Feyenoord gaat op bezoek bij PSV. Hieronder een vooruitblik op deze twee duels. De reguliere vooruitblik vind je hier.

AZ - Ajax

Morgen staan AZ en Ajax tegenover elkaar. De Alkmaarders kennen een redelijke start van het seizoen. De ploeg van trainer Louis van Gaal wist tot nu toe twee wedstrijden te winnen, speelde er één gelijk en verloor er één. De selectie van trainer Henk ten Cate staat er vooralsnog beter voor. De Amsterdammers wonnen tot nu toe drie wedstrijden en speelden er één gelijk.

Vorig seizoen werd deze competitiewedstrijd op 25 februari gespeeld. Na negentig minuten stond er toen 1-1 op het scorebord. Ajax kwam in de 65e minuut op voorsprong door Kenneth Perez, die inmiddels voor PSV speelt. Tien minuten voor tijd trok Maarten Martens de stand weer gelijk. Opvallend was overigens het aantal gele kaarten, die de bezoekers van arbiter Jan Wegereef kregen. Dat waren er maar liefst zeven, waarvan twee keer geel voor Edgar Davids. De Alkmaarders incasseerden slechts één prent.

Kan Ajax de winst op Dinamo Zagreb een vervolg geven? Hoe is AZ teruggekeerd uit Portugal? Om 12:30 trappen AZ en Ajax in het DSB Stadion af voor hun 31e onderlinge confrontatie.

PSV - Feyenoord

Ook PSV en Feyenoord kruisen morgen de degens. De Eindhovense formatie begon het nieuwe seizoen goed en is terug te vinden op de derde plaats. De ploeg van trainer Ronald Koeman won tot nu toe drie wedstrijden en speelde er één gelijk. De Rotterdammers kennen een droomstart van het nieuwe seizoen, aangezien ze tot nu toe alle wedstrijden wisten te winnen. De club van trainer Bert van Marwijk mag zich daarom ook lijstaanvoerder noemen.

In het vorige seizoen stonden de twee ploegen op 17 september tegenover elkaar. PSV wist uiteindelijk de drie punten in eigen huis te houden. Jefferson Farfán opende na zeven minuten spelen de score. Op slag van rust verdubbelde Alex de voorsprong van de Eindhovense ploeg. Kort na de pauze kwam Feyenoord terug in de wedstrijd door een treffer van Jonathan de Guzman. Dit bleek achteraf de enige treffer van de Rotterdamse formatie te zijn.

Morgen zal Feyenoord er alles aan willen doen om de koppositie vast te houden, maar de verwachting is dat PSV dit niet zomaar laat gebeuren. Daarom is de kans groot dat het een aantrekkelijke wedstrijd zal worden. Deze wedstrijd wordt in het Philips-stadion gespeeld en begint om 14:30.

Populariteit Sarkozy fors gedaald

Icoon BuitenlandsLangzaamaan daalt de populariteit van de Franse president Nicolas Sarkozy. Volgens een, nog te publiceren, peiling in de Franse krant Journal du Dimanche heeft Sarkozy op dit moment de steun van 61 procent van de Fransen. Dit betekent een daling van 8 procentpunten in vergelijking met de maand hiervoor.

In mei trad Sarkozy met veel ingrijpende ideeën aan als staatshoofd van Frankrijk. Een verandering die hij in petto heeft is het omgooien van het sociale stelsel. Dit houdt in dat er aanpassingen zullen komen in het huidige pensioenbeleid en dat er dingen gaan veranderen voor weigerachtige werklozen. Ondertussen hebben vakcentrales stakingen aangekondigd tegen deze plannen.

De ene politicus met radicale ideeën heeft het, de andere niet.

Rolling Stones hebben het meest verdiend

De bejaarde rockers van de Rolling Stones staan fier bovenaan de lijst van de meest verdienende muzikanten. De lijst is opgesteld door het Amerikaanse blad Forbes. Tussen juni 2006 en juli 2007 konden Mick Jagger en consorten maar liefst 62 miljoen euro op hun bankrekening bijschrijven.

Op de tweede plaats van meest verdienende muzikanten staat de rapper Jay-Z. Met zijn liedjes over 'niggaz', 'homies' en 'bitchez' wist Jay-Z maar liefst 59 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. Geen 'hard knock life' voor de rapper dus.

Madonna staat op de derde plek. De 'material girl' was het afgelopen jaar goed voor zo'n 51 miljoen euro.

De muziekwereld telt nog veel meer grootverdieners. Zo staan er op de lijst onder anderen Elton John, die de afgelopen twaalf maanden 38 miljoen verdiende en Céline Dion, die goed is voor 32 miljoen.

Onzinwoord blijkt homospeeltje

De hele Nederlandse gayscene ligt in een deuk om het 'onzinwoord' poeremetator, zoals die wordt genoemd in een reclamespotje van een bijzonder snel postorderbedrijf uit Den Dolder. De poeremetator, waar half Nederland als een gek de betekenis van trachtte te achterhalen, blijkt namelijk een speeltje te zijn waar homo's zich graag mee vermaken.

De poeremetator, zoals die wordt verkocht via de webshop van de homokrant, is een poef met een dildo eraan. Tijdens het wippen op de opblaasbare poef voor volwassenen, wordt de stuiterende homo heerlijk anaal gestimuleerd. Of de mensen van het desbetreffende postorderbedrijf op de hoogte waren van het seksspeeltje, is niet bekend.


Ook belang bij een dildopoef?
Hij kost nog geen dertig euro en is hier te bestellen

De Vader van de Huilebalk...

Viel ik jullie net lastig met de huilebalk zelf, ook hier geldt weer dat zoiets niet zomaar uit de lucht komt vallen. Achter elk kind staan de mensen die hem/haar hebben opgevoed. En natuurlijk hoop je dat je kind goed terecht komt. En het liefste wil je je kind beschermen tegen het begaan van stommiteiten. Maar als je kind dan echt de fout in gaat zijn alleen gelijke middelen nog toereikend genoeg...

[Davis Cup] Amerikaanse tennissers op voorsprong

In de halve finale om de Davis Cup hebben de Amerikaanse tennissers een 2-1 voorsprong genomen op Zweden. De broers Bob en Mike Bryan wonnen zaterdag in Göteborg niet geheel onverwacht in het dubbelspel van Simon Aspelin en Jonas Björkman.

Na de eerste dag stond het 1-1. Andy Roddick versloeg gisteren Joachim Johansson met 7-6 7-6 en 6-3 en James Blake ging met 4-6, 2-6 6-3 en 3-6 onderuit tegen Thomas Johansson.

In de andere halve finale staan de Duitse heren verrassend op 2-1 tegen Rusland. Nadat Igor Andrejev gisteren Tommy Haas versloeg en Nikolay Davydenko verrassend onderuit ging tegen Philip Kohlschreiber, wonnen de Duitsers vanmiddag het dubbel. Petzchner en Waske waren met 6-7 6-2 6-2 4-6 en 7-5 te sterk voor Tursunov en Joezjni.

Britney huilebalk legt uit...

Hoe was het ook alweer? Een over-de-top popartiest met de naam Britney Spears maakt een come-back en bakt er vervolgens helemaal niets van. De halve media wereld en de gehele blogwereld merkt dat op en laat dat keurig zien. Nu heb je er natuurlijk altijd wel een Spears fan tussen zitten die dat niet leuk vindt. Chris Crocker is er zo een. En omdat "Big Brother is watching you" tegenwoordig allang achterhaald is door "I want Big Brother to see me" pleur je een jankfilmpje op YouTube. Moet kunnen.
Chris Crocker vond dat echter niet genoeg en ging het dus ook nog eens uitleggen in een talkshow. Pieieieieieieieieieieieiep!!!
(en ga nou niet gelijk roepen dat hij "gay" is, het is een Spears fan)

Dronken man valt uit slagboom

Een man uit het Groningse Den Andel, wilde afgelopen nacht in een spoorboom klimmen. Waarschijnlijk overmoedig geworden door een flinke hoeveelheid alcohol, dacht de man dat het voor hem een koud kunstje zou zijn.

Helaas bleek dit niet het geval, en de man viel uit de slagboom. Bij de landing kwam hij terecht op zijn achterhoofd. De man is naar het ziekenhuis afgevoerd, zijn letsel is nog onbekend.

Leguanen gesmokkeld in kunstbeen

Een Amerikaan kan een flinke straf tegemoet zien omdat hij leguanen de grens over smokkelde. Het gaat in totaal om drie van deze met uitsterven bedreigde dieren.

De reptielen moeten het tijdens de reis over de grens behoorlijk benauwd hebben gehad. Ze waren namelijk verstopt in het kunstbeen van de man.

De leguanen had de man gejat uit een natuurreservaat op de Fiji-eilanden. De 33-jarige Amerikaan kan maar liefst vijf jaar worden opgesloten in de gevangenis.

De man heeft nog geluk dat hij alleen wordt vervolgd voor dit vergrijp dat hij al in 2002 beging. Men vermoedt dat de man nog meer op zijn kerfstok heeft, maar hiervoor ontbreken de bewijzen.

De man kon worden opgepakt na een tip over de verkoop van groene leguanen van de verdachte. De man heeft al drie leguanen verkocht voor het sommetje van zo'n 23.000 euro. Bij huiszoeking werden nog eens vier leguanen bij de man aangetroffen.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vierde speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - TOGR 3-1
Capelle - Rijnsburgse Boys 4-1
DOTO - FC Lisse 0-5
Katwijk - Quick Boys 1-0
Noordwijk - Barendrecht 1-0
SHO - Excelsior Maassluis 2-3
Ter Leede - Zwaluwen '30 / Henver 1-0

Hoofdklasse B

DOVO - Spakenburg 0-5
Geinoord - Nivo Sparta 4-0
Hoek - AFC Ajax 1-0
Kozakken Boys - Kloetinge 2-2
LRC Leerdam - GVVV 6-4
Nunspeet - Sparta Nijkerk 1-6
IJsselmeervogels - Bennekom 4-1

Hoofdklasse C

ACV - PKC '83 1-1
DOS Kampen - Be Quick '28 2-2
HHC Hardenberg - Go Ahead Kampen 3-1
ONS Sneek - Excelsior '31 0-3
Oranje Nassau - WHC 2-2
SC Genemuiden - VVOG 0-1
Staphorst - Flevo Boys 4-0

Man voert levende katten aan pitbulls

Icoon ShockingIn Amerika is een 21-jarige man opgepakt omdat hij zijn pitbulls levende katten bleek te voeren. Hij ontvoerde de onschuldige katjes uit zijn buurt en verwondde ze ernstig, waarna de brute honden het werk mochten afmaken.

Op het mobieltje van de man is een foto gevonden van één van zijn honden, die bezig was met het verscheuren van een poes. Onder de foto stond de liefkozende tekst: "Brave hond".

De Amerikaan bleek geen onbekende van de politie te zijn. Hij was al eerder opgepakt voor onder andere drugsbezit, verboden wapenbezit en mishandeling.

Subheader
Here, kitty, kitty.


Met dank aan rednasje1987 voor de submit.

[EK] Volleybalvrouwen onderuit

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben vanmiddag bij het Europees kampioenschap in België de eerste nederlaag geleden. Servië was met 3-2 (25-18 17-25 25-14 30-32 15-13) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger.

Nederland had zich door de overwinningen op België en Slowakije al had verzekerd van de tweede groepsfase, maar desalniettemin is dit een dure nederlaag voor Oranje. Servië gaat zeer waarschijnlijk ook door naar de tweede fase, waardoor Nederland dan een verliespartij meeneemt.

De Servische vrouwen maakten met de overwinning een einde aan de ongeslagen reeks van Oranje van veertien wedstrijden op rij.

Steeds meer vrouwen verslaafd aan cosmetica

Icoon GezondheidSteeds meer vrouwen zijn verslaafd aan cosmetica. Dat beweert oprichtster Claudia Krummer van het Changes Counselling Center, de eerste praktijk in Nederland waar mensen met zo'n verslaving terecht kunnen.

Sinds mei worden in het centrum in het Noord-Hollandse Diemen vrouwen behandeld die alleen maar bezig zijn met hun uiterlijk. Volgens Krumme komen steeds meer vrouwen er openlijk voor uit dat ze aan een cosmeticaverslaving lijden.

Jackpot Europese lotto naar 130 miljoen

Icoon EconomieDe jackpot van de Europese loterij Euromillions is gestegen naar 130 miljoen euro. De prijs wordt vrijdag in elk geval uitgekeerd, meldde de organisatie vandaag.

In 2005 won een Ierse vrouw bij deze loterij 115 miljoen euro, de grootste uitgekeerde hoofdprijs ooit bij dit spel. De jackpot steeg vorig jaar tot een record van 183 miljoen euro, maar die moest toen worden gedeeld door twee winnaars.

Bij Euromillions moeten gokkers zeven juiste getallen raden. Het spel is populair in veel EU-landen, maar heeft in Nederland geen vergunning.


Helaas kun je in Nederland niet meespelen

Pakistan: vergiftigde alcohol eist 41 levens

Icoon BuitenlandsIn de Zuid-Pakistaanse havenstad Karachi zijn 41 mensen om het leven gekomen door het drinken van vergiftigde alcohol. Die was op de zwarte markt verkocht. Dat melden Pakistaanse autoriteiten vandaag.

Zeven mensen liggen nog in kritieke conditie in het hospitaal. Inmiddels zijn zes verdachten opgepakt. Het is in het streng islamitische land verboden om alcohol te verkopen of te drinken. Alleen niet-islamieten mogen met speciale toestemming alcohol drinken.

Pizzakoerier rijdt vrouw dood

Icoon OngelukEen 32-jarige vrouw uit Den Haag is donderdagnacht overleden, nadat zij werd aangereden door een pizzakoerier op de brommer. Het slachtoffer wilde rond 20.30 uur te voet het fietspad aan de Loosduinseweg oversteken.

Een 20-jarige pizzakoerier zag dit te laat en kon haar niet meer ontwijken. De vrouw liep zwaar hoofdletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed zij in de loop van de nacht. De koerier is verhoord en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

George Clooney gewond na motorongeval

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur George Clooney en zijn vriendin Sarah Larson raakten gistermiddag gewond toen ze een motorongeval kregen in New Jersey. De motor van Clooney werd geraakt door een auto.

De acteur brak een rib en liep meerdere schrammen op. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Sarah Larson brak haar voet. De twee hebben het hospitaal inmiddels mogen verlaten. De 46-jarige Clooney verscheen onlangs met de 28-jarige Sarah in het openbaar op een filmfestival. Larson is serveerster in een casino in Las Vegas.

Jan Smit werd ontmaagd op 16e jaar

Icoon ShowbizzZanger Jan Smit heeft uitvoerig over zijn ontmaagding verteld op televisie. Hoewel hij nu de lakens deelt met de sexy Yolanthe Cabau van Kasbergen was hij blij toen hij werd ontmaagd. Desondanks vond hij zijn eerste keer maar niks, zei hij in BNN Ranking The Stars.

De 21-jarige volkszanger was zestien toen hij werd ontmaagd. Dat gebeurde op vakantie in de Spaanse badplaats Salou. Ook andere sterren deden een boekje open over hun ontmaagding. Zo werd zanger Xander de Buisonjé ontmaagd vlak voor zijn achttiende verjaardag.

[Vuelta] Sánchez wint tijdrit

De Spanjaard Samuel Sánchez heeft de twintigste etappe in de Ronde van Spanje, een tijdrit, gewonnen. De renner van Euskatel was na 20 kilometer met een tijd van 22 minuten en elf seconden het snelste.

Rabo-renner Denis Menchov, die de eindoverwinning nu niet meer kan ontgaan, eindigde op twaalf seconden achterstand als tweede. De Nederlander Stef Clement verraste door als derde te finishen. Joost Posthuma reed de twaalfde tijd.

In het algemeen klassement duikelde Cadel Evans uit de top drie, hij staat nu vierde, net achter Sánchez.

Onderzoek tegen Blackwater in North Carolina

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse federale justitie doet in North Carolina strafrechtelijk onderzoek tegen het beveiligings- en huurlingenbedrijf Blackwater. Twee voormalige medewerkers van dit bedrijf hebben al bekend wapens naar Irak te hebben gesmokkeld.

Ze werken mee aan het verdere onderzoek. Dit berichtte de krant The News and Observer of Raleigh (North Carolina) vandaag.

Blackwater heeft zijn hoofdkwartier in Moyock, North Carolina. De federale recherche verdenkt het bedrijf van de uitvoer naar Irak van militair materieel zonder de benodigde vergunningen. Ook zou Blackwater op het bedrijfsterrein tientallen automatische vuurwapens hebben waar nooit een vergunning voor is afgegeven.

Naaktfoto's van Sienna Miller uitgelekt

Icoon ShowbizzActrice Sienna Miller is woedend uit over enkele uitgelekte naaktfoto's. Die zijn afkomstig van haar nieuwe film 'Hippy Hippy Shake' waarin de actrice rondhuppelt met slechts een bloemenkrans om haar hoofd.

Miller is woedend dat de foto's nu circuleren op het internet. De pikante scènes werden in de de buitenlucht in Londen opgenomen. Privacy was daar dus niet te zoeken. Nu er van foto's van de scènes zijn uitgelekt twijfelt Miller of ze in het vervolg nog wel naaktscènes wil spelen.

Nieuwe ebolagevallen in Congo

Icoon BuitenlandsDe Wereld Gezondheids Organisatie heeft bekend gemaakt dat er negen nieuwe gevallen van het ebolavirus zijn bevestigd in de Democratische Republiek Congo.

Minstens 174 mensen in de provincie West-Kasai zijn bezweken aan de gevolgen van de uitbraak, die het gebied sinds eind april teistert. Bijna 400 mensen zijn besmet met het virus.

Ebola wordt gekenmerkt door hoge koorts, hevige bloedingen en diarree, en kent vooralsnog geen remedie. In ongeveer tachtig procent van de gevallen leidt het tot de dood. De ziekte wordt overgedragen door lichaamssappen, maar ook het eten van besmet vlees leidt tot het geïnfecteerd raken.

Congo heeft al eerder een uitbraak van ebola te verduren gekregen. In 1995 stierven meer dan 200 mensen aan de ziekte in Kikwit, 400 km ten westen van de huidige uitbraak.

Congo
Het besmette gebied

Met dank aan mmmkai voor de submit.

Minister wil wet tegen lastige hangjeugd

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil dat burgemeesters direct kunnen ingrijpen in probleemgezinnen. Ter Horst wil mogelijk maken dat zonder tussenkomst van de rechter een burgemeester probleemjongeren uit huis kan plaatsen.

Verder denkt de PvdA-bewindsvrouw aan het beboeten van ouders die niet of nauwelijks tegen het wangedrag van hun kroost optreden. Ze gaat bekijken of ze de wet kan aanpassen.

De minister komt hiermee tegemoet aan een oproep van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn Utrechtse collega Annie Henny Brouwer-Korf, die vinden dat ze nu niet daadkrachtig genoeg kunnen optreden. Brouwer-Korf reageerde daarmee op de problemen met criminele hangjeugd op het Kanaleneiland.

Mega-ambulances voor zwaarlijvige patiënten

Icoon GezondheidSteeds vaker tillen ambulancebroeders zich een breuk aan zwaarlijvige patiënten. In extreme gevallen moet zelfs een verhuiswagen worden ingeschakeld. In Assen, Emmen en Leeuwarden zijn deze problemen binnenkort voorbij. UMCG Ambulancezorg gaat de posten in de drie opgenoemde steden voorzien van drie enorme ziekenwagens die geschikt zijn voor het transport voor zeer dikke mensen.

De ambulances worden ook voor normaal vervoer ingeschakeld, maar zijn ook geschikt om voor patiënten van meer dan 150 kilo te vervoeren. De ziekenwagens worden gemaakt in Engeland en Duitsland. Daarnaast kunnen ook mensen langer dan twee meter in de ambulance worden vervoerd. De megaziekenwagen weegt vijfduizend kilo, dat is 1.500 kilo meer dan een normale ambulance.

Door het gewicht is de ziekenwagen minder snel en niet geschikt voor spoedritten naar het platteland. Daarvoor worden de normale ambulances gebruikt. Voor het besteld vervoer van zwaarlijvige mensen in het platteland kan de wagen wel worden gebruikt.

Professor woont in huis van plastic

Icoon OpmerkelijkEen gepensioneerde professor is verhuisd naar een huis dat gebouwd is van plastic flessen. De Servische hoogleraar hoopt op deze manier een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.

Het huis bestaat op de fundamenten na alleen uit plastic flessen; de muren, ramen en ook de meubels zijn gemaakt van de plastic flessen. Voor zijn optrekje had hij zo'n 13.500 flessen nodig, die hij met hulp zijn zijn studenten verzamelde. Het duurde vijf jaar om het huis te bouwen.

Met dank aan Aquax voor de herschreven submit.

Islamitische school gaf geld 'verkeerd uit'

Icoon OnderwijsHet bestuur van de islamitische basisschool Salah Eddin El Ayyoubi in Helmond heeft toegegeven 130.000 euro aan rijkssubsidie verkeerd te hebben besteed. De school is inmiddels begonnen het geld terug te betalen aan het ministerie van Onderwijs.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs deed in maart aangifte tegen stichting Islamitische Scholen in Helmond. Uit onderzoek van de Onderwijsinspectie blijkt dat de school met een groot en onevenredig duur bestuur werkte. Zo stonden er twee directeuren en zes bestuurders op de loonlijst met veel uren en in hoge schalen. De inspectie oordeelde dat dat in geen verhouding stond met de twee kleine basisscholen.

Dijksma liet eerder drie islamitische scholen sluiten, omdat het onderwijsniveau onder de maat was. Uit onderzoek bleek dat een kwart van dit soort scholen slecht onderwijs geeft.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Situatie Tilburgse Marokkanen zorgelijk

Icoon BinnenlandsDe gemeente Tilburg maakt zich ernstige zorgen over het gedrag van jongeren van Marokkaanse komaf. De groep 12- tot 18-jarigen wordt omschreven als ''overlastgevers, criminelen en radicale moslims.'' Tilburg telt ongeveer 5.000 Marokkanen, van wie de meesten in Tilburg-Noord en -West wonen. Ruim 30% van de Marokkaanse jongeren belandt in de criminaliteit.

Tilburg wil de Marokkanen op dezelfde harde manier aanpakken zoals nu al in de gemeente bij Antilliaanse jongeren gebeurt, met strakke begeleiding coaching. ''Maar zonder de Marokkaanse gemeenschap zelf kunnen we niets'', zegt verantwoordelijk PvdA-wethouder Jan Hamming van integratie. ''Gelukkig ziet die Marokkaanse samenleving in Tilburg zelf in dat er wat moet gebeuren. Met de meeste jongeren gaat het goed, maar als eenderde het verkeerde pad opgaat, kan dat gewoon niet.''

Aanpak werkt
De aanpak van de Antilliaanse probleemjeugd werpt volgens Tilburg langzaam vruchten af. Hun schooluitval is fors gedaald evenals de werkloosheid. De criminaliteit van die groep is met 22% minder geworden. Overigens vormen Antilliaanse jongens nog steeds de meest oververtegenwoordigde groep als het gaat om (harde) criminaliteit, zoals straatroven, diefstal en geweld.

Het Tilburgse college van B&W denkt ook bij de Marokkanen met een strenge aanpak te kunnen scoren. Te denken valt aan gezinscoaches, persoonlijke begeleiding en hulp uit de eigen omgeving. De softe aanpak zal niet gehanteerd worden, waarschuwt de wethouder.

In totaal trekt Tilburg voor beide projecten bijna 2 miljoen euro uit.

Overigens waarschuwt het gemeentebestuur voor de slechte positie van Marokkaanse meisjes. Zij vervallen dan wel niet in criminaliteit en volgen verhoudingsgewijs vaker hogere opleidingen, óók zij hebben problemen met het vinden van hun plek in de samenleving en worden evengoed geconfronteerd met identiteitsproblemen, vooroordelen en maatschappelijke uitsluiting.

[Davis Cup] Nederland handhaaft zich

Nederland heeft zich gehandhaafd in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone in de Davis Cup. In het dubbelspel tegen Portugal wonnen Peter Wessels en Jesse Huta Galung met 6-2, 6-7, 7-6 en 6-3 van Federico Gil en Gastao Elias, Gisteren won Nederland ook al de twee enkelspelen.

Vanmiddag pakte Nederland vrij makkelijk de eerste set. In het tweede bedrijf boden de Portugezen meer tegenstand. Bij de stand 4-5 werkte Huta Galung twee setpunten weg, maar Portugal sloeg in de tiebreak alsnog toe.

Nadat het zich uit een paar hachelijke situaties had gered, wist Nederland de derde set binnen te slepen. Wessels en Huta Galung kwamen vervolgens in het vierde bedrijf na een vroege break niet meer in de problemen.

'Bruid naar altaar brengen seksistisch'

Een bruidje dat door haar vader in de kerk naar het altaar wordt begeleid, is een seksistisch gebruik dat niet in de kerk thuishoort. Dat is het oordeel van de Zweedse feministische dominee Yvonne Hallin. Een vader die vandaag in de kerk zijn dochter zo naar haar bruidegom wilde brengen, mag dit dan ook niet doen.

Hallin: ''Wij Zweden hebben op talloze manieren gestreden voor gelijkheid tussen de geslachten. Op het gebied van geld, politiek en waarden is er geen verschil meer, maar als vrouwen naar de kerk komen, lijken ze ondergeschikt aan de man. Daarom wil ik niet langer dat meisjes door hun vader naar het altaar worden gebracht.'' Volgens haar is het ook geen Zweeds gebruik, maar een imitatie uit Hollywoodfilms.

De moeder van de bruid is geschokt maar legt zich toch neer bij de wens van de dominee.

Ter dood veroordeelde Belg steekt man neer

Icoon MisdaadEen ter dood veroordeelde Belg heeft woensdagnacht de stiefvader neergestoken van een maandag in het verkeer verongelukt 6-jarig meisje. Het slachtoffer stond in Luik, bij de plaats waar het ongeval had plaatsgevonden, zijn stiefdochtertje te herdenken.

De dader, de 38-jarige Claude Keuppens, reed daar toevallig met zijn broer heel hard met de auto langs. De stiefvader gaf aan hier niet van gediend te zijn. Daarop stopte de auto en reed een stukje terug. Vervolgens stapte Keuppens uit en trok een mes. Hij stak de rouwende stiefvader met het mes en raakte hierbij een slagader. Hierna sloegen de inzittenden van de wagen op de vlucht. Getuigen noteerden de nummerplaat van hun wagen, waarna ze door de politie geïdentificeerd en opgepakt konden worden.

Claude Keuppens werd in 1993 tot de doodstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een roofmoord in november 1991. Later werd die straf automatisch omgezet in levenslange dwangarbeid. Anders dan in Nederland is in België levenslange celstraf niet levenslang zitten. Keuppens had normaal gesproken wel tot 2017 in de cel moeten blijven, maar was inmiddels al weer voorwaardelijk vrijgelaten.

De stiefvader is ondertussen aan de beterende hand. De dader verklaarde dat hij zich van de feiten niets kon herinneren omdat hij veel gedronken had. Hij is ingesloten in een gevangenis.

"Halo 3 is overhyped"



Hypen is een belangrijk hulpmiddel om een game goed te laten verkopen. Microsoft lijkt deze techniek prima te beheersen gezien de immense hype die er de laatste weken is opgebouwd rondom Halo 3. Gigantische bedragen worden uitgegeven aan reclame-campagnes, de Master Chief is te zien op waterflesjes en er is zelfs een Halo 3 auto. Overdrijft Microsoft met deze hype of is het goed voor de games-industrie?

Minister tegen woontoren in Utrecht

Icoon BinnenlandsMinister Jacqueline Cramer van Milieu is tegen de bouw van de toren 'Belle van Zuylen' in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. De toren moet de hoogste van Nederland worden. Ze vindt net als rijksbouwmeester Mels Crouwel dat de toren niet past in een omgeving van overwegend laagbouw.

De plannen voor de toren zijn er al een tijdje. Het gebouw moet 262 meter hoog worden. Dat is flink hoger dan de Domtoren van 112 meter, dat nu het hoogste gebouw van Utrecht is.

Cramer zich af of de toren past in de omgeving waar hij is gepland, vooral omdat er in de buurt overwegend laagbouw staat en het gebied grenst aan het Groene Hart. Maar ze gaat het advies over de 'Belle van Zuylen' nog verder bestuderen om vervolgens daarover de Tweede Kamer te informeren.


De Belle van Zuylen

Vechtpartij extreemrechts en -links in Amsterdam

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag in Amsterdam een demonstratie van de extreemrechtse Nationalistische Volks Beweging (NVB) beëindigd, nadat meteen bij het begin rond 13.00 uur gevechten waren uitgebroken.

De enkele tientallen NVB-aanhangers werden op het Surinameplein aangevallen door tegenstanders, op het moment dat de demonstratie begon. De politie haalde de vechtersbazen uit elkaar. Daarna werd iedereen gesommeerd uit elkaar te gaan en werd de actie gestaakt. De NVB-demonstranten werden in een bus afgevoerd.

De NVB'ers wilden demonstreren tegen de verplaatsing van een oorlogsmonument. Linkse actievoerders, verenigd in 'Antifascistische Actie Amsterdam',  hadden aangekondigd elders in het stadsdeel een tegendemonstratie te houden.

Het monument, een wit kruis, stond tot begin vorig jaar op de hoek van het plein waar de Westermoskee zou komen. De Baarsjes gaf het monument tijdelijk een andere bestemming omdat het toekomstig bouwverkeer in de weg stond. De NVB denkt dat het christelijk symbool in werkelijkheid het veld heeft moeten ruimen omdat er relatief veel moslims in het stadsdeel wonen. De verplaatsing zou een teken zijn van de vermeende islamisering van Nederland.

De actievoerders van de NVB waren van plan een nieuw wit kruis neer te zetten op de plek waar het originele exemplaar eerst stond. ''Jammer dat het voorbij is'', zei hun woordvoerder nadat de actie was beëindigd. De linkse manifestatie op het Mercatorplein mocht wel gewoon doorgaan. ''De politie kiest voor de zijde van links'', aldus de NVB-woordvoerder.

Drie aanhangers van extreemrechts raakten bij de vechtpartij lichtgewond. De politie hield zes personen aan, aldus een woordvoerster. Het is onbekend tot welke partij zij behoren.



Het verwijderde kruismonument. Op de achtergrond had de Westermoskee gebouwd moeten worden. (Terrein op de foto is inmiddels gesloopt en ligt nu braak)

Kruys verlengt contract bij Dordrecht

Gert Kruys heeft zijn contract met FC Dordrecht verlengd tot medio 2010. In het contract is opgenomen dat Kruys tussentijds mag vertrekken als er zich een eredivisieclub meldt.

De leiding van de club uit Dordrecht is zeer tevreden over de Utrechtse oefenmeester: "Gert is enorm belangrijk voor de club. Hij past perfect bij FC Dordrecht en de samenwerking is uitstekend."

Ook Kruys ziet een grote uitdaging in een langer verblijf in Dordrecht: "Het is hier echt fantastisch werken en ik zie absoluut een mooie toekomst voor de club. We hebben een geweldig team en een selectie met ontzettend veel mogelijkheden."

[DTM] Uitslag kwalificatie

Martin Tomczyk blijft in een goede vorm steken. De Duitser verzekerde zich vanmiddag van poleposition voor de voorlaatste DTM-race in Barcelona.

Op een nat Circuit de Catalunya hield de coureur van Audi de Mercedessen van Mika Hakkinen en Bruno Spengler achter zich. Mattias Ekström, de leider in het algemeen klassement, wist zich niet de kwalificeren voor de derde en laatste sessie. De Zweed bleef steken op de tiende plaats.

In de stand om de titel leidt Ekström met 44 punten. Tomczyk heeft 40 punten, Spengler volgt met 34 punten.

Uitslag

Pos. Rijder Team TijdVerschil
1Martin TomczykAudi Sport Team Abt Sportsline1:18.689
2Mika HäkkinenAMG Mercedes1:18.868+ 0.179
3Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG Mercedes1:19.483+ 0.794
4Bernd SchneiderOriginal-Teile AMG Mercedes1:19.498+ 0.809
5Jamie GreenSalzgitter AMG Mercedes1:19.540+ 0.851
6Gary PaffettLaureus AMG Mercedes1:19.617+ 0.928
7Timo ScheiderAudi Sport Team Abt Sportsline1:19.766+ 1.077
8Alexandros Margaritisstern AMG Mercedes1:20.061+ 1.372
9Mike RockenfellerAudi Sport Team Rosberg1:19.685+ 0.724
10Mattias EkströmAudi Sport Team Abt Sportsline1:19.744+ 0.783
11Tom KristensenAudi Sport Team Abt Sportsline1:20.164+ 1.203
12Paul di RestaJAWA4U.de AMG Mercedes1:20.207+ 1.246
13Christian AbtAudi Sport Team Phoenix1:20.251+ 1.290
14Daniel la RosaTrekStor AMG Mercedes1:20.687+ 1.726
15Markus WinkelhockFuturecom TME Audi1:20.306+ 1.566
16Alexandre PrématAudi Sport Team Phoenix1:20.319+ 1.579
17Lucas LuhrAudi Sport Team Rosberg1:20.483+ 1.743
18Mathias LaudaTrilux AMG Mercedes1:20.518+ 1.778
19Susie StoddartTV Spielfilm AMG Mercedes1:20.604+ 1.864
20Vanina IckxFuturecom TME Audi1:21.403+ 2.663

PS3-versie van UT3 krijgt minder maps dan de PC-versie

Mark Rein heeft in een interview over Unreal Tournament 3 aangegeven dat de PS3-versie iets minder content zal bevatten dan de PC-versie. De planning is dat de PS3-versie in november dit jaar nog zal uitkomen.

De reden dat er minder content aanwezig is in de PS3-versie is omdat de soepele gameplay op sommige maps niet gegarandeerd kon worden. "He said that there would be a couple of maps that would be left out of the PS3 version simply because the system didn't have the resources to produce a smooth gameplay experience.".

Verder vertelde hij dat er plannen zijn om users hun mods te laten verkopen via het PlayStation Network. Uiteindelijk zullen dan de meest populaire mods gebundeld worden en verkocht kunnen worden als een nieuw UT3-pack.

[F3] Uitslag race 1

In een regenachtig Barcelona heeft Edoardo Mortara zijn eerste zege in de Formule 3 Euroseries geboekt.

In de eerste race van dit weekend bleef Mortara op het Circuit de Catalunya Nico Hülkenberg voor, die vanaf pole position was gestart. De Duitser raakte zijn koppositie kwijt nadat hij eventjes naast de baan terecht kwam. Romain Grosjean, de leider in het algemeen klassement, eindigde als derde en zag concurrent Sebastien Buemi uitvallen.

Renger van der Zande eindigde vandaag als zevende en start morgen tijdens de tweede race vanaf de eerste rij naast Edoardo Piscopo, die als achtste eindigde. Yelmer Buurman wist de finish niet te halen.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd
1 E. Mortara Signature-Plus 40:03.576
2 N. Hulkenberg ASM Formule 3 + 1.208
3 R. Grosjean ASM Formule 3 + 4.994
4 T. Dillmann ASM Formule 3 + 8.275
5 J. Jakes Manor Motorsport + 12.912
6 F. Mailleux Manor Motorsport + 20.341
7 R. Van der Zande Prema Powerteam + 28.366
8 E. Piscopo ASL Mücke Motorsport + 29.690
9 H. Schlegelmilch HS Technik + 37.211
10 Y. Clairay Signature-Plus + 41.931
11 K. Kobayashi ASM Formule 3 + 42.708
12 T. Sandtler Jo Zeller Racing + 45.287
13 F. Salaquarda HBR Motorsport + 48.900
14 D. Clos Signature-Plus + 49.722
15 M. Holzer AM Holzer Rennsport + 57.439
16 C. Allemann Manor Motorsport + 1:01.952
17 J. Summerton RC Motorsport + 1:02.524
18 M. Patrizi Prema Powerteam + 1:17.471
19 S. Afanasiev HBR Motorsport + 1:18.981
20 M. Götz RC Motorsport + 6 ronden
21 S. Buemi ASL Mücke Motorsport -
22 B. Shaaban HBR Motorsport -
23 E. Hankey HS Technik -
24 Y. Buurman Manor Motorsport -
25 J. Vernay Signature-Plus -

Wenger: "Focussen op Derby"

Afgelopen woensdag, na de overwinning in de Champions League op Sevilla, sprak Robin van Persie nog van buitenaards voetbal van Arsenal. De trainer van Arsenal, Arsene Wenger, vindt dat het erg goed gaat, maar waarschuwt zijn ploeg voor al te veel vertrouwen.

"Vorig seizoen hebben we het laten liggen in wedstrijden als die van zaterdag tegen Derby County. Dat moet nu anders. We staan nu bovenaan, terwijl drie maanden geleden mensen nog beweerden dat we niet bij de eerste vier zouden eindigen", aldus de Fransman. "Dat weten de spelers, alles kan ineens omslaan, maar dat moeten we voorkomen. Ik teken voor een 1-0 zege."

[Update] Problemen met Halo 3 Limited Edition

Het zal vrij weinig mensen ontgaan zijn dat Halo 3 bijna uit komt. De game zal verschijnen in drie uitvoeringen, namelijk een gewone, een Limited en een Legendary Edition.

De speciale doosjes die vervaardigd zijn voor de Limited en Legendary Editions zijn echter niet vrij van ontwerpfouten. Het klemmetje dat de game-disc op z'n plaats moet houden is namelijk niet hoog genoeg. Hierdoor kan de disc tijdens het transport los schieten en gaan zwerven door het doosje. Logisch gevolg hiervan is dat de disc krassen op kan lopen voordat hij zelfs maar je console gezien heeft. Mocht je de Legendary of Limited Edition besteld hebben, kun je dus het beste bij ontvangst direct controleren of de disc krasvrij is.




[Update]
Er is gebleken dat de pers een andere Legendary Edition krijgt opgestuurd dan degene die in de winkels zal liggen. In onderstaande video kun je zien dat de retail-versie van de Legendary Edition in twee normale DVD-doosjes zal zitten.

Tsjetsjeense guerrilla achter aanslag op trein

Icoon TerrorismeEen Tsjetsjeense groepering heeft vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag op een sneltrein die afgelopen zomer tussen Moskou en Sint-Petersburg reed. De groep stelde in een verklaring dat het commando Riadus Salichijin de bom plaatste.

Circa zestig mensen raakten 13 augustus gewond toen ten zuidoosten van Sint-Petersburg de rails door een bomontploffing ernstig werd beschadigd. De trein 'Nevski Express' kwam met een snelheid van 190 kilometer per uur op de plek af en ontspoorde.

Van Tsjetsjeense guerrillastrijders wordt de laatste tijd betrekkelijk weinig meer vernomen. Een van de aanvoerders, Dokoe Oemarov, heeft geklaagd over geldgebrek.

'Amsterdamse recherche moet zaken laten liggen'

Icoon MisdaadDe recherche in Amsterdam moet door een personeeltekort belangrijke zaken laten liggen. Het gaat daarbij om zedenzaken, drugscriminaliteit en financiële criminaliteit.

,,Het aanbod is fors en we hebben gewoonweg de ruimte niet'', zegt vertrekkend recherchechef Willem Woelders vandaag in de Volkskrant. ,,Voor slachtoffers is dat emotioneel lastig, zeker op het gebied van zedenmisdrijven.''

De Amsterdamse recherche heeft momenteel 85 vacatures op een personeelssterkte van 850 man. Daarnaast werken er in de vijf districten ongeveer 310 rechercheurs, terwijl dat er 400 zouden moeten zijn. De onderbezetting heeft te maken met vergrijzing en het vertrek van rechercheurs naar anders korpsen. Dat wordt onvoldoende gecompenseerd door nieuwe aanwas.

Politiecommissaris Woelders waarschuwde recent ook dat een groep jonge Marokkanen klaar staat om door te stoten naar de criminele top in Nederland. Zij begonnen enkele jaren terug als kleine criminelen in hun eigen wijk, maar werken inmiddels landelijk.

Woelders is vanaf 1991 recherchechef geweest in de hoofdstad. Hij wordt plaatsvervangend korpschef van de regiopolitie Utrecht.

Timmermans: Donner is zo flexibel als loden deur

Icoon PolitiekCDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) is zo flexibel als een loden deur bij min 20 graden. Dat stelde PvdA-staatssecretaris Frans Timmermans vandaag in het radioprogramma Tros Kamerbreed over de discussie binnen het kabinet over aanpassing van het ontslagrecht.

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar onderstreepte afgelopen week in de Tweede Kamer nog eens dat de voorstellen om het ontslagrecht te versoepelen die het kabinet deze zomer heeft voorgelegd aan werkgevers en de vakbeweging, voor zijn partij niet aanvaardbaar zijn. Volgens Timmermans is het nu aan Donner om met een nieuw voorstel te komen.

Project Origin trailer

Hieronder is de Project Origin trailer te bewonderen. Deze game is de opvolger van de shooter F.E.A.R. die bekend stond om de spookachtige kleine meisjes en andere horror invloeden. Project Origin lijkt hierop voort te borduren en het filmpje geeft al een aardige indruk van de heftige en akelige situaties waarin je terecht zult komen.

De game zal verschijnen op de PC, de PS3 en de Xbox 360, waneer precies is nog niet bekend.

Grant beschikt niet over de benodigde papieren

Avram Grant is dan wel de definitieve opvolger van José Mourinho als trainer bij Chelsea, het is nog maar de vraag of hij ook zomaar aan de slag kan. Chelsea heeft vandaag het gerucht bevestigd dat Grant de benodigde papieren niet heeft om vast in dienst te treden als hoofdtrainer.

Grant beschikt niet over een UEFA pro-licentie, die volgens de regels van zowel de UEFA als de FA Premiership vereist is om coach te zijn op het hoogste niveau. De 52-jarige trainer kan voor maximaal twaalf weken dispensatie krijgen. In enkele gevallen hebben coaches definitief in de Engelse Premier League dispensatie gekregen. Glenn Roeder was de laatste. Hij mocht vorig jaar, zonder de juiste papieren, aan de slag bij Newcastle United.

Vlaamse mag maar 10 km rijden

De rechter heeft een 97-jarige Vlaamse onder strenge voorwaarden de komende twee jaar de weg weer opgestuurd. Ze moet echter in een straal van tien kilometer rond haar huisje blijven, ze mag alleen overdag rijden en beslist niet op de snelweg.

De beperkingen zijn de vrouw opgelegd, omdat ze net is hersteld van een oogoperatie. Vorig jaar heeft ze met haar slechte ogen een botsing veroorzaakt en is hierna doorgereden.

Hélène Placklé uit Diest, die vroeger een schooljuf is geweest, is niet blij dat ze aan 'een lange ketting' wordt gelegd. Ze wil daarom de uitspraak aanvechten.

"Als ik naar mijn zus rijd, is dat 17 kilometer. Ik ben toch geen gevaar op de weg, want ik rij hooguit in de derde versnelling", zo vertelt de krasse Vlaamse vanochtend in een Vlaamse krant.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Puyol keert terug op het veld

Carles Puyol heeft de training bij FC Barcelona weer hervat. De verdediger kwam sinds juni niet meer in actie, omdat hij een operatie aan zijn knie moest ondergaan.

Sindsdien heeft Puyol geen enkele wedstrijd meer gespeeld. Inmiddels heeft de speler zich weer bij de selectie van trainer Frank Rijkaard gevoegd. Het herstel van zijn knie verloopt namelijk voorspoedig.

Puyol voerde tijdens zijn eerste training een aantal passoefeningen uit. Ook deed hij mee aan een partijspel met de overige spelers.

Jie mist finale in Taiwan

Yao Jie heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Taiwan Open. De Nederlandse badmintonster verloor in de halve eindstrijd van de Chinese Wang Chen. De setstanden waren 14-21 en 21-23.

Vanaf het begin leek Wang Chen het duel te bepalen, waardoor Jie nauwelijks kansen kreeg om punten te maken. In het tweede gedeelte wist de Nederlandse haar opponente van het net weg te houden. Hierdoor kon de eerstgenoemde beter in haar spel komen.

Toch verloor Jie ook de tweede set, aangezien Wang Chen in de verlenging het beste was en de Nederlandse de aanvallen van haar tegenstandster niet kon pareren.

FC Den Bosch boos op RTL

FC Den Bosch is boos op RTL Nederland. In de voetbaluitzending, die vrijdagavond te zien was, werd een artikel met trainer Theo Bos getoond. De titel van dit bericht was: 'Theo Bos wil de play-offs halen'.

De presentator van dit tv-programma, Jan-Joost van Gangelen, voegde hier de volgende uitspraak aan toe: "Dit artikel stond vandaag in het programmaboekje van FC Den Bosch en dus hebben daar een paar mensen zitten te slapen, want de play-offs zijn al lang binnen."

FC Den Bosch was, op zijn zachtst gezegd, niet bij met de uitspraak die Van Gangelen deed. In een officiële verklaring maakte de Bossche club het volgende bekend: "FC Den Bosch is niet gediend van deze uitspraak, want het artikel dat RTL liet zien, komt NIET uit het programmaboekje van FC Den Bosch tegen FC Emmen, zoals RTL wel naar buiten brengt. Het artikel dat RTL heeft getoond in de uitzending komt uit de presentatiegids van FC Den Bosch, die aan het begin van dit seizoen is verschenen. En waarin Theo Bos voorafgaand aan het seizoen de doelstelling aangeeft voor de competitie 2007-2008. FC Den Bosch vindt het zeer vervelend dat RTL de informatie onjuist heeft weergegeven."

Gelders dorp ontsnapt aan ramp

De inwoners van het Gelderse Dieren zijn ternauwernood aan een gewisse dood ontsnapt. Het scheelde weinig of het dorp was wereldnieuws geworden wegens de ontploffing van een fikse granaat.

Een 69-jarige oud-ijzerboer vond de granaat 's morgens in zijn aanhangertje. Samen met een collega besloot hij het explosief af te leveren bij het politiebureau. "Ze zijn kriskras door Dieren gereden, over allerlei verkeersdrempels en andere hobbels terwijl die granaat los in de aanhanger lag", aldus een politiewoordvoerder. "Die rit was levensgevaarlijk."

Eenmaal op het bureau aangekomen, werd onmiddellijk het Explosieven Opruimingscommando gebeld. Deze stoere mannen brachten de granaat op een weiland buiten het dorp tot ontploffing.

De handelaar heeft achteraf de schrik nog in de benen. "We dachten niet dat het ritje naar het politiebureau zoveel kwaad zou kunnen. Maar toen we met de auto voor het bureau stonden, werd ons verzocht toch maar even verderop te parkeren", vertelt hij. Pas toen begrepen de twee heren waar ze mee bezig waren. "We hadden onszelf onderweg wel kunnen opblazen."

De beste man heeft geen enkel idee waar het explosief vandaan komt. "Mensen gooien wel vaker wat bij me in de aanhanger omdat ze nu eenmaal weten dat ik in oud ijzer handel. Maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en hopelijk blijft het hier ook bij."

El Gaaouiri waarschijnlijk gescheurde enkelbanden

Gisteren konden de artsen door de zwelling niets met zekerheid zeggen, maar Samir El Gaaouiri lijkt zijn enkelbanden te hebben gescheurd.

In de zesde minuut van de wedstrijd tegen NAC Breda moest de aanvaller van het veld worden gedragen. Met gescheurde banden is hij zeker enkele maanden uit de roulatie. Welke schade El Gaaouiri precies heeft opgelopen, kan pas worden geconstateerd als zijn enkel minder gezwollen is.

Meer auto's verkrijgbaar voor Forza Motorsport 2



Binnenkort zal er nieuwe downloadable content voor Forza Motorsport 2 op Xbox Live verschijnen, ontwikkelaar Turn 10 heeft hiervan de details bekendgemaakt. Dankzij deze downloads zul je met 11 nieuwe auto's de wegen kunnen bestormen. Eén auto zal gratis te downloaden zijn, terwijl de overige 10 tesamen komen in één pack. Dit pack zal 400 Microsoft Points zal gaan kosten.

De 2007 SEAT Leon Cupra zal gratis verkrijgbaar zijn en de carpack zal de volgende auto's bevatten:

2006 Audi R10 (#8 Audi Sport Team Joest) Prototype
1970 Dodge Challenger R/T Hemi
2006 Dodge Challenger Concept
2006 Honda Civic Si Coupe
2007 Honda Civic Type-R
1967 Lamborghini Miura P400
2006 Lamborghini Miura Concept
2007 Porsche 911 GT3 RS (997)
2007 Saturn Sky Red Line
2007 SEAT Leon Supercup

6 weken cel voor drievoudige kattenmoord

Een man uit het Friese Franeker hoorde gisteren een straf van zes weken tegen hem eisen, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij is veroordeeld wegens het omleggen van drie katten.

De twee herdershonden van de 'Catkiller' zijn in beslag genomen. Omdat de Fries de honden niet meer terugkrijgt, kunnen ze op zoek naar een nieuwe baas.

"Het is niet vrolijk hoe die katten aan hun einde gekomen zijn", steunde de rechter. "Ze zijn simpelweg verscheurd."

Een bazin van een poes krijgt binnenkort 435 euro op haar bankrekening gestort van de kattenhater. Zij had haar poesje laten cremeren, en krijgt de kosten daarvoor vergoed.

Van Gaal: "AZ - Ajax redelijk cruciaal"


AZ dreigt al vroeg in het seizoen af te moeten haken in de titelstrijd. Als de Alkmaarders morgen verliezen van Ajax, dan loopt de achterstand op de Amsterdammers op tot zes punten.

De trainer van AZ, Louis van Gaal, is zich er dan ook van bewust dat zijn elftal morgen een goed resultaat moet behalen. "Wij staan inmiddels op de grootste achterstand. Voor ons is de wedstrijd dus redelijk cruciaal", aldus Van Gaal.

Dit seizoen morste AZ al punten tegen Sparta (2-2) en Vitesse (0-1). Desalniettemin maakt Van Gaal zich nog geen zorgen. "Vorig jaar hebben we ook lang achter gestaan en uiteindelijk kwam het er op het einde van de rit pas allemaal op aan. De trainingen zijn wel al van een heel hoog niveau, maar dat hebben we vooralsnog niet kunnen vertalen naar de wedstrijden."

Mocht AZ morgen weten te winnen, dan ligt de club volgens Van Gaal op hetzelfde niveau als vorig seizoen. "Als we zondag winnen hebben we net zoveel punten als vorig seizoen rond deze tijd. Het spelniveau is echter het belangrijkste. Als dat hoger wordt, komt de rest vanzelf".

Paris date met verlegen pizzabezorger

Icoon ShowbizzWe hebben toch al bijna twee dagen niks meer van Paris gehoord, dus je zult je vast afvragen hoe het met haar is. Nou, ze heeft weer een scharrel. Wie dacht dat de 'gewone man' geen kans bij haar maakt, heeft het mis. De 26-jarige Paris heeft namelijk een 20-jarige pizzabezorger aan de haak geslagen. De twee hebben elkaar ontmoet in een nachtclub in Las Vegas.

Volgens vrienden van pizzabezorger Alex Vaggo is hij erg verlegen. "Hij kan Paris nooit aan, ze eet hem levend op". Wel vindt iedereen hem een enorme bofkont. "Alex vloog naar L.A. om wat extra geld te verdienen als pizzabezorger. Wie had ooit gedacht dat hij met Paris zou aanpappen?"

Hilton paradeerde trots met haar nieuwe verovering door de straten van L.A. en heeft hem zelfs al meegenomen naar haar ouders in Bel Air.

Met dank aan laforest voor de submit.

Peter Moore krijgt $22 miljoen aandelen van EA

Electronic Arts heeft haar nieuwe baas van EA Sports beloond met $22 miljoen dollar aan aandelen. Los van deze genereuze gift verdient Moore sowieso $550.000 dollar per jaar, met een aantal leuke bonussen. Eerder kreeg Moore al $1,500,000 dollar van EA ter compensatie vanwege zijn ontslag bij Microsoft. Misschien iets voor de Nederlandse politiek om tegen aan te schoppen?



Brothers in Arms: Hell's Highway uitgesteld naar Q1 2008

Ubisoft heeft bekend gemaakt dat Brothers in Arms: Hell's Highway is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2008. Eerder zou de game nog uitkomen in het vierde kwartaal van dit jaar. Ondanks het uitstel komt er binnenkort nog wel een beta test. Dit derde deel van de Brothers in Arms-serie zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".



Crysis demo een maand uitgesteld

De demo van Crysis zou eigenlijk op 25 september verschijnen, maar EA heeft dit uitgesteld naar 26 oktober. De reden hiervoor is niet bekend. Crysis gaat over een high-tech Delta Force eenheid die naar Noord-Korea wordt gestuurd om een neergestorte asteroïde te onderzoeken, omdat de desbetreffende regering er geheimzinnig over doet. Net zodra de spanning tussen de Noord-Koreanen en de Amerikanen een hoogtepunt bereikt verschijnt er een enorm ruimteschip vanuit de asteroïde, waarbij ook een groot deel van het gebied onder een laag ijs raakt. Vanaf dan slaan de facties hun handen ineen om de buitenaardse wezens te verslaan.

Legende Bonds moet weg bij Giants

Honkballegende Barry Bonds moet vertrekken bij de San Franciso Giants. Vorige maand schreef de 43-jarige Bond nog geschiedenis door de 756ste homerun uit zijn carrière te slaan. Nu krijgt hij na vijftien jaar geen nieuw contract meer aangeboden.

"Barry is de beste speler van zijn generatie en een van de beste aller tijden, maar nu is zijn tijd gekomen om ons te verlaten", aldus Peter Magowan, de clubeigenaar. "Hij was natuurlijk niet tevreden, maar echt verrast leek hij niet".

Bonds sloeg inmiddels 762 homeruns, en blijft daarmee het 33 jaar oude record van de legendarische Henk Aaron (755) ver voor. Al gaat het gerucht dat hij jarenlang anabolica heeft genomen. Bonds heeft elke betrokkenheid altijd naar het land der fabelen verwezen.

[TGS] Sega zet hoog in op Mario & Sonic

Masanao Maeda, een hoge pief bij Sega, heeft op de TGS voorspeld dat Mario & Sonic at the Olympic Games voor de Wii en Nintendo DS, dat deze kerst uit zal komen, 4 miljoen keer over de toonbank zal gaan. Ter vergelijking, dit voorspelde verkoopaantal is 20% van Sega's verkochte spellen van het afgelopen fiscale jaar. Hij heeft verder niet weten de specificeren of het hier om het aankomende jaar gaat, of om de totale levensduur van het spel.

Als Sega deze grote woorden waarmaakt zal Mario & Sonic at the Olympic Games zich kunnen meten met titels als Halo 3, Super Mario Galaxy en de nieuwe Ratchet & Clank als één van de knallers van volgend jaar.

[TGS] Line-up SNK bekend gemaakt

SNK heeft op de Tokyo Game Show hun line-up voor het komende jaar bekend gemaakt. De volgende games moeten allemaal uit gaan komen tussen nu en eind 2008. We zien een aantal bekende titels van SNK zoals Metal Slug en King of Fighters. Wanneer de games exact uitkomen is nog niet bekend.

- The King of Fighters Collection: The Orochi Saga (Wii, PS2, PSP)
- Samurai Shodown Anthology (Wii, PS2)
- SNK Arcade Classics Volume 1 (PS2, PSP)
- Metal Slug 7 (NDS)
- Samurai Shodown Sen (Arcade)
- King of Fighters XII (Arcade)
- King of Fighters: Maximum Impact Regulation 'A' 2 (Arcade)
- Magician Lord (Wii Virtual Console)
- Metal Slug 3 (Xbox 360 XLA)
- Samurai Shodown 2 (Xbox 360 XLA)


Logo van KoF XII

[MotoGP] Pedrosa start vanaf pole

De Spanjaard Dani Pedrosa start morgen tijdens de Grand Prix van Japan vanaf poleposition in de MotoGP. Pedrosa reed in de kwalificatie de snelste tijd.

De Italiaan Valentino Rossi vertrekt vanaf de tweede plaats, titelverdediger Nicky Hayden vanaf de derde. Leider in het kampioenschap, de Australiër Casey Stoner, vertrekt morgen vanaf de negende plek.

In de 250cc-klasse start de Japanner Shuhei Aoyama morgen vanaf pole. De Italiaan Mattia Pasini liet de snelste tijd noteren in de 125cc-klasse.

CD: Hellogoodbye - Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!

Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! Het klinkt als een zwaar foute jaren zeventig B-film van het thrillergenre waar 'Killer Tongue' nog mee kan wedijveren. Plakkerig donkerrood bloed druipt van je schermen, schaars geklede, slanke deernes glijden over je scherm en vallen uiteindelijk ten prooi aan één van de hiervoor genoemde monsterlijke creaties. Het is echter het eerste volwaardige studioalbum van Hellogoodbye.

Kutdag of niet?

Vrijdag 21 september 2007. Het is natuurlijk allemaal een kwestie van perceptie. Als we nu erg focussen op het feit dat Balkenende en consorten ons voor zwakzinnig houden, dan is het de komende vier jaar waarschijnlijk iedere dag een kutdag.

Laten we dus even letten op de positieve dingen. Zo hebben wij een kunstgebit in ieder geval nog in de basisverzekering zitten en gaat de medische wetenschap er sowieso nog dagelijks op vooruit achteruit eh... iets in ieder geval. Wel een risico dat iedere oma nu weer kriebelende eierstokken krijgt.

Al met al kunnen we het toch geen kutdag noemen. Zeker voor onze 'Haagse vrienden' niet..

WRR: Vermijd het woord allochtoon

Icoon PolitiekDe Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vindt niet alleen dat dubbele paspoorten moeten worden behouden, zoals gisteren werd gemeld, maar ook dat het woord allochtoon zo min mogelijk moet worden gebruikt. Dat blijkt uit het WRR-rapport 'Identificatie met Nederland', dat maandag aan de regering wordt aangeboden.

Opmerkelijk is dat het woord allochtoon door de WRR zelf werd geïntroduceerd in 1989. In 1971 werd het overigens al voor het eerst gebruikt als vervanger van het woord immigrant of gastarbeider. Maar nu is het woord ''niet neutraal meer'', stelt de Raad. Het gebruik van de termen 'allochtoon-autochtoon' is naar de mening van het adviesorgaan vaak contraproductief. ''Identificatie van personen moet worden afgestemd op de context. Het is vaak relevanter als overheid, media en wetenschap melden dat iemand bijvoorbeeld trambestuurder of advocaat is, dan dat zijn ouders in Marokko zijn geboren.''

Onderwijs
De Raad vindt ook dat basisscholen de wettelijke opdracht moeten krijgen een ''verbinding'' te leggen tussen bevolkingsgroepen. Vrijheid van onderwijs moet onverkort blijven gelden, vindt het adviesorgaan, maar dat mag geen reden zijn om experimenten met gemengde scholen te belemmeren. Feitelijk vindt de WRR dat onwillige 'blanke-witte' basisscholen via de wet een halt toegeroepen moet kunnen worden.

Verder meent de Raad dat niet alleen nieuwkomers zich moeten aanpassen aan de normen van Nederland, maar ook dat Nederlanders bereid moeten zijn hun normen aan te passen aan die van nieuwkomers. Bijvoorbeeld op het terrein van religie en seksualiteit. Zo is de tolerantie voor de islam te laag en zijn vraagtekens bij de seksualisering van onze samenleving gerechtvaardigd.

Bashen
Vorig jaar zorgde een rapport van de WRR, waarin stond dat Nederlandse politici moesten stoppen de islam te bashen, voor veel ophef. Erkend moest worden dat de islam wel degelijk een rol kan spelen bij het realiseren van democratie en mensenrechten. Toenmalig CDA-fractieleider Maxime Verhagen, de huidige minister van Buitenlandse zaken, werd beschuldigd van stemmingmakerij in het debat over islam en de sharia.

Verhagen reageerde indertijd geïrriteerd en sprak van ''studeerkamerpolitiek''. Geert Wilders noemde het rapport uit 2006 ''de taal der dwazen''.

Jankovic maakt einde aan opmars Davenport

Jelena Jankovic heeft bij het WTA-toernooi in Peking de finale weten te bereiken ten koste van Lindsay Davenport. Jankovic versloeg de Amerikaanse met 6-3 en 7-5.

Vorige week maakte de 31-jarige Davenport haar rentree bij het toernooi op Bali, en ze won dat toernooi. Ze was toen onder meer te sterk voor Jankovic, die zich ditmaal niet liet verrassen.

In de tweede set bij de stand 5-5 wilde Davenport serveren, maar ze werd geraakt door een bal van Jankovic. "Je hoeft je niet als een 12-jarige te gedragen. We zijn profs", aldus een mopperende Davenport. "Ik was gefrustreerd maar deed het niet express. Ik heb op de baan direct sorry gezegd", zei Jankovic

Samenscholingsverbod op Kanaleneiland

PolitieUtrecht gaat strenge maatregelen nemen om de rust in de wijk Kanaleneiland te herstellen. Burgemeester Annie Henny Brouwer-Korf (PvdA) gaat daartoe een samenscholingsverbod instellen op een gedeelte van Kanaleneiland-Noord. Directe aanleiding is het feit dat een tv-ploeg van RTL die een reportage wilde maken over de straatterreur van hangjongeren, tot driemaal toe binnen vijf minuten de wijk werd uitgejaagd.

Ook heeft de politie moeite om de orde te handhaven. Utrechtse agenten die op straat verdachten willen oppakken, moeten daar volgens de politie nu vanaf zien omdat ze door andere jongeren worden bedreigd. De burgemeester spreekt van een ''kritieke'' situatie. Hier zou het er volgens haar ''om spannen'' of de autoriteiten er de baas blijven.

RTL wilde voor het programma 4 in het land opnamen maken in Kanaleneiland-Noord over hekken die de gemeente rond een seniorenflat plaatste om vluchtroutes voor criminelen op scooters af te snijden. Omdat ze door jongeren werden weggejaagd en bedreigd besloot de redactie buurtbewoners undercover te interviewen. Daarin gaven buurtbewoners aan de politie niet meer te bellen als hun iets overkomt. ''Als je dat doet, ben je de lul. Dan pakken die jongeren je.''

Volgens de burgemeester is de veiligheid in de wijk eigenlijk alleen weer terug te brengen, als probleemkinderen al rond hun twaalfde gedwongen uit gezinnen worden gehaald en in speciale opvoedingscentra worden geplaatst. PVV-leider Geert Wilders baarde van de week nog opzien door tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer nog te refereren aan de situatie rond de seniorenflat in Kanaleneiland-Noord. Volgens de PVV-leider worden de bewoners ''geteisterd'' door ''Marokkaanse straatterroristen''.

Kanaleneiland staat al jaren bekend om overlastgevende jeugd. In mei van dit jaar rapporteerde het Algemeen Dagblad nog dat de politie er niet in slaagde de overlast te verminderen. En in 2001 verscheen op FOK! al het eerste bericht over de wijk, onder de veelzeggende titel Het is oorlog op Kanaleneiland.

DVD: Ground Zero - The Live Registration

Ground Zero 2007 De tweede editie van Ground Zero werd gehouden op de magische datum 07.07.07. De organisatie van dit feest was in handen van Multigroove en UDC. Naast de cd is er uiteraard ook een dvd met beelden van het evenement. De schijf komt, net als de cd, in een mooie kartonnen verpakking die geheel is opgemaakt in de stijl van het feest. Er zijn beelden te zien van, onder andere: Mark EG vs. Proteus, Miss Djax, One Man / Half Machine, Darrien Kelly, Nosferatu, Champ-e-on, Human Resource en Dano.

Acht man vast na groepsverkrachting Emmen

MisdaadIn verband met een groepsverkrachting van een 16-jarig meisje in Emmen zijn de laatste dagen in totaal acht verdachten aangehouden. De verdachten, in de leeftijd van 16 tot 24 jaar oud, zijn afkomstig uit Emmen, Coevorden, Groningen en Luttenen. Nog onbekend is of alle verdachten ook daadwerkelijk seksuele handelingen met het meisje hebben verricht.

Het slachtoffer werd vorige week zaterdag verkracht. Volgens een woordvoerder van justitie zijn er aanwijzingen dat de groep bij meer verkrachtingen betrokken is.

Onder de verdachten zitten overigens vier jeugdspelers van FC Emmen.

Mourinho: "Geen Engeland of Portugal"

José Mourinho heeft gezegd dat hij zijn loopbaan niet wil vervolgen in Engeland of Portugal. Mourinho en Chelsea gingen afgelopen woensdag uit elkaar.

"Ik wil graag terugkeren naar Engeland, maar niet als mijn volgende stap. Het moet een ander land zijn, een andere ervaring," aldus de Portugees die uitsluit dat hij bondscoach van Portugal wordt. "Ik wil niet dat Luiz Felipe Scolari steeds achterom moet kijken met de gedachte dat ik het ga overnemen. Ik wil sowieso niet terugkeren naar Portugal."

Amerikaanse reiziger scherp in de gaten gehouden

Icoon AmerikaDe Amerikaanse reiziger wordt in het kader van de 'oorlog tegen het terrorisme' nauwlettend in de gaten gehouden door de overheid. Vooral elektronische data worden over de reislustige Amerikaan verzameld. Ze worden in principe voor vijftien jaar opgeslagen.

Mensenrechtenactivisten hebben dit volgens de zaterdageditie van de Washington Post na inzage in een aantal van deze dossiers naar voren gebracht. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft een systematiek opgezet om in de stroom reizigers die het land binnenkomt eventuele terroristen te herkennen. Maar ook over Amerikanen op reis wordt informatie verzameld en veel gedetailleerder dan tot dusverre werd aangenomen. Zo is er bijvoorbeeld een dossier dat vermeldt dat een Amerikaanse toerist een boek over marihuana had gekocht. Ook bevatten dossiers informatie over mensen bij wie Amerikanen in het buitenland op bezoek zijn geweest.

Ter Horst tegen SP-partijfinanciering via overheid

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil dat de overheid niet langer meewerkt aan de inkomensafdracht van SP-politici aan de partij. De PvdA-bewindsvrouw onderzoekt nog of de huidige praktijk in strijd is met de wet. Zo niet, dan wil zij de wet aanpassen.

Een woordvoerder van de minister heeft vandaag een bericht hierover in de Volkskrant bevestigd.

Ter Horst vindt het ''niet correct'' dat gemeenten, provincies en het Rijk het honorarium van volksvertegenwoordigers van de SP nu storten in de partijkas, waaruit de SP'ers vervolgens weer een vergoeding krijgen. Volgens haar moet het salaris direct naar Tweede Kamerleden en bestuurders gaan, zodat zij zelf kunnen beslissen of zij een deel afdragen aan hun partij.

Volgens de zegsman kiest Ter Horst hiermee dezelfde lijn als die van haar voorganger Johan Remkes. Die wilde eind vorig jaar al een einde maken aan de medewerking van de overheid aan de SP-betalingsregeling, maar dat kon hij volgens de woordvoerder niet doorzetten door de val van het kabinet.

Aerts terug onder de lat bij Willem II

Kenneth Vermeer is zijn basisplaats bij Willem II kwijt. De huurling van Ajax moet plaats maken voor Maikel Aerts. Aerts is volledig hersteld van de blessure aan zijn arm.

De coach van de Tilburgers, Dennis van Wijk, kan tegen Roda JC beschikken over een vrijwel complete selectie. Alleen Valencia, Douglas en Martha ontbreken vanwege blessures. Aanvoerder Delano Hill is weer fit, maarwaarschijnlijk zal hij niet in de basis starten om eerst meer wedstrijdritme op te doen.

Cooke wint Kampioenschap Vlaanderen

De Australische wielrenner Baden Cooke heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. In de sprint was Cooke zijn medevluchter Andy Cappelle te snel af. De Fransman Denis Flahaut eindigde op twintig seconden achterstand als snelste van het peloton.

Cooke maakte aanvankelijk deel uit van een kopgroep, die door het peloton op 10 kilometer van de streep werd teruggepakt. Alleen Cooke weigerde te capituleren. Cappelle sprong vervolgens naar hem toe. In de sprint was de Belg echter kansloos.

Lucius: "Wij zijn beter dan PSV"

Hij speelt voor Feyenoord, maar koestert nog altijd warme gevoelens voor zijn oude club PSV. Voor Theo Lucius is de wedstrijd aankomende zondag dan ook bijzonder.

“Ik speel nu voor Feyenoord en wil met Feyenoord winnen, maar ik heb nog steeds een zwak voor PSV. Dat mag best als Feyenoorder, vind ik,” aldus de Brabander die van 2000 tot 2006 in Eindhoven speelde. “Ik heb er een mooie tijd gehad en veel gewonnen. Het goede gevoel dat ik voor die club heb zal ik altijd houden. Ik heb er de langste tijd van mijn carrière gezeten en ben PSV heel dankbaar voor heel veel dingen. Veel bekende spelers zal ik zondag niet meer tegenkomen, maar er lopen nog wel altijd veel andere bekenden bij de club rond.”

Lucius gelooft in een goed resultaat tegen zijn oude club. “Ik denk dat we met een gerust hart naar Eindhoven kunnen gaan, want ik vind dat wij een beter team hebben dan PSV. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een goede afloop.”

De Jonge: "Rivaliteit met Vitesse is onzin"

Jan de Jonge, de trainer van De Graafschap, heeft gezegd dat de rivaliteit tussen zijn club en Vitesse wordt overdreven. Beide ploegen treffen elkaar vanavond in Arnhem.

"Echt onzin. Ik geloof daar niet in, er worden vuurtjes aangewakkerd die er niet zijn", zegt De Jonge. "Het zal mij ook worst zijn of we de nummer 1 van Gelderland kunnen worden. Dat is voor ons niet interessant, onze doelstelling is om in de Eredivisie te blijven. Emoties worden hier zo snel opgeklopt, in Nederland zijn we daar heel goed in. Ik doe daar niet aan mee. Punten zijn veel leuker."

CD: Bettye LaVette - The Scene Of The Crime

Misschien wel een goed bewaard geheim: Bettye LaVette. Deze oudgediende (in Nederland zou ze van de muzikanten-VUT genieten, zo er zoiets zou zijn) is een kruising van Aretha Franklin en Tina Turner. Een kruising van soul, blues en rock (zo ongeveer in die volgorde) is haar specialiteit, en dat brengt ze met de kracht van een middelsterke orkaan. De volgende natuurramp in de USA mag dan ook naar haar vernoemd worden.


DVD: The Plague

Kinderen zijn niet te vertrouwen, tenminste als je sommige horrorfilms mag geloven. In Children of the Korn ging de jongste generatie al genadeloos achter iedereen aan en in Pet Semetary was het jonge grut ook al behoorlijk agressief bezig. In de nieuwe direct-to-dvd The Plague zijn het wederom kinderen die de boel flink de vernieling in helpen. De film is sinds kort in de winkels te koop.

Fidel Castro leeft nog

Icoon BuitenlandsFidel Castro is voor het eerst sinds juni weer op de Cubaanse tv verschenen. De beelden van de zieke president van Cuba moeten recent zijn, want hij heeft het in het vraaggesprek over de actualiteit van deze week, zoals de dollarkoers, de olieprijs en de memoires van Alan Greenspan.

Vooral onder Cubaanse ballingen in Miami deden geruchten de ronde dat Castro dood zou zijn, met name nadat hij op 13 augustus niet voor zijn 81e verjaardag in het openbaar was verschenen.

Castro praatte gisteren in het inmiddels vertrouwde trainingspak over de wereldpolitiek, de wereldgeschiedenis en het verfoeilijke beleid van de Verenigde Staten.

Alle verhalen over 'zijn dood' zijn naar het land der fabelen gestuurd.

DVD: What Comes Around

'Je verleden zal je nooit met rust laten' is een zin die je vaak hoort. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat zijn verleden hem achtervolgt en ook in het heden nog zijn impact heeft. Dit is kort gezegd de plot van de film What comes around van Monika Mitchell. In september kwam deze film in ons land op dvd uit. Met de sensuele Canadese Emmanuelle Vaugier (bekend van o.a. Saw II en CSI) in de hoofdrol is deze film goed voor 90 minuten spanning. De subtitel die op de cover staat is een waarheid als een koe: The past will hunt you down.

Geometry Wars multiplayer-info en releasedata

De releasedata voor de twee Geometry Wars games voor de Wii en DS zijn bekend. De Wii-versie is als eerste aan de beurt en verschijnt op 30 november. De DS versie komt twee weken later op 14 december.

Naast de releasedata is er ook nog wat info bekend over de multiplayer opties voor de twee games. De Wii kent een co-op multiplayer terwijl de DS-versie een competitieve multiplayer heeft. De reden hierachter zit 'm in het feit dat de Wii gezien wordt als console voor de gezelligheid. Co-op dus. Bovendien is de stylus ook erg handig voor het plaatsen van vijanden.


Geometry Wars Galaxies op de Wii

[TGS] Meer beeldmateriaal van Devil May Cry 4

Begin 2008 kunnen bezitters van een next-gen consoles of PC weer aan de slag met Dante. In Devil May Cry 4 zul je soms met de witharige half-duivel kunnen spelen. Het grootste deel van de tijd zul je echter doorbrengen met Nero, een witharige held met een vrij aparte afwijking in z'n rechterarm. In onderstaande trailer en screens kun je zien hoe beide heren kont schoppen, en ook de beide vrouwelijke bijpersonages laten even hun gezicht zien. En ze laten ook meer dan alleen hun gezicht zien.











Blackwater weer actief in Irak

Icoon OorlogHet omstreden Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater heeft haar werkzaamheden hervat. Afgelopen week raakte het bedrijf in opspraak door een wilde schietpartij waarbij minstens 28 onschuldige burgers zouden zijn omgekomen. De Iraakse 'premier' Nuri Al-Maliki had de Amerikanen gevraagd om de firma te vervangen.

Al-Maliki: "Deze misdaad heeft binnen de regering en bij het volk veel haat gewekt tegen Blackwater". Hij vervolgt: "Het is in het belang van de Amerikanen om een nieuw bedrijf in te huren om hun mensen te beschermen zodat die zich weer vrij kunnen bewegen". Amerikaanse functionarissen zijn hier niet op ingegaan.

Veel Irakezen zijn niet te spreken over de handel en wandel van de ongeveer 41.000 privébeveiligers in het land. Ze zouden arrogant zijn, burgers willekeurig aanvallen, auto’s van de weg duwen en zich boven de wet verheven voelen. Dat laatste is niet zo gek, aangezien de regering in 2004 een wet heeft goedgekeurd die bewakers, net als buitenlandse militairen in Irak, uitsluit van rechtsvervolging in Irak voor daden die met hun werk te maken hebben.

Met de 'license to kill' op zak, begeleidden Blackwater-beveiligers zondag een konvooi. Onderweg ging op grote afstand een bom af. Hierna zouden zij in paniek om zich heen hebben geschoten. Een ooggetuige vertelt: "Er waren acht buitenlanders in vier terreinwagens. Ik hoorde een explosie in de verte en toen begonnen de buitenlanders te schreeuwen en te gebaren dat we terug moesten. Ik keerde de auto, reed ongeveer honderd meter toen ze begonnen te schieten. Mijn auto werd getroffen door twaalf kogels. Vier kogels troffen me in de rug en een in de arm. Waarom ze het vuur openden, weet ik niet. Niemand, ik herhaal niemand, heeft op ze geschoten". Ook politieagenten beamen deze verklaring.

Sinds 2003, toen de oorlog begon, zijn minstens duizend huurlingen om het leven gekomen, van wie de meeste beveiligers waren. Het meest in het oog lopende incident was het ophangen door rebellen van de verkoolde lijken van twee Blackwater-medewerkers aan een brug bij Falluja in 2004.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.