DVD: N.C.I.S. seizoen 2

Het begint moeilijk te worden voor tv-makers om originele concepten te verzinnen voor series. Vooral in het rechtshandhavingsstuk is het nogal druk. Zo heb je al series waarin men de technische kanten uitdiept (CSI & spinoffs), het werk van gewone rechercheurs (Law & Order en spinoffs), de rechtsgang bij de Amerikaanse marine (JAG) en vele anderen. Bij de laatstgenoemde kwam een idee naar voren dat verder uitgewerkt werd. Hiermee was NCIS geboren. Het tweede seizoen van deze serie is nu op dvd verkrijgbaar.

Niet alleen het idee ontstond er, maar ook het concept van het Major Case Response Team en de karakters die in de serie werden geïntroduceerd. In het achtste seizoen van JAG moesten de mensen van het MCRT aan de slag voor Harm Rabb en consorten.



Het MCRT staat onder leiding van Leroy Jethro Gibbs. Deze ex-marinier houdt het team strak in de hand als het nodig is. In het team zitten ex-politieagent Tony Dinozzo, voormalig Secret Service agente Caitlin Todd, computerexpert en groentje van het team Timothy McGee, technojunkie en forensisch specialiste Abby Sciuto en de dokter Donald 'Ducky' Mallard. Dit team werkt hard aan alle zaken maar de onderlinge verschillen leveren af en toe conflicten en/of doldwaze situaties op.

Gibbs en zijn team komen meestal in actie als ze een melding krijgen van de militaire politie. Ze doen dan ter plaatse een onderzoek als waren ze CSI's, hierna gaan ze op zoek naar de waarheid. Hierbij gaan ze ook regelmatig undercover, met behulp van hightech apparatuur contact onderhoudend met de thuisbasis. Dit levert af en toe zeer gevaarlijke situaties op.



De verhaallijnen in NCIS zijn erg goed. Aan het eind van een aflevering was het voor mij niet mogelijk om de dvd-speler uit te zetten. Het was haast een dwangneurose om de volgende aflevering op te zetten.

Het acteerwerk in NCIS is zeer goed en alles komt zeer overtuigend over. Het camerawerk is op een goede manier uitgevoerd. Aan het eind van belangrijke scènes wordt afgesloten met een seconde zwart/wit bevroren beeld. Dit geeft het allemaal een serieus effect en draagt alleen maar bij aan het kijkgenot.



Helaas zijn er geen extra's op de dvd te vinden. Dit doet gelukkig geen afbreuk aan deze set die van mij vier sterren krijgt. De set is een waar genot om naar te kijken en zal nog regelmatig in mijn dvd-speler te vinden zijn.


Label: Paramount Releasedatum: 19 oktober 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!