DVD: Volvo Ocean Race 2005-2006

De Volvo Ocean Race werd afgelopen winter voor de tweede keer gehouden dit is de opvolger van de Whitebread Around the World Race. In deze race waren net als andere jaren weer vele hoogtepunten, er werden records gebroken, maar ook dieptepunten. Met als dieptepunt het overlijden van de Nederlandse stuurman/trimmer Hans Horrevoets.



Dat de Volvo Ocean Race 2005-2006 snel zou zijn was al vroeg bekend. Deelnemer Moviestar had niet voor niets tijdens de trainingen al het 24-uurs record verbeterd tot 530 nautische mijl. Tijdens de race deden de ABN-Amro 1 en twee dit nog eens dunnetjes over. ABN-Amro 1 zette een nieuw record neer in de eerste etappe naar Kaapstad met 546 nautische mijl. De ABN-Amro 2 verbeterde dit record in de tweede etappe naar Melbourne, zij legden in 24 uur maar liefst 563 nautische mijl af. Uiteindelijk wist de ABN-Amro 1 de race te winnen, Pirates of The Caribbean werd tweede en Brasil één werd derde.

Naast de hoogtepunten waren er natuurlijk ook de dieptepunten. Het absolute dieptepunt moet haast wel het overlijden van Hans Horrevoets zijn. Tijdens de zevende etappe sloeg er een golf over de ABN-Amro 2 heen waardoor Horrevoets overboord sloeg. Zijn teammaten wisten hem nog binnen te halen maar dit was helaas te laat. Niet veel later moest ABN-Amro 2 in actie komen om de collega's van de Moviestar te redden. Deze boot maakte dermate veel water waardoor de bemanning over moest stappen in een reddingsvlot.

Deze dvdrelease is uitstekend verzorgd, de twee dvd's zitten samen met een informatieboekje in een digipack met kartonnen sleeve. Voor de beelden is er zeer veel gebruik gemaakt van onboard beelden wat een heel gaaf effect oplevert. Ook de interviews en de beelden op het vaste land zijn zeer goed gedaan waardoor deze dvd een genot is om naar te kijken.

Als extra's zul je op de tweede dvd een aantal filmpjes tegenkomen die verschillende onderwerpen behandelen. Zo komt het ontwerp van de boten aan bod, het leven aan boord en is er een apart stukje over wat er allemaal gegeten werd. Het boekje dat bij de dvd zit staat boordevol met informatie over de race, de historie van de race en welke teams er allemaal meededen. Ook staat er een tekening in met wat er globaal allemaal op en aan de boten zat.

Deze dvd was een genot om naar te kijken, ondanks dat het alleen maar over zeilen gaat is het ook interessant voor mensen die daar niks mee hebben. De dvd krijgt van mij dan ook vier sterren.

Label: Strengholt Multimedia Releasedatum: 24 augustus 2006 Kijkwijzer:
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!