Boek: Michel Boerebach - Nooit meer zaterdag



Michel Boerebach, een ex-profvoetballer, is geen zondagskind en ook niet iemand die leeft in de glitter en glamour van de voetbalwereld. Zeker nadat zijn twee zoontjes Lesley en Sven zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Michel Boerebach is gewoon een ouder die een groot verlies met zich meedraagt. De herinneringen aan zijn zoontjes heeft hij samen met Rob Pietersen beschreven in het boek "Nooit meer zaterdag".

Hoe is het als ouder, als je alles wat je dierbaar is verliest? Lesley en Sven kwamen om bij een vreselijk auto-ongeluk. Lesley, een voetballertje met misschien nog een hele mooie carrière in het vooruitzicht, 12 jaar, stierf ter plaatse. Sven, die altijd alles voor elkaar kreeg, 9 jaar, overleed een paar dagen later. Voor Michel en zijn ex-vrouw Dora was juli 2003 een hele zware maand, doordat ze afscheid moesten nemen van hun zoontjes.

Het boek staat vol korte stukjes over herinneringen aan Lesley en Sven. Herinneringen van buurjongetjes, vriendjes en van de ouders aan de jongens. Het verhaal van het ongeluk en het onbegrip waar je tegenaan loopt als je je kinderen net verloren hebt. Ook staan er in het boek een paar gedichten opgetekend over beide jongens. Michel vertelt hoe hij die periode heeft ervaren en hoe hij die periode is doorgekomen. Het boek is voor Michel een monument voor Lesley en Sven. Voor Michel is het "Nooit meer zaterdag", want op zaterdag waren de jongens altijd bij hem en gingen ze samen voetballen.



Michel Boerebach, oud-voetballer van Go Ahead Eagles, Roda JC, PSV, het Spaanse Burgos en FC Twente is nu assistent-trainer in Deventer. Coauteur Rob Pietersen is sportjournalist bij dagblad Trouw. Ze kwamen tijdens een interview voor het eerst met elkaar in aanraking. Samen kregen ze toen het idee om dit verhaal op te schrijven.

Het boek raakt je, ik heb het in één adem uitgelezen. Ik stond versteld van het lef van een vader als Michel om dit verhaal naar buiten te brengen. Een verhaal wat hoe dan ook zo voorstelbaar is. Nu nog zijn ze er dag in dag uit mee bezig om het verlies van de jongens te verwerken. Kun je zoiets eigenlijk wel ooit kunnen verwerken, een plaatsje kunnen geven?

Voor de jongens zijn verschillende stichtingen opgericht zodat ze in herinnering blijven. Nu is het ongeluk twee jaar geleden, maar hoe lang zullen we ze ons nog blijven herinneren. Ter herinnering aan Lesley is er een toernooi voor jonge voetballertjes van 12 jaar, waar scouts kunnen komen kijken. Voor Sven is er een kinderboerderij waar de beesten geadopteerd kunnen worden. Op deze manier en door dit boek blijven we ze herinneren. En niet alleen hen, maar alle jonge verkeersslachtoffertjes.

http://www.lesleyensvenboerebach.nl



Uitgever: De Boekerij ISBN: 90 225 4348 X Pagina's: 144
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!