CD Review: Jet - Get Born

Het verhaal van Jet, de band die met Get Born haar debuut maakt, is nog niet zo lang. De band is afkomstig uit Melbourne, Australië. Nic en zijn drie jaar jongere broer Chris groeiden samen op met klassieke rock. Wat een schok toen grunge aansloeg bij de jeugd in de buitenwijken van Melbourne!

Nic en Chris hadden andere ideeën bij rock 'n roll. Met Cameron Muncey en uiteindelijk met bassist Mark Wilson vocht Jet dan ook om serieus genomen te worden. Timing bleek belangrijk voor Jets succes, want na het succes van lokale beroemdheden The Vines viel ook Jet op. Hun debuutsingle 'Take It Or Leave It' werd in één zin genoemd met The Rolling Stones en AC/DC. Uiteindelijk kreeg de band een platencontract; ze tekenden bij Elektra, een haast legendarisch platenlabel dat aan de wieg stond van Amerikaanse rock.

Jet en Elektra werd samen het debuutalbum 'Get Born'. Het album werd geproduceerd door Dave Sardy, die eerder samenwerkte met de Dandy Warhols en Marilyn Manson. Halverwege de opnames voor het album werd Jet gevraagd om de Rolling Stones te vergezellen op hun tour in Australië. Reden genoeg om eens te luisteren naar het album!


Links de hoes van Revolver van The Beatles, rechts de cover van Jets album Get Born.

Overigens kun je aan de buitenkant al haast ruiken dat het album teruggrijpt naar de sound uit de zestiger jaren. De voorkant van de hoes bijvoorbeeld lijkt wel erg op die van Revolver van The Beatles, ook de achterkant doet denken aan LP ontwerpen uit die tijd.