Concert Review: Grolsch Live38

Crazy Piano's

Terwijl ik en scholieren.com reviewster/fotografe Jasmijn wachten tot de show begint, treedt de Crazy Piano's band op. Voor degenen die zich afvragen waar die naam vandaan komt, de Crazy Piano's zijn bars in Rotterdam en Scheveningen (waar ook gegeten kan worden), waar pianisten de gasten vermaken met liedjes met een hoog meezing-gehalte.

De gekke piano's doen het helemaal niet slecht, krijgen het publiek dat nog steeds binnenstroomt lekker aan de gang, per sms kunnen liedjes aangevraagd worden en voor de heren pianisten kan het eigenlijk allemaal niet crazy genoeg zijn, ze doen het allemaal en zonder enige moeite. Een leuke binnenkomer dus.



Anouk

De eerste hoofd-act van vanavond is Anouk. Ik was benieuwd want ze gaat uiteraard nummers van haar nieuwe album ten gehore brengen. Daarnaast ben ik nog nooit bij een optreden van Anouk geweest en ben ik dus extra benieuwd. Wat een tegenvaller.

Afgezien van het feit dat Anouk nauwelijks verstaanbaar door de microfoon mompelt, doet ze dit erg weinig (afgezien van het zingen uiteraard). Ze is klaar met zingen, draait zich om, pakt wat te drinken en wacht tot het volgende nummer begint. Zo gaat het eigenlijk het hele optreden, een optreden dat muzikaal overigens zeker niet tegenvalt maar ook niet echt overtuigt. Misschien lag het eraan dat we aan de linkerzijkant van het podium stonden?

Nadat ze klaar is met zingen van het laatste nummer, zwaait Anouk nog even en loopt het podium af terwijl de band doorspeelt. Als dit een image is, dan bevalt dat image me niet. Is dit geen image, dan mag iemand die stok uit haar kont halen want dit noem ik geen optreden.



Lifehouse

Na Anouk is het de beurt aan Lifehouse. Ik kende eigenlijk maar één nummer van Lifehouse, Hanging By A Moment, dus ook hier waren mijn verwachtingen hooggespannen.

Helaas. Een optreden dat alles behalve de door de website beloofde 45 minuten duurt, begint naar mijn mening slap en rommelig. Dit wordt gelukkig nog wel goed gemaakt door de stukken beter klinkende laatste nummers, waaronder bovengenoemde, en dan is het exit Lifehouse.



Di-rect

Op dit moment gaat Di-rect optreden. Probleem is echter, dat we het nogal beu zijn aan de linkerkant van het podium. Oplossing hiervoor is het in ontvangst nemen van onze VIP bandjes, bedankt Jules en Michel van Radio 538! Nog net hoor ik een stuk van één van mijn favoriete Di-rect nummers, My Generation (okee het is eigenlijk geen Di-rect nummer, maar de heren spelen het uitstekend), en binnen een paar minuten staan we aan de andere kant van Ahoy. Opzij Wessel van Diepen, Edwin Evers en Erik de Zwart, tijd voor Bløf!

Bløf

Bløf valt niet tegen. Ik heb maar een paar optredens live bijgewoond, en een eveneens klein aantal op tv mogen bekijken, maar deze mannen spelen altijd goed. Heel overtuigend en Ahoy op zijn kop zettend sluit de band haar toernee af met dit spetterende optreden, waarin nummers als Liefs Uit Londen en Blauwe Ruis niet mogen ontbreken. Zou het dan toch aan onze locatie hebben gelegen?



Krezip

Ook Krezip valt namelijk alles behalve tegen. Enthousiast en energiek zoals altijd zet het Tilburgse vijftal een optreden neer dat er niet om liegt. I Would Stay wordt gespeeld (jazeker, iedereen kan het nog steeds meezingen), maar ook een aantal nummers van de nieuwe cd, waaronder de huidige single You Can Say en de aankomende single Promise, zorgen voor een prima optreden.



De Dijk

De afsluiter van de avond, De Dijk. Deze mannen draaien al even mee en dat is te merken. Een krachtig en energiek optreden met nummers die veel mensen van begin tot eind mee kunnen zingen maken dit optreden het ideale einde van een zeer muzikaal avondje.