Dossier: Aanslagen in Amerika

Hierbij een korte opsomming van de gebeurtenissen:

New York: Twin Towers (World Trade Center) geraakt door vliegtuigen

In New York zijn om even voor 3 uur Nederlandse tijd de twee torens van het World Trade Center geraakt door vliegtuigen. Het gaat hier bij de eerste vermoedelijk om een Boeing 767 van American Airlines, vlucht 11.
Als resultaat van de crashes zijn de beide gebouwen na enige tijd compleet ingestort.

De twee torens, de hoogste van New York en daarmee uiterst bepalend voor het aanzicht van de Skyline van de stad, zijn voltooid in 1972 en 1973. Verspreid over de 110 verdiepingen per toren waren er 50.000 mensen werkzaam in het World Trade Center, dat gemaakt is uit staal met aluminium en stalen beplating.

Pentagon: vliegtuig stort neer

Een deel van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, is ingestort als gevolg van de aanslag. Ooggetuigen meldden dat een vliegtuig zich in de westgevel boorde. Ongeveer twintig meter werd weggeslagen. De crash heeft 53 gewonden opgeleverd, alle 24.000 medewerkers zijn geevacueerd.
Vóór de aanslag werd een wit toestel gesignaleerd in de omgeving, dat om het complex heencirkelde. Het vlieftuig dat zich in het gebouw boorde, was een Boeing 757 van American Airlines, onderweg van Dulles (Washington) naar Los Angeles. Aan boord waren 58 passagiers en zes bemanningsleden.

Washington: The Mall in brand

In Washington DC staat The National Mall in brand. Het park, dat loopt van het Georgie Washington Monument tot Capital Hill, staat bekend om de verzameling monumenten.

Capitol Hill: Autobom

Nabij Capital Hill, de zetel van de Amerikaanse regering, is een autobom ontploft.

Pittsburgh: vliegtuig gecrashd

Bij Somerset County, ten oosten van Pittsburgh in de staat Pennsylvanië, is een Boeing 757 van United Airlines neergestort. Het toestel was van Newark (New Jersey) op weg naar San Fransisco. Of het hier om een aanslag gaat is nog onduidelijk.