Family Guy: Back to the Multiverse

Een sandboxgame. Dat gaf Activision bij de afspraak aan. Meer mochten ze er niet over vertellen. Pas op GTA IV en Saints Row the Third, van alles spookte door mijn hoofd. Het blijkt om Family Guy: Back to the Multiverse te gaan, de al aangekondigde game van Heavy Iron Studios. Waarom de geheimzinnigheid? Geen idee, maar we gaan terug naar de Multiverse met Stewie en Brian, dat is het belangrijkst!

Header

Family Guy: Back to the Multiverse is gebaseerd op de aflevering Road to the Multiverse uit seizoen acht van de populaire tekenfilmserie. In deze aflevering onthult Stewie een afstandsbediening waarmee hij naar parallelle universums kan reizen. De fans kunnen gerust zijn: Seth MacFarlane en zijn studio werken mee aan deze game, zodat alles door de makers van de tekenfilmserie gezien wordt voordat het in de uiteindelijke game zit. Ze schrijven ook mee aan het script en de grappen. De studio wil dat deze game een echte aanvulling op desbetreffende aflevering wordt, dus er is een nieuw verhaal bedacht. In de game reist Stewie samen met Brian door verschillende werelden om op zoek te gaan naar zijn gemene tweelingbroer Bertram. Hij wil het stadje Quahog vernietigen en Stewie en Brian gaan hem in verschillende universums achterna om de snode plannen te verijdelen.

Family Guy: Back to the Multiverse

De makers zijn van plan tien universums te introduceren, de demo bestond uit één universum. Bij het zien van dit eerste level valt het al op dat dit heel Family Guy-achtig eruit ziet, je waant je in de tekenfilm. We zijn bij de Amish op bezoek die in desbetreffende universum de macht over de wereld hebben. Bertram heeft de gelovigen wijsgemaakt dat Stewie en Brian dood moeten en heeft ze superzaadjes gegeven waardoor de Amish snel nieuwe mensen kunnen laten groeien en ze erg groot worden. Gelukkig hebben Stewie en Brian de beschikking tot een hoop wapens. Stewie zal vooral gebruikmaken van technologische wapens, terwijl Brian de klassiekers fijner werken vindt.

Family Guy: Back to the Multiverse

Je kunt de omgeving gebruiken tijdens gevechten, zo is er Amish die zich schuilhoudt achter een boom, maar door op de bijenkorf die toevallig in die boom hangt te schieten, ben je vrij snel van hem verlost. Naast de reguliere lasers en jachtgeweren zit hier ook de meer typische Family Guy-humor in verwerkt. Brians slaat mensen met een kapotte fles Jack Daniels, terwijl Stewie de golfclub bij de hand heeft voor het betere close combat en hij gebruikt poepluiers als granaten. Er zijn ook power-ups te verdienen als je genoeg vijanden gedood hebt. Ernie, de 'Giant Chicken' is van de partij om op zijn eigen lompe wijze tegenstanders verrot te slaan.

Humor is er genoeg, zo staat Herbert als pastoor aan de schoolpoorten te wachten op kleine jongetjes, komt de 'Greased-Up Deaf Guy' opeens voorbij, staat er wel een heel racistisch bord bij de kerk van de Amish en is Peter Griffin op dubbelzinnige wijze boter aan het maken in de tuin, terwijl hij dubbelzinnige commentaar levert. Dat de studio heel veel aandacht spendeert aan dit soort humor laat zien dat ze deze game ook als fanservice zien: niet alleen de personages, maar ook de stijl en humor moeten in deze game zitten.

Family Guy: Back to the Multiverse

Je speelt met een van de twee personages, maar je kunt wanneer je maar wil wisselen. De computer neemt de tweede personage voor je waar, het is nog afwachten hoe de AI van het spel gaat zijn. Het is natuurlijk leuker om met z’n tweeën te spelen en daar hebben de makers ook aan gedacht. Een tweede speler kan op welk moment dan ook het computergestuurde personage overnemen en verdergaan. De makers beloven ook een lokale multiplayermodus voor vier spelers in splitscreen. Veel wilden ze daar nog niet over kwijt, maar er komt vast nog meer informatie voor de release eind september. Family Guy: Back to the Multiverse komt uit op PlayStation 3 en Xbox 360.