Nintendo 3DS-launchgames

Pilotwings Resort

Pilotwings Resort is een vervolg op Pilotwings op de SNES en Pilotwings 64 op de Nintendo 64. Dit spel neemt het allemaal niet zo serieus met vliegsimulatoren, want je gaat vliegen met een simpel vliegtuigje, een raketriem en een hangglider.

Het vliegen speelt zich allemaal rond en boven Wuhu Island af. Dit eiland heeft een vliegclub, waar jij als nieuwbakken piloot lid van wordt. Je zet je handtekening met de stylus op je eigen virtuele clubkaart en je bent klaar om te vliegen.

Pilotwings ResortPilotwings Resort

Vliegen kun je met een klein éénmotorig vliegtuigje, waarmee je als extra nog een turbo hebt dat zich na gebruik weer moet opladen. Of je kiest voor een hangglider, dat gebruik moet maken van opwaartse winden om weer hoogte te winnen. Als laatst is er een raketriem, die je om je middel doet. Met twee straalmotoren vlieg je door het luchtruim. Je kunt zachtjes vliegen of extra brandstof gebruiken en een stuk sneller gaan. Leuk is ook het hoveren, om op die manier een precieze landing te maken.

In het begin van het spel kun je twee dingen doen: je gaat opdrachten uitvoeren of vliegen in free flight-modus. De opdrachten zijn er in vijf verschillende moeilijkheidsgraden: beginner, brons, zilver, goud en platinum. Als je aan een moeilijkheidsgraad begint krijg je zes opdrachten voorgeschoteld, voor elk type vervoer twee. Elke missie kan maximaal drie punten opleveren. Om naar de volgende moeilijkheidsgraad te gaan moet je twaalf punten verdienen in de gehele reeks opdrachten.

Pilotwings ResortPilotwings Resort

Als je een missie start krijg je eerst een scherm met daarop de opdracht uitgelegd en wat tips om het beter te volbrengen. De knoppen worden ook op een tweede scherm uitgelegd als je dat nog eens wilt controleren. Ook de score kan worden verklaard: je krijgt bijvoorbeeld één punt als je een missie in een minuut haalt, twee als je dat binnen vijftig seconden doet en drie punten als je veertig seconden of minder nodig hebt. Zo zijn er meer manieren om een goede score te halen, voor elke opdracht kan dat anders zijn.

De missies variëren enorm: door ringen heen vliegen, zo zuinig mogelijk met je brandstof voor je raketriem zijn, of gewoon een goede landing maken. Later worden de opdrachten wel wat lastiger, je moet bijvoorbeeld door ringen heen vliegen terwijl je ook doelen kapot moet schieten. Hoe dichter bij de roos, hoe meer bonuspunten. Een andere missie doe je met de hangglider: je moet naar de vuurtoren van het eiland vliegen en daar een zo mooi en volledige foto van proberen te maken. Je krijgt en rolletje van zes foto’s mee, schiet je meerdere foto’s, dan krijg je meer bonuspunten.

Pilotwings ResortPilotwings Resort

In free flight kun je over heel Wuhu-eiland reizen in de door jouw gekozen manier van vliegen. Je kunt proberen alle ballonnen te zoeken die over het hele eiland zijn verstopt. Opeens merk je dat het eiland allerlei grotten, en gangen heeft die je in de opdrachten nog niet opgemerkt hebt. Ook kun je informatieballonnen gaan verzamelen, waardoor je meer informatie krijgt over de verschillende locaties in het gebied. Verzamel je genoeg, dan krijg je de optie om in de avond en later in de nacht te vliegen. In de nacht barst het vuurwerk los en is het zeker niet alleen maar donker en saai.

Het 3D-effect wordt in dit spel prima gebruikt, sterker nog , je hebt het nodig om betere landingen te maken, objecten te raken en tegen ballonnen op te vliegen. Hier is de 3D bijna noodzakelijk om alles perfect proberen te doen. Persoonlijk was het 3D-effect op zijn max mij wat te sterk, maar door het wat te dimmen was het weer prima toe doen.

Pilotwings Resort is een verrassend leuk spel, dat na een paar uurtjes spelen pas zijn echte verslavingsgraad laat zien. De opdrachten zijn uitdagend genoeg, maar vooral de free-flight is heerlijk wegzweven over een paradijselijk eiland. Zeker een spel om in overweging te nemen!