FOK! Wat een weer: regen, later droog

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend is het meest bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De meeste regen valt waarschijnlijk in het noorden. De wind uit het zuiden neemt langs de westkust en boven het IJsselmeer toe naar krachtig, windkracht 6, elders is de wind matig.

Vanmiddag is het bewolkt en valt in het noorden en oosten eerst plaatselijk regen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droog en breekt de zon steeds meer door. Het is met 15°C in het noordwesten tot plaatselijk 19°C in het zuiden zacht. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6, op het IJsselmeer en aan de kust hard, windkracht 7. In het noordwesten en noorden en aan de kust zijn er in de eerste helft van de middag windstoten tot circa 70 km/uur.

Vanavond zijn er brede opklaringen en blijft het droog. De wind uit het zuidwesten is langs de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig, windkracht 6, maar neemt geleidelijk af naar matig tot vrij krachtig. Boven land neemt de wind af naar zwak tot matig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer matig.

Tot morgen!

                   

mooi uitzicht op de Zaanbocht (Foto: DJMO)
mooi uitzicht op de Zaanbocht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.