SBS9 wordt Viaplay TV, gaat oa vertraagd F1 uitzenden

Talpa Network en Viaplay Group hebben een strategische contentpartnerschap aangekondigd. Dit partnerschap onderstreept Talpa’s open mediastrategie door toegang te bieden tot een selectie van Viaplay's sportaanbod, dat uitgezonden zal worden op het huidige SBS9, dat vanaf 5 april Viaplay TV zal heten. Dit nieuwe kanaal zal naast Formule 1, darts van de PDC, en voetbal uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga ook internationale series, films en lokaal entertainment aanbieden.

Joost Brakel, CEO van Talpa Network, benadrukte de ambitie om de samenwerking met Viaplay uit te breiden en verdiepen, gezien eerdere succesvolle partnerschappen. Frans Klein, Directeur Video bij Talpa, en Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland, spraken hun enthousiasme uit over het bereiken van sportfans in Nederland met deze samenwerking.

Viaplay TV zal van start gaan met de uitzending van de Formule 1 GP van Japan, inclusief trainingen, kwalificaties, de race en een speciale talkshow. De race is aanstaande zondag om 7.00 uur Nederlandse tijd, maar zal op Viaplay TV pas om 13.00 worden uitgezonden. Verder zullen ook evenementen zoals de Premier League Darts en voetbalwedstrijden uit de Premier League uitgezonden worden in april.

De uitbreiding van het sportaanbod op Viaplay TV is een prioriteit voor beide partijen, terwijl ze ook werken aan het verder ontwikkelen van het zenderprofiel. De sportcontent van Viaplay blijft volledig beschikbaar op de streamingdienst zelf.

Vorig jaar draaide Viaplay nog ruim 800 miljoen verlies, en vooralsnog lijkt het erop dat de dienst de uitzendrechten voor de Formule 1 in 2025 kwijtraakt. Bevestiging hierover is echter nog niet gegeven.

SBS9 wordt Viaplay TV
SBS9 wordt Viaplay TV