Norris snel in trainingen Hongarije, Verstappen in de top-3

Op de Hungaroring hebben de heren in de Formule 1 zaterdag hun derde en laatste vrije training afgewerkt voor de Grand Prix van Hongarije. Max Verstappen zat er tot drie keer toe prima bij, maar vooral Lando Norris maakte in de trainingen indruk.

Training één
Carlos Sainz was in zijn Ferrari de snelste, met alleen Max Verstappen en Charles Leclerc die binnen drie tienden van een seconde wisten te blijven. De verrassing van de training was zonder meer Zhou Guanyu: de Chinees stuurde zijn Kick Sauber naar een uitmuntende vijfde plek.

Training twee
Leclerc kende weinig actie: hij knalde zijn Ferrari met de nodige vaart in de vangrails - de Monegask was er zelf gelukkig wel prima aan toe. Lando Norris was in de McLaren de snelste, met wederom Verstappen op de tweede plek op ongeveer een kwart seconde. Sainz reed op vier tienden naar plek drie, voor Sergio Perez, die een verrassende vierde plek noteerde.

Training drie
Op zaterdag was Norris wederom de snelste en dit keer zat zijn teamgenoot Oscar Piastri er bovenop: 0,044 seconden. Verstappen was dit keer goed voor de derde tijd, verder bleef alleen George Russell in zijn Mercedes binnen een halve seconde van Norris.

Zaterdag begint de kwalificatie om 16.00 uur.