Norris tijdens VT1 de snelste, Verstappen klokt vierde tijd

Lando Norris heeft tijdens de eerste vrije training in Groot-Britannië de snelste tijd gereden. De Brit die samen met Lewis Hamilton en George Russell hun thuisrace racen, wist Aston Martin-coureur Lance Stroll en teamgenoot Oscar Piastri achter zich te houden. Max Verstappen is terug te zien op de vierde positie met een achterstand van drie hondersten op Norris.

Verstappen reed zijn tijd met de medium banden, terwijl de volledige top-3 de tijden noteerden met de softs. De Red Bull Racing-coureur heeft zijn softs bewaard voor een latere sessie.

Tijdens de eerste vrije training kwamen Oliver Bearman, Jack Doohan, Isack Hadjar en Franco Colapinto de baan op. Bearman nam bij Haas het stoeltje over van Kevin Magnussen, Doohan bij Alpine van Pierre Gasly. Hadjar kreeg de kans bij Red Bull Racing en nam de auto van Sergio Perez over en Colapinto mocht van Williams Logan Sargeant's auto in gebruik nemen.

Toen het in de slotfase begon te miezeren, leek er een probleem te zijn voor Piastri, die zijn McLaren langzaam terug naar de pitstraat reed nadat hij een mogelijk hydraulisch probleem had gemeld.

Vanmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd staat de tweede vrije training op het programma.

<Volledige uitslag volgt...>

Submitter:  Bron: FOK!sport