Van Eetvelt slaat dubbelslag in slotrit UAE Tour

Lennert Van Eetvelt heeft de zevende en laatste etappe in de UAE Tour gewonnen. De Belg van Lotto Dstny was op de beklimming van Jebel Hafeet de sterkste en zou ook het eindklassement winnen. Daarin won hij met twee seconden op Ben O'Connor. Pello Bilbao werd derde in het algemeen klassement.

In de zevende en laatste etappe moest de beslissing vallen op de beklimming van de Jebel Hafeet, een klim van bijna tien kilometer. In aanloop naar de beklimming viel het peloton in waaiers uit elkaar, maar aan de voet was alles weer samen.

Op de beklimming zakte UAE Team Emirates er snel doorheen. In het begin van de week had de thuisploeg nog indruk gemaakt door in de tijdrit 1, 2, 3 te worden. Daarna viel al snel topfavoriet Adam Yates weg met een hersenschudding, maar nog altijd had UAE Team Emirates bij aanvang van de slotrit de nummers 1 en 2 in het klassement, maar in de eerste kilometer zakte de klassementsrenners Jay Vine en Brandon McNulty er snel doorheen en zouden geen rol spelen in het eindklassement.

Op de beklimming waren er verschillende renners die aanvielen, onder wie Pello Bilbao, Max Poole en Ilan van Wilder, maar door de sterke wind konden ze het verschil niet maken. Lennert van Eetvelt had zijn aanval wel goed gepland en sloeg direct een gat. De Belg van Lotto Dstny reed vervolgens solo naar de finish en had daarop 22 seconden voorsprong op Bilbao en Ben O'Connor en dat was net voldoende voor de eindwinst. O'Connor werd op twee seconden tweede, vlak voor Bilbao.

Results powered by FirstCycling.com