FOK! Wat een weer: wind en neerslag, later opklaringen

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanochtend komen zware windstoten voor van 75 tot 80 km per uur. Deze zijn plaatselijk en duren kort. Hiervoor staat code geel uit en hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Vanmiddag waait het minder hard.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het zwaar bewolkt en trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. Hierbij komen plaatselijk zware windstoten voor van 75 tot 80 km per uur. Later vanochtend wordt het in het westen droog en breekt de zon door. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is vrij krachtig. Aan de kust waait het hard, windkracht 7, in het noordelijk kustgebied mogelijk kortdurend stormachtig, windkracht 8.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. Het blijft droog, op misschien nog een enkele bui in het noordoosten na. De temperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, in het noordelijk kustgebied hard, windkracht 7.

Vanavond zijn er brede opklaringen, het blijft droog. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C op de Waddeneilanden tot rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied af en toe vrij krachtig.

Tot morgen!

                   


Nog wat sneeuw in de Overhasseltse Vennen (Foto: StateOfMind)
Nog wat sneeuw in de Overhasseltse Vennen (Foto: StateOfMind)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.