FOK! Wat een weer: de vorst het land uit

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Komende ochtend is er vooral in het noorden en midden kans op gladheid door lichte winterse neerslag. Lokaal kan het verraderlijk glad worden door neerslag op een bevroren ondergrond! Vanaf zondagavond laat tot maandag halverwege de ochtend zijn er zware windstoten uit een zuidwestelijke richting.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend valt er vooral in de noordelijke helft wat lichte regen, eerst valt misschien wat sneeuw of ijsregen. LET OP: Lokaal kan het verraderlijk glad worden doordat deze neerslag op een bevroren ondergrond valt. De wind komt uit zuid tot zuidwest en neemt toe tot vrij krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vanmiddag is er veel bewolking en valt er in het noorden plaatselijk lichte regen. De maximumtemperatuur varieert van 4°C in het oosten tot 7°C aan de noordwestkust. De wind komt uit het zuidwesten, neemt geleidelijk af en wordt matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Vanavond is er veel bewolking. Het is eerst droog, aan het einde van de avond gaat het aan de westkust regenen. De wind komt uit zuid tot zuidwest, neemt geleidelijk weer toe en wordt vrij krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Later in de avond kunnen zware windstoten voorkomen, vlak aan zee rond 100 km/u.

Komende nacht breidt de regen zich over het gehele land uit. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, windkracht 6-7 en hard tot stormachtig, windkracht 7-8 Bft aan zee. Verder zijn er zware windstoten, 75 tot 90 km/u landinwaarts en 90 tot 110 km/u aan zee. De temperatuur loopt gedurende de nacht op van 5°C naar rond 10°C.

Tot morgen!

                   

  Waterig zonnetje nabij Lelystad (Foto: Ouwesok)
Waterig zonnetje nabij Lelystad (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.